Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οπαδοί Σώρρα : "Να ρε άπιστοι, έβαλαν τα 600 δις στον προϋπολογισμό"!

Σχόλιο "Rib and Sea".

Θα θυμάστε το σχόλιο που έκανα στον πρόλογο ενός άρθρου που αναδημοσίευσα προχθές και την επιφύλαξή μου για την ακρίβεια της είδησης : http://www.ribandsea.com/waves/2752-kryfo-daneismo-tis-elladas-me-675-dis-evro-kataggellei-to-elegktiko-synedrio Ε, λοιπόν, αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος για όσους γνωρίζουν οικονομικούς όρους.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Τα πιστωτικά έσοδα τρελαίνουν τους παλαβούς.

theodoropoulosΤην ιστορία με τα -κακώς λεγόμενα- πιστωτικά έσοδα (λες και υπάρχουν χρεωστικά έσοδα!) , πασάρουν τώρα οι σαλεμένοι οπαδοί του Σώρρα. Ιδού η απόδειξη λέει ο "ειδήμων" και οι... συνωμοσιολόγοι από κάτω επιδοκιμάζουν, απειλούν, "αποκαλύπτουν".

Τρέλα κανονική! Κάποιοι εκμεταλλεύονται τη δυσκολία του κόσμου να κατανοήσει οικονομικούς όρους, όπως "Έσοδα από πώληση τίτλων µε σύµφωνο επαναγοράς", και ερμηνεύουν τα νούμερα με λογική... νούμερου!

Αφού υπάρχει νούμερο με 600 δις περίπου, άρα είναι τα λεφτά του Σώρρα! Παράνοια!

Άλλοι πάλι "διαδίδουν" ότι εξαφάνισαν την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, άλλοι ότι δανειστήκαμε κρυφά ... 770 δις 600dis(!!!), επειδή απλά δεν καταλαβαίνουν τι θα πει "επαναγορά" ενός τίτλου που εκδίδει το δημόσιο 100 φορές το χρόνο (εβδομαδαία repos, swaps κλπ) και δεν θέλουν να δουν ότι το ΤΕΡΑΣΤΙΟ αυτό ποσό αντιλογίζεται στα έξοδα στη στήλη "χρεωλύσια δημόσιου χρέους" και δεν επηρεάζει τις πραγματικές δαπάνες και τα πραγματικά έσοδα. Είναι η ανακύκλωση του χρήματος μέσα στη χρονιά.

Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι φυσικά ανηρτημένη στον ιστότοπο του Υπουργείου Οικονομικών: http://www.minfin.gr/sites/default/files/financial_files/DIADHLOSH_OIK_ETOYS_2015_CD.pdf

Πηγή : http://makpress.blogspot.gr/2017/01/600_8.html