Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Όταν η Αστυνομία προσποιείται πως δεν βλέπει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Όσοι διαβάζετε "Rib and Sea" θα θυμάστε το άρθρο του Λευτέρη Ρήνου με τίτλο "Η Εθνική Τράπεζα μπορεί να δίνει διαταγές στη Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία;" : http://www.ribandsea.com/waves/2110-i-ethniki-trapeza-borei-na-dinei-diatages-sti-dikaiosyni-kai-tin-elliniki-astynomia

Το τελείωμα εκείνης της πρωϊνής "εφόδου" μας στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, όπου πήγαμε προκειμένου, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, να μας επιδειχθούν κάποια έγγραφα που είχαν σχέση με την υπόθεση των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, τους βρήκε όλους στο πεζοδρόμιο της οδού Γ' Σεπτεμβρίου 146. Εμάς, τους εκπροσώπους της τράπεζας και τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, με τους δεύτερους να "παζαρεύουν" με τους τρίτους εάν πρέπει ή όχι να οδηγηθούν στο αυτόφωρο! Καθώς μάλιστα δεν μπορούσε να βρεθεί η άκρη του νήματος - πόσο δύσκολα εφαρμόζονται (όποτε υπάρχουν) οι δικαστικές αποφάσεις σ' αυτή τη χώρα - και επειδή εν τω μεταξύ ειπώθηκαν κάποια πράγματα από τον υπάλληλο ασφαλείας της τράπεζας τα οποία ο Γιώργος Γιαβής εξέλαβε ως απειλή, οδηγήθηκαν όλοι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις εκατέρωθεν. Το αποτέλεσμα; Διαβάστε το πόρισμα που έβγαλε η Αστυνομία και προσπαθείστε να συγκρατήσετε τα γέλια σας. Γιατί μόνο για γέλια (αν όχι και για κλάματα) είναι αυτές οι ιστορίες.

Ελληνική Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Γενική Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής
Τμήμα Εσωτερικών Λειτουργιών
Γραφείο Αντιγράφων
Λ. Αλεξάνδρας 173
Αρ. Πρωτ. 1020/2/10493-β΄Α.Μ.Υ. : 3220

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ημερήσιου δελτίου οχήματος του υπ' αριθμ. Ε.Α. - 5417 της 10-12-2015

Ώρα 14.24 Ε.Α. - 5417. Γ΄Σεπτεμβρίου 146 Αθήνα. Παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Ώρα 14.26. Προς Κέντρο. Άφιξη. Αναφέρω ότι μεταβήκαμε στο ανωτέρω σημείο, όπου μας ανέμεναν οι Α) ΓΙΑΒΗΣ Γεώργιος του Κων/νου γεν. 1960 κάτ. Σαρανταπόρου 9 Τρίπολη, ο οποίος μας δήλωσε ότι είναι νόμιμος εκπρόσωπος της Μ.Κ.Ο. "Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ", Β) ΚΑΡΑΝΥΧΑΠΗΣ Ιωάννης του Σταμάτη γεν. 1968 κάτ. Αμερικής 40 Ρόδος, Γ) ΡΗΝΟΣ Ελευθέριος του Μιχαήλ, γεν. 1975, κάτ. Δενδρινού 35 Ρόδος, Δ) ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Γεώργιος του Πέτρου γεν. 1980 κάτ. Βυτίνας Αρκαδίας, Ε) ΜΑΝΤΕΣ Δημήτριος του Γεωργίου γεν.1957 κάτ. Ράχες Φθιώτιδος.

Ο Α μας δήλωσε ότι προσήλθαν στο σημείο στην Εθνική Τράπεζα για να εκτελέσουν την υπ'αριθμ. 6341/2012 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. πλην όμως η υπάλληλος της τράπεζας ΣΤ) ΒΟΛΤΕΡΑ Μαρία, αρνήθηκε να την εκτελέσει. Υποδείξαμε τα νόμιμα στους Α, Β, Γ, Δ και Ε. Ο Α επίσης μας δήλωσε ότι επιθυμεί να υποβάλλει μήνυση στον υπάλληλο ασφαλείας της τράπεζας διότι τον απείλησε. Εν συνεχεία ο Α μας υπέδειξε τον υπάλληλο ασφαλείας, ο οποίος κατά δήλωσή του ονομαζόταν Ζ) ΑΝΔΡΩΝΗΣ Ιωάννης του Δημητρίου γεν. 1960, κάτ. Ιπποκράτους 72 Εξάρχεια, καθ' όσον δεν έφερε μαζί του το Α.Δ.Τ. Άπαντες, πλην της ΣΤ, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα όπου επιλήφθηκε ο Αξιωματικός Υπηρεσίας για τα περαιτέρω. Ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης και αποχωρήσαμε.

Αρχιφύλακας ΠΕΤΡΟΥ Σπυρίδων.

Το παρόν χορηγείται μετάαπό αίτηση του ΜΑΝΤΕ Δημητρίου του Γεωργίου για δικαστική χρήση.

Αθήνα 13 Ιανουαρίου 2016

Με εντολή Διευθυντού

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου
ΦΩΤΙΚΑ Μαρία
Ανθυπαστυνόμος

 

Και έζησαν αυτοί καλά κι' εμείς καλύτερα...

Θυμάμαι ακόμη τα λόγια κάποιου αστυνομικού :

"Για ένα πράγμα λυπάμαι μόνο Ιωσήφ. Μπήκα στην Αστυνομία για να υπηρετήσω τον πολίτη και αυτό είναι το μόνο που δεν κάνω...".

"Θέλεις να μου μιλήσεις στην κάμερα με γυρισμένη την πλάτη και αλλοιωμένη φωνή;", τον ρώτησα.

"Έχεις παιδιά;", ρώτησε εκείνος.

"Ναι, έχω", απάντησα.

"Ε, τότε ξέχνα το!", είπε με νόημα και απομακρύνθηκε...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος