Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αντιμάμαλα

antimamala

Διερμηνεύοντας τον Μελανσόν.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

apodixi.lianikisΉταν 21.05.2012 στο Παρίσι. Μία εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande, ο οποίος δεν δέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα, τότε  επί κεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ του 16,78% [μια ανάσα από τη ΝΔ του 18,85%]  των εκλογών τής 06.05.2012, επειδή το πρωτόκολο προέβλεπε συναντήσεις του Προέδρου μόνον με Αρχηγούς κρατών. Εθίγη ο επί κεφαλής, που έκανε βόλτες ανά τας Ευρώπας με τον αέρα του οσονούπω πρωθυπουργού, και αναφέρθηκε, ως μη έδει, στον νέο Πρόεδρο υποτιμητικά λέγοντας ότι «είναι δικαίωμά του να δέχεται με βάση το πρωτόκολλο να συναντήσει αρχηγούς κρατών, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ γρήγορα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα και κυρίως εάν αυτά που έλεγε προεκλογικά θα ισχύουν και μετεκλογικά». Και χαμογελώντας, λες και έπαιζε τάβλι με την παρέα μη συναισθανόμενος τις ευθύνες που του επεφύλασσε η δεύτερη θέση στις επιλογές του ελληνικού λαού, συνέχισε: «Διότι,  εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που ακολουθεί την ίδια πολιτική, αλλά κάποιον που θα την αλλάξει. Ο Francois Hollande γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του, διαφορετικά θα γίνει ένας «Ολαντρέου» και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».

Περισσότερα...

Μια ιστορία ελληνικής τρέλας με τις χελώνες του Βοτανικού Κήπου.

Του Νικολάου Σ. Χριστοδουλάκη.

votanikos.kiposΆμα τα πράγματα δεν πάνε καλά, άμα είσαι πολύ άτυχος, μπορεί να μπεις στο χειρουργείο για εγχείρηση αμυγδαλών και να βγεις... στον Άγιο Πέτρο.

Άμα τα πράγματα δεν πάνε καλά με τη δικαιοσύνη, πού βγαίνεις;

Διαβάστε μια απίστευτη ιστορία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Στη Δυτική Αττική λειτουργεί, από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 και χάρη στην κληροδοσία εμπνευσμένου δημοσίου προσώπου, του Αλέξανδρου Ν. Διομήδη, ένας Βοτανικός Κήπος που όχι μόνο είναι ο μεγαλύτερος της Ανατολικής Μεσογείου αλλά αποτελεί στολίδι και πόλο έλξης για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, κυρίως όμως των Δυτικών Προαστίων.

Περισσότερα...

Η ΟΚΕ ανοίγει υποθέσεις ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ, σε επιχειρηματίες που ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Αντιμέτωποι με το "βαθύ κράτος" βρέθηκαν επιχειρηματίες, οι οποίοι τόλμησαν να καταγγείλουν φαινόμενα διαφθοράς, στον Δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να εξαπολυθούν εναντίον τους, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, τους οποίους ποδηγετεί, επιβάλλοντάς τους εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα, προκειμένου να τους θέσουν εκτός μάχης.

Με την φόρμουλα των κατευθυνόμενων ελέγχων, άλλοι καταστράφηκαν ολοκληρωτικά, άλλοι εξαναγκάστηκαν ακόμα και να εγκαταλείψουν την χώρα και άλλοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Το φαινόμενο έχει εντοπιστεί από την Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), που εξέδωσε ανακοίνωση στις 28-2-2017, γι’ αυτό το θέμα, η οποία διαβιβάσθηκε στην πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Περισσότερα...

Σιγά μη γίνουμε Πακιστάν ρε...

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

pakistanΔανείζομαι τίτλους από το αγαπητό makpress
http://makpress.blogspot.gr/2017/04/blog-post_867.html

Δίωξη Σάλλα, δίωξη Γιάννου, δίωξη Κοντομηνά, δίωξη .. δίωξη .. δίωξη … όλο μέλι μέλι κι’ από τηγανίτα τίποτε.

Διότι εμείς είμαστε ευρωπέη και μένουμε Ευρώπη ρε!  Ενώ στο τριτοκοσμικό Πακιστάν, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε χθες ότι δεν είναι επαρκή τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά του εν ενεργεία πρωθυπουργού Hawaz Sarif για διαφθορά και διέταξε περαιτέρω εις βάθος έρευνα.

Περισσότερα...

Παρακολουθούνται, τελικώς, οι μηχανότρατες όταν ασκούν παράνομη αλιευτική δραστηριότητα;

Έρευνα : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Και ενώ ήμουν σχεδόν έτοιμος να καταθέσω την αναφορά μου στον Άρειο Πάγο, για όσα είχαν υποπέσει στην αντίληψή μου κατά την διάρκεια της έρευνάς μου για τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούνται (ή δεν παρακολουθούνται) οι μηχανότρατες όταν ασκούν αλιευτική δραστηριότητα σε απαγορευμένες περιοχές, μου τηλεφώνησε από το Κέντρο Παρακολούθησης Αλιείας του Υπουργείου Ναυτιλίας ο πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιάννης Οικονομάκος (Τμηματάρχης) για να μου πει ότι είναι πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις μου! Υπενθυμίζω ότι ο κ. Οικονομάκος με είχε παραπέμψει στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου να εξασφαλίσω την έγκριση των προϊσταμένων του στο αίτημά μου να καταγράψω την συνομιλία μου μαζί του : http://www.ribandsea.com/editorial/2906-to-ypourgeio-naftilias-mou-sterei-to-dikaioma-na-erevniso-to-thema-tis-parakoloythisis-ton-mixanotraton

Και ενώ, αρχικώς, το Γραφείο Τύπου μου έδωσε αρνητική απάντηση με τον ισχυρισμό ότι "λόγω ανειλημμένων Υπηρεσιακών υποχρεώσεων της εν λόγω Διεύθυνσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, το αίτημά σας επί του παρόντος δεν δύναται να ικανοποιηθεί", ο κ. Οικονομάκος, προφανώς μετά την δημοσίευση του ως άνω άρθρου μου με τίτλο : "Το Υπουργείο Ναυτιλίας μού στερεί το δικαίωμα να ερευνήσω το θέμα της παρακολούθησης των μηχανοτρατών!", μου τηλεφώνησε, όπως προανέφερα, και μου είπε ότι έγινε "παρεξήγηση" και πως δεν υπήρχε πρόθεση να μην απαντήσει στις ερωτήσεις μου και πως απλώς δεν επιθυμούσε να καταγραφεί ο ίδιος στην κάμερα. Σεβάστηκα, βεβαίως, το αναφαίρετο δικαίωμά του να μην θέλει να βιντεοσκοπηθεί, του είπα ωστόσο ότι η αρνητική απάντηση του Γραφείου Τύπου δεν αναφερόταν σε βιντεοσκόπηση αλλά σε "ανειλημμένες υποχρεώσεις" οι οποίες καθιστούσαν αδύνατη την συνάντηση του κ. Οικονομάκου μαζί μου.

Περισσότερα...