Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αντιμάμαλα

antimamala

Οι Ταλιμπάν της αναλγησίας.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

laliotisΠαρέμβαση του Θείου Βρέφους στα πολιτικά δρώμενα αποκάλεσαν οι διαμορφωτές της κοινής  γνώμης τις δηλώσεις Λαλιώτη ενόψει της απορρόφησης [=μετάλλαξης] του ΠΑΣΟΚ από τη Δημοκρατική ΣυμπαΤΑραξη. Το παιδί μίλησε από το αναχωρητήριό του στα Δολιανά. Βουλευτής τις του κώματός του είπε ότι οι αμερικανοί τον έψαξαν και δεν του βρήκαν το παραμικρό. Εννοούσε προφανώς ότι τον έψαξαν για μίζες και δεν βρήκαν, αν και είχε διατελέσει Υπουργός Δημοσίων Έργων, τότε που γινόταν το σώσε στη χώρα με τα ολυμπιακά και συναφή έργα. Σωστόν. Αν οι αμερικανοί θέλουν να σε εξοντώσουν, σου βρίσκουν ένα ψεγάδι και σε στέλνουν σπίτι ή στη φυλακή. Ίσως, όμως, και να σε αφήνουν να κυβερνάς, μέχρι να πάψεις να τους είσαι χρήσιμος, οπότε επισείουν το ψεγάδι και αναχωρείς ήσυχα. Διαλέγουμε και παίρνουμε.

Περισσότερα...

«Οι Άμισθοι» του Οικτίρμονος Μουγκό.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

Ο κ. Στέλιος Παππάς, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και μπαμπάς τού υπουργού Ν. Παππά, ορίσθηκε Πρόεδρος του ΟΑΣΘ μετά την κρατικοποίησή του.

zaxariadisΠροφανώς ήταν η καλλίτερη επιλογή. Όπως καλλίτερος  ήταν ο σύζυγος της κ. Καφαντάρη. Όπως καλλίτερη είναι η κ. Θάνου. Το κοινό στοιχείο τους είναι ότι και οι τρεις είναι άμισθοι. Τεράστια προσφορά στον λαό. Δωρεάν παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών τους. Κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, έχει κάποιες ενστάσεις, αλλά ποιός τις χέζει. Όταν ο αντίπαλος, που έχει εισαγάγει τον νεποτισμό στην πωλητική,  σε κατηγορεί για νεποτισμό, του πετάς ένα «ναι, αλλά δωρεάν» και καθαρίζεις.

Περισσότερα...

Εδώ η σημαία, εκεί η σημαία, πού είναι τα φράγκα;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

simea.klirosiΧαμός με την απόφαση Γαβρόγλου να φέρει τη σημαία στις σχολικές παρελάσεις ο δια κληρώσεως αναδεικνυόμενος τυχερός μαθητής. Άντε και στην κατάργηση των σχολικών παρελάσεων και στην κατάργηση της πρωινής προσευχής, στην κατάργηση της έπαρσης της σημαίας, στην κατάργηση του εθνικού ύμνου και λοιπών αναχρονιστικών συνηθειών και παραδόσεων ρε αδερφέ, ώστε και αυτή η κυβέρνηση να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στις σάρκες μας!

Κι’ ο Γαβρόγλου είχε αναρωτηθεί, μεταξύ άλλων: «Πείτε μου μία χώρα της Ευρώπης όπου υπάρχει το μάθημα των Θρησκευτικών και διδάσκεται όπως στη χώρα μας. Μία.». Σε καμμία κύριε υπουργέ μου. Σε καμμία.

Περισσότερα...

Ανέβηκε στην πίστα και είπε στον Μαχαιρίτσα να αλλάξει ρεπερτόριο!

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

maxairitsasΌλα τα είχαν δει, μέχρι χθες, οι κάτοικοι της ακριτικής Κάσου, τουλάχιστον όσον αφορά τα καμώματα της δημάρχου κας Μαίρης Σορώτου Τσανάκη. Είχαν δει, ας πούμε, την κα Τσανάκη να κάθεται πέντε ημέρες στην Κάσο και 25 στη μόνιμη κατοικία της στη Βούλα, να δίνει την ψυχή της για χειροκρότημα και αυτοπροβολή, να τα βάζει με τον Έπαρχο Καρπάθου Κάσου, γιατί αυτός πρότεινε να ανακηρυχθεί η Κάσος ηρωϊκό νησί, να δηλώνει ψευδώς μόνιμη κάτοικος Λέρου, προκειμένου να κατέβει ως υποψήφια δήμαρχος Κάσου, και άλλα πολλά.

Περισσότερα...

Ακυρώστε το Oktoberfest για να μην ξεχάσουν οι πρόσφυγες την ισλαμική τους καταγωγή!

octoberfestΩς γνωστόν το Oktoberfest είναι μια γιορτή μπύρας που πραγματοποιείται από το 1810 κάθε χρόνο στο Μόναχο της Βαυαρίας. Την ίδια περίοδο και άλλες γερμανικές πόλεις όπως το Βερολίνο και η Στουτγάρδη εορτάζουν την ίδια γιορτή που συνδυάζεται με λαϊκές αγορές και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Οι εορτασμοί του Oktoberfest ξεκινούν το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και διαρκεί ως την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

Προ ολίγων ημερών το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου που είναι ο διοργανωτής του Oktoberfest της πόλης έλαβε την ακόλουθη επιστολή από τον μουσουλμάνο κάτοικο της Βαυαρίας Μοράντ Αλμουράντι (αντιγράφουμε από τα γερμανικά).

Περισσότερα...