Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Άη Στράτης άνωθεν.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

aistratisΕίναι ευλογία να μπορεί να ταξιδεύει κανείς στο Αιγαίο. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω επισκεφτεί μέχρι σήμερα κάθε νησιωτική γωνιά αυτής της υπέροχης θάλασσας και ιδιαιτέρως προνομιούχο (καθότι συνταξιούχος) που μπορώ να την ταξιδεύω ακόμη χάρις στην ευγενική προσφορά των ακτοπλοϊκών εταιρειών ΑΝΕΚ LINES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και ZANTE FERRIES οι οποίες μου παρέχουν δωρεάν εισιτήρια για τη μεταφορά δύο ατόμων και ενός αυτοκινούμενου.

Κάλυψα μέχρι τώρα όλα σχεδόν τα νησιά από ξηράς και θα ήθελα, όσο είμαι καλά και συνεχίζω να έχω τη στήριξη των ακτοπλοϊκών εταιρειών, να τα καλύψω και από αέρος. Έκανα ήδη αρχή με τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Χίο, τις Οινούσσες, τα Ψαρά, τη Σίφνο, την Κίμωλο, τη Μήλο και προσφάτως "πέταξα" πάνω απ' τον Άη Στράτη και τη Λήμνο. Τα δύο τελευταία βιντεάκια δεν τα έχω ανεβάσει ακόμη στο YouTube καθώς είμαι αποκλεισμένος στη Λήμνο, εδώ και μια εβδομάδα, περιμένοντας να λήξει το απαγορευτικό και να έρθει να με μαζέψει το "Express Πήγασος" της "Hellenic Seaways". Εκτός του αποκλεισμού είναι και η σύνδεση στο διαδίκτυο ασθενής για ανάρτηση μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο.

kafealexandrosΠαρ' όλα αυτά, και προκειμένου να διασκεδάσω κάπως τη μοναξιά και τον ελεύθερο χρόνο μου περιμένοντας το καράβι, κατάφερα να ανεβάσω χθες δύο μικρής διάρκειας θέματα που είχαν να κάνουν με το μημείο του Νίκου Σιαλμά και το γκρεμισμένο εκκλησάκι του Αγ. Ευστρατίου στο ομώνυμο νησί. Ας είναι καλά η ελεύθερη παροχή wifi που παρέχει το "Καφέ Αλέξανδρος" στο παλιό γραφικό λιμάνι της Μύρινας, η οποία ήρθε και έδεσε με τον ελεύθερο χώρο στάθμευσης που υπάρχει μπροστά του!

Αποφάσισα λοιπόν να μοντάρω τα πλάνα που τράβηξα πετώντας το drone πάνω απ' τον Άη Στράτη και να ανεβάσω σήμερα κι' αυτό το οκτάλεπτο βίντεο στο YouTube. Αν προλάβω ίσως καταφέρω να ανεβάσω και τα πλάνα της Λήμνου μέχρις ότου φύγω απ' το νησί. Θα εκκρεμεί η 35λεπτη συνέντευξη του απίστευτου ενενηντάχρονου αυτοκινητιστή Νίκου Μπλιά ο οποίος μου εξιστόρησε πώς ξεκίνησε η οδική συγκοινωνία στη Λήμνο στις αρχές της δεκαετίας του 1920!

Ευχαριστούμε την "HELLENIC SEAWAYS" η οποία δεν φέρει βεβαίως καμμία ευθύνη για τον αποκλεισμό μας στη Λήμνο!