Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τρίτη αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο για το 2015. Κάσος.

Τα μέλη του "Ναυτίλου" που έλαβαν μέρος στην Αποστολή κρατούν τα λογότυπα των χορηγών στο λιμάνι της Κάσου.Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», διοργάνωσε την τρίτη αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο για το 2015. Αυτή την φορά προορισμός μας ήταν η ακριτική Κάσος.

Αρχικά η αποστολή είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 28η Οκτωβρίου αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η  αποστολή ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου. Τέσσερα σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ξεκίνησαν από το Λαύριο και την Ανάβυσσο με είκοσι επιβαίνοντες, μέλη της Λέσχης, Γιατρούς και τον εικονολήπτη του ALPHA TV, μεταφέροντας τα υλικά και τον εξοπλισμό για τα Ιατρεία. Σημείο συνάντησης ήταν το Σούνιο στις 06:30 πμ όπου τα τέσσερα σκάφη συναντήθηκαν και ταξίδεψαν μαζί για το ταξίδι των 215 περίπου μιλίων.

Ο οδοντίατρος και μέλος του "Ναυτίλου" Πάνος Καραμεσίνης επί το έργον.Την προηγούμενη μέρα, ένα φορτηγό με τα εφόδια και τον βαρύ εξοπλισμό που είχαμε συγκεντρώσει από τους σημαντικούς Χορηγούς μας, για τα Νηπιαγωγεία, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, την Φιλοζωική, το Λιμεναρχείο καθώς και τα φάρμακα και τα αναλώσιμα για το τοπικό Ιατρείο, είχε φύγει με το πλοίο από τον Πειραιά. Τα έξοδα μετάβασης του φορτηγού ήταν χορηγία της ΑΝΕΚ LINES. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η προσφορά των Χορηγών ήταν και πάλι άμεση, καλύπτοντας στο μέτρο του δυνατού τις ανάγκες του ακριτικού νησιού μας.

Τα Ιατρεία, Ορθοπεδικό, Παιδιατρικό - Ωτορινολαρυγγολογικό, και το Οδοντιατρικό λειτούργησαν την Παρασκευή Ένα τμήμα μόνο των ειδών πρώτης ανάγκης που παρέδωσαν τα μέλη του "Ναυτίλου" στα σχολεία και το Ιατρείο της Κάσου. και το Σάββατο, όπου οι Γιατροί ήταν στα Ιατρεία τους από το πρωί στις 09:00 μέχρι το απόγευμα. Την γραμματειακή υποστήριξη των ιατρείων την είχαν αναλάβει δύο Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ανά Γιατρό και Ιατρείο. Μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, εξετάστηκαν περισσότεροι από 150 κάτοικοι του νησιού. Σε ειδικές περιπτώσεις, όπου η προσέλευση στα Ιατρεία δεν ήταν δυνατή λόγω της κατάστασης των ασθενών, οι γιατροί έκαναν επίσκεψη στο σπίτι.

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου έγινε η τελετή παράδοσης των εφοδίων και του εξοπλισμού, δωρεά των σημαντικών χορηγών μας, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου. Η παράδοση έγινε στην Δήμαρχο, τους υπευθύνους των σχολείων, καθώς και στον Γιατρό του τοπικού Ιατρείου. Ακολούθησε δείπνο από την Δήμαρχο στα Μέλη της αποστολής σε μία από τις ταβέρνες στο λιμάνι του Φρύ.

Με την Δήμαρχο της Κάσου κυρία Μαίρη Σορώτου Τσανάκη στον χώρο παράδοσης. Την Κυριακή 15 Νοέμβρη η αποστολή πήρε τον δρόμο της επιστροφής με μία στάση στην Ίο για ανεφοδιασμό και διανυκτέρευση. Το επόμενο πρωί τα τέσσερα σκάφη ακολούθησαν πορεία για το Σούνιο.

Το Δ.Σ. και τα Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τους εθελοντές Γιατρούς για την συμμετοχή τους και την δράση τους στην αποστολή, αλλά και τους σημαντικούς Χορηγούς μας, που για ακόμα μια φορά έδειξαν την κοινωνική τους ευαισθησία και μας έδωσαν την δυνατότητα να υλοποιήσουμε μια ακόμα αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο.
Οι Χορηγοί της αποστολής «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο, Κάσος 2015 ήταν:

Τα μέλη του "Ναυτίλου" στο λιμάνι της Κάσου με το λάβαρο του χορηγού που προσέφερε τα καύσιμα των σκαφών που έλαβαν μέρος στην Αποστολή. - JOTUN Hellas: Χορηγός καυσίμων, κάλυψη εξόδων μετακίνησης των σκαφών.
- Πλαίσιο: Προσφορά Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
- Παρκοτεχνική: Προσφορά μια Παιδική Χαρά στο Δημοτικό.
- Panasonic-intertech: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
- Dell: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
- ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ: Θρανία και καθίσματα για το σχολείο.
- PYRAMIS: Ψυγείο.
- Βαγγέλης Μάζης: Μεταφόρα των υλικών και του εξοπλισμού στην Κάσο.
- ΑΝΕΚ LINES: Δωρεάν μεταφορά με επιστροφή του φορτηγού.
Ο καιρός ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής.- Pet City: Τροφές ζώων για την Φιλοζωική.
- ΕΥΔΑΠ: Εφόδια γραφείου.
- ΚΛΕΙΔΑΣ: Παιδαγωγικά παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό.
- POOFOMANIA: Παιδικά καθίσματα "Πούφ".
- ΚΟΥΠΠΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ & ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ): Στρώματα.
- ΕΤ ΠΛΑΣΤ: Παιδικά Καρεκλάκια.
- ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όργανα Γεωμετρίας, Φυσικής.
- Μιλτιάδης Βιτσαρόπουλος Α.Ε.: Αναλώσιμα για το οδοντιατρικό Ιατρείο.      
Ανεφοδιασμός καυσίμων στο λιμάνι της Ίου. - Memodent:  Αναλώσιμα για το οδοντιατρικό Ιατρείο.
- Ιωάννης Τσαπράζης AE:  Αναλώσιμα για το οδοντιατρικό Ιατρείο.
- Ελίν: Έκπτωση στην τιμή των καυσίμων σε πρατήρια της εταιρείας.
- Alpha TV: Χορηγός Επικοινωνίας.
- Αδαμαντία Σπαθάτου : Βιβλία.
- Νίκος Γλαρίδης : Κλιματιστικά μηχανήματα.

 

Σχόλιο "Rib and Sea"

Ο εκδότης του διαδικτυακού περιοδικού "Rib and Sea" Ιωσήφ Παπαδόπουλος συμμετείχε στην Αποστολή εκτελώντας χρέη δημοσιογράφου και για λογαριασμό του "Alpha". Για λόγους δεοντολογίας και ευγενείας το πλήρες άρθρο και το βίντεο για την Αποστολή Αγάπης του "Ναυτίλου" στην Κάσο θα δημοσιευτούν μετά την προβολή των πλάνων της Αποστολής στις εκπομπές του "Alpha".