Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η παρακμή προηγείται της καταστροφής.

Σχολιάζει το άρθρο με τίτλο "ο λύκος εξοντώθηκε, η λύκαινα όμως εγκυμονεί" ο Πάνος Λιάρος.

Είσαι "πρώτη μούρη" Ιωσήφ. Οι συνάνθρώποί μας όμως στο bezirk Griechenland προτιμούν Schlafen viel Schlafen. Εγείρονται μόνο με Χαρδαβελο-τριανταφυλλο-χατζηνικολαίους και λοιπούς "δουλευταράδες" του είδους. Τρίβει τα χέρια του το παπαδοπολιτικοδικαστικό μαφιόζικο σύμπλεγμα. Ούτε οι ίδιοι ήλπιζαν να τους βγεί τόσο ήσυχη αυτή η ράτσα αμνοεριφίων.

Δεν πα να λες εσύ κι εγώ; Αυτοί εκεί, εθισμένοι στο δούλεμα. Δεν φταίς εσύ φταίει η άγνοιά σου, λέγαμε παλιά φοιτητές. Θέλουν κοπαδάρχες ταγούς και κάλπικα ινδάλματα. Εθισμός στην πλαστοπροσωπεία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ομοίως και αντιθέτως με μας, που δεν μπορούμε να πούμε ψέμματα. Εγώ π.χ. παθαίνω κάτι σαν τον Πινόκιο.

Είναι και η Θρησκεία. Δεν ξεχνούν το γάλα της μαμάς  Εκκλησίας. Εδώ στη γιάφκα έβαλα μια εικόνα παλιακή που είχε στο στάβλο ένας ετοιμοθάνατος μπάρμπας. Είπα στην ξαδέρφη να την πάρω επειδή είναι επίκαιρο θέμα. Ο Ποιμάντορας (Ιησούς) με τους αμνούς του σε περίγυρο, όπως ο παράδεισος. "Ξέρουν όμως τα πράματα πως προορίζονται για σφαγή;". Αυτό ρώτησα κάποτε έναν παλιακό τσοπάνο και χασάπη, που τον βοήθησα να σφάξει ένα πρόβατο, αν ήξερε πού την πηγαίναμε (την προβατίνα). "Και άλλοι δύο να ήμασταν δεν την κρατούσαμε", ειπε ο σφαγέας.

Όχι βέβαια, δεν είμαι κατά της θρησκείας και οπωσδήποτε υπέρ της Ορθοδοξίας ως κουλτούρα, ήθη και έθιμα. Εντάξει ρε πάτερ, δεν χορτάσατε 2000 χρόνια δούλεμα; Δεν θά' πρεπε με τόση πρόοδο να είχατε και σείς ανακαλύψει τον ρόλο σας για μια καλύτερη κοινωνία;

Παρακμή φιλάρα, μεγάλη παρακμή. Έχω καναδυό δεκαετίες που το λέω, νομίζω όμως οτι ιστορικά προηγείται της καταστροφής. Έρχεται λες;              

Γεια σου Συμπολεμιστάρα
Π. Λιάρος