Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Συνέχεια της προηγούμενης επιστολής του ίδιου αναγνώστη.

Κύριε Παπαδόπουλε και πάλι καλησπέρα.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, καθώς και για την ανάρτηση. Εχω διαβάσει όλα τα ποστ, όχι μόνο τώρα αλλά και παλαιότερα, καθώς επίσης και άλλα σχετικά στο διαδίκτυο και φυσικά απελπίστηκα, όπως και πολλοί άλλοι νομίζω. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να προσβάλω τα μπουρδέλα, μιας και αυτά είναι οργανωμένα, καθαρά και παρέχουν υπηρεσίες, κάτι που δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο για το ελληνικό (το "ε" με πεζό) κράτος.

 Πάντως νοιώθω άχρηστος, ένοχος, απολίτιστος, μηδαμινός και δεν ξέρω και εγώ πώς αλλιώς να με χαρακτηρίσω, όταν βλέπω αυτούς τους ανθρώπους (όχι όλους) να έρχονται στην Πατρίδα μας, να μας αφήνουν τα ωραία λεφτουδάκια τους, άλλωστε ξέρετε πόσο κοστίζει η μετακίνηση και διαμονή με camper, να κάνουν κάμπινγκ και να καθαρίζουν τις παραλίες από τα σκουπίδια όταν έρχονται για να σταθμεύσουν. αλλά και όταν φεύγουν.

Βλέπω όμως και τον ελληναρά, τον αρκουδιάρη με την αρκούδα, να έρχεται και να φεύγει από την παραλία και να αφήνει ένα βουνό από σκουπίδια, κύπελα καφέδων, τενεκεδάκια αναψυκτικών, σερβιέτες της κυρίας και πόσα άλλα. Ασε το τι γίνεται με τα αποτσίγαρα, τι γαλάζιες σημαίες θέλουμε εμείς, τιμητική διάκριση "ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΟΠΑΣ" πρέπει να μας δώσουνε. Οι γόπες είναι περισσότερες στη στεριά παρά στην θάλασσα. Και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός, διότι κάθε μέρα τα βλέπω μπροστά μου. Μάλιστα κάποτε τα βιντεοσκοπούσα, από αγανάκτηση, και έλεγα θα τα ανεβάσω στο ίντερνετ για να διασύρω μερικούς ηλίθιους. Διαχρονικά όμως διαπίστωσα πως στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Επρεπε μάλλον να μεγαλώσω λίγο για να το καταλάβω.

Πριν λίγο μάλιστα έκανα και μια έρευνα τιμών, στους διαμαρτυρόμενους, κατά τα άλλα, ιδιοκτήτες κάμπινγκ, και ιδού το αποτέλεσμα:

Χρέωση για κάθε άτομο απο 6,5 εως 8 ευρώ
Χρέωση για το camper απο 6 εως 7 ευρώ
Χρέωση για ρεύμα απο 3,5 εως 4,5 ευρώ
Χρέωση για παιδιά απο 3,5 εως 4,5 ευρώ

Μια τετραμελής οικογένεια δηλ. θέλει μέσο όρο για camper 7 e, για δυο ενήλικες 7χ2=14ε, για δυο παιδιά 4χ2=8ε (ανεξαρτήτου ηλικίας), για ρεύμα (προαιρετικά) 4ε, ΣΥΝΟΛΟ 35 ευρώ περίπου! Να σημειώσω πως οι τιμές είναι από τα κάμπινγκ ΕΛΕΝΑ, NAUTILOS, και ΚΑΛΑΜΙ BEACH, που φυσικά είναι άδεια σε θέσεις.

Οταν τους εξέφρασα την άποψή μου ότι είναι "λίγο" ακριβά, αν σκεφτεί κανείς ότι με 35ευρώ, ή και λιγότερα, αυτή την εποχή βρίσκει ξενοδοχείο ή άλλο κατάλυμα και είναι στο aircontition και στην άνεσή του, η απάντηση ήταν πως επί τρία χρόνια δεν έχουν αλλάξει τις τιμές, ότι είναι καλές κλπ.κλπ.

Κουβέντα βέβαια για τον αντίλογο πως επί τρία χρόνια από 1500 ευρώ μισθό βρεθήκαμε με 600 και πως υπάρχει και άλλος τρόπος (για να βάλω ιδέες) να βγάλουν χρήματα πχ απο το φαγητό (αν τρώγεται βέβαια), από τους καφέδες, από τα παγωτά, από τα αξεσουάρ γενικά θαλάσσης, κάμπινγκ, αυτοκινήτου κλπ, που θα μπορούσαν να πουλάνε, από παιδότοπους και σπορ, που θα δημιουργούσαν, έλαβα την απάντηση πως αυτό είναι άποψη του καθενός, η επιχείρηση έχει έξοδα κλπ κλπ.

Τώρα πώς βγαίνουν οι γερμανοί π.χ. επαγγελματίες, που χρεώνουν 2 και 5 ευρώ (κατα τα λεγόμενα των εδώ τουριστών) χωρίς άλλες χρεώσεις με όσα άτομα και αν φιλοξενήσουν, αφού σου λέει οσο πιο πολλοί έρθουν τόσο πιο πολλά θα αφήσουν...   "ξέρεις τι είναι να έχεις κόσμο στο μαγαζί σου, και ας μην ψωνίζουν"; έτσι μου είπε κάποτε ένας Εβραίος, αλλά τότε δεν το κατάλαβα.

Αυτά, για να μην σας κουράζω. Α, και κάτι ακόμη. Κανένα τηλέφωνο δικηγόρου υπάρχει; Διότι το αυτί μου δεν ιδρώνει, αλλά αν έχεις να κάνεις με το ελληνικό κράτος.... χάθηκες. (Σημ. ο δικηγόρος θα μείνει απλήρωτος "λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν").

Την καλησπέρα μου και πάλι.
Γ. Τσεκλιάς

Απάντηση του "Camper Life".

Αγαπητέ κ. Τσεκλιά,

Αντιλαμβάνομαι, κατανοώ και δικαιολογώ απολύτως την οργή και την αγανάκτησή σας για τους "ελληνάρες" και την επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο ύπαιθρο. Είναι μια απαράδεκτη και αντικοινωνική συμπεριφορά την οποία έχω πολλάκις καυτηριάσει στα άρθρα μου.

Όσο όμως αφορά στις τιμές των οργανωμένων campings ή camper stops, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι αυτές που αναφέρατε δεν είναι ο κανόνας αλλά, ενδεχομένως, η εξαίρεση. Θα σας δώσω δύο πρόχειρα παραδείγματα, που μου έρχονται στο νου.

1. Το φιλόξενο στέκι του εκπληκτικού Κώστα Αρσενίου, ο οποίος προσφέρει στους κατόχους αυτοκινούμενων τροχόσπιτων δωρεάν πάρκινγκ, με θέα τους βράχους των Μετεώρων και τον κάμπο της Καλαμπάκας, σε συνδυασμό με νερό, δωρεάν πρόσβαση σε ασύρματο internet και πολύ οικονομικό φαγητό στην παραδοσιακή ταβέρνα του (χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό). Θα πληρώσετε μόνο την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, εφ' όσον το έχετε ανάγκη. Μπορείτε, με άλλα λόγια, να διανυκτερεύσετε στο «Arsenis», να γεμίσετε το ρεζερβουάρ του νερού του camper και να γευματίσετε (μόνο φαγητά της ώρας ψημένα στα κάρβουνα και σαλάτα) με 22 μόνο ευρώ το ζευγάρι! Μόνο το ντόπιο ροζέ κρασί παραγωγής της οικογένειας Αρσενίου θα πληρώσετε extra, εφ’ όσον βεβαίως πίνετε κρασί. «Arsenis» (τηλ. 24320 23500 και 24320 24250, web :  http://www.arsenis-meteora.gr/, e mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) στους πρόποδες των Μετεώρων και σε απόσταση αναπνοής από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος.

2. Το camper stop του Γιώργου Παναγούλια, στην παραλία της Καλογριάς, που προσφέρει πολύ περισσότερα από ένα οργανωμένο camping με χρέωση 10 μόνο ευρώ την ημέρα (όλα μέσα).  http://www.camperlife.gr/neaagoras/198-camper-stop-.html

Θα σας πρότεινα, επίσης, να διαβάσετε αυτό το ταξιδιωτικό μου :  http://www.camperlife.gr/trvelm/116-2011-03-29-14-03-40.html

Θα πρέπει πάντως, ολοκληρώνοντας, να σας πληροφορήσω, ότι εγώ προσωπικώς ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχω διανυκτερεύσει σε οργανωμένο camping, με όσα πλεονεκτήματα ή "μειονεκτήματα" αυτό συνεπάγεται.

Φιλικά

Ιωσήφ Παπαδόπουλος