Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σκέφτομαι να πάω στις καλοκαιρινές διακοπές με camper.

Φίλε Ιωσήφ καλησπέρα.

Επειδή μας έχεις ξεσηκώσει (εμένα και την γυναίκα μου) με τα camper και τις εκδρομές που έχεις κάνει με αυτά, έχεις νομίζω ... ηθική υποχρέωση να βάλεις και εμάς τους ανίδεους στο άθλημα. Σκεφτόμαστε, εν όψει καλοκαιριού, να νοικιάσουμε ένα camper και να κανουμε διακοπές με αυτό (λέμε για κανένα νησάκι π.χ. Φούρνους ή στα μέρη σου). Δεν έχουμε μαύρη ιδέα και ψάχνουμε ενημέρωση για το πρακτικό κομμάτι των καμπερο...διακοπών. Είμαστε τόσο άσχετοι που δεν ξέρουμε... τι δεν ξέρουμε. Αν πάλι υπάρχει κάπου κανένα δικό σου άρθρο ή κάποιου άλλου κανένα link;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Θεολόγης Βουλγαρίδης

Υ.Γ εχουμε και ενα SIB με 15άρα μηχανή. Μπορούμε να το πάρουμε και αυτό;

 

Απάντηση του "Camper Life".

Φίλε Θεολόγη, καλησπέρα και από μένα.

Από πού να αρχίσω όμως τώρα και πού να τελειώσω με το θέμα που έβαλες!

Πρέπει, κατ' αρχάς, να σου πω ότι οι διακοπές με camper αποτελούν ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία, για όσους βέβαια αγαπούν αυτόν τον τρόπο εκδρομής ή διακοπών. Μπορεί, εν τούτοις, να αρέσει σε σένα η ζωή στο camper, να μην αισθάνεται όμως βολικά η γυναίκα σου! Αν συμβεί αυτό, η εκδρομή ή οι διακοπές θα σας βγουν ξινές!

Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε και οι δύο αν σας "πάει" αυτός ο τρόπος ζωής είναι, σε πρώτη φάση, να νοικιάσεις ένα camper. Θα έλεγα, μάλιστα, προτού προχωρήσεις σε μια πολυήμερη ενοικίαση και μπεις σε ανεπιθύμητα έξοδα, να νοικιάσεις ένα για το Σαββατοκύριακο ή, εάν δεν έχεις πρόβλημα εργασίας, να το ενοικιάσεις μεσοβδόμαδα που οι τιμές είναι πιο χαμηλές και μπορείς και να τις παζαρέψεις. Με τέτοια κρίση άλλωστε...

Η μεταφορά του camper σε νησί κοστίζει συνήθως ακριβά. Συμφέρει μόνο εάν παραμείνεις στο νησί που θα επιλέξεις αρκετές ημέρες, ώστε το υψηλό κόστος μεταφοράς του camper να "ισοφαριστεί", κατά κάποιο τρόπο, από το κόστος διανυκτέρευσης.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να εξετάσετε είναι κατά πόσον θέλετε, και σας αρέσει, να μαγειρεύετε και να γευματίζετε στο camper. Αν δεν έχετε πρόβλημα μ' αυτό, τότε η απόσβεση του κόστους ενοικίασης και καυσίμων είναι ακόμη πιο σύντομη.

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων συμπεριλαμβάνουν, κατά κανόνα, στην τιμή τα χημικά της τουαλέτας, το αέριο, καθώς και τα σκεύη της κουζίνας. Ευνόητο είναι ότι στην τιμή περιλαμβάνεται επίσης η ασφάλεια, ενώ δεν υπάρχει όριο χιλιομέτρων.

Όσο για το φουσκωτάκι; Και βέβαια μπορείς να το πάρεις μαζί, αρκεί να χωράει διπλωμένο στο γκαράζ του camper ή φορτωμένο σε κάποια σχάρα μοτο που μπορεί να διαθέτει το camper που θα νοικιάσεις.

Αν σερφάρεις στο http://www.camperlife.gr/ μέχρις ότου η ύλη του μεταφερθεί ολόκληρη στο http://www.ribandsea.com/main/ , θα βρεις, ελπίζω, αρκετά άρθρα που θα σε ενδιαφέρουν.

Στη διάθεσή σου για όποια άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση τυχόν χρειαστείς.

Φιλικά
Ιωσήφ Παπαδόπουλος