Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

ΑΝΕΚ LINES: Kαλοκαίρι με περιβαλλοντικό πρόσημο.

tsakia1Η ΑΝΕΚ LINES, με το βλέμμα στραμμένο σε ένα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον και αναγνωρίζοντας τη σημασία να διατηρηθούν καθαρές οι ελληνικές θάλασσες και ακτές, ενώνει τις δυνάμεις της με το Ενυδρείο Κρήτης - CRETAQUARIUM και προσφέρει πάνω από 200.000 εύχρηστα τασάκια από ανακυκλώσιμο υλικό, σε όλους εκείνους που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τα πλοία της.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΝΕΚ LINES αντιλαμβανόμενη ότι τα αποτσίγαρα αποτελούν βασική πηγή μόλυνσης όχι μόνο για την θαλάσσια ζωή, αλλά και για τα μικρά ζώα, και τα μικρά παιδιά συμβάλλει στον περιορισμό  τους, προσφέροντας πάνω από 200.000 τασάκια παραλίας. Λέει «όχι» στα αποτσίγαρα και μας ενθαρρύνει να αλλάξουμε καθημερινές συνήθειες που όμως έχουν επιβλαβείς  συνέπειες για την υγεία μας και  το περιβάλλον.    

Το αποτσίγαρο, αυτό το είδος του μικρού απορρίμματος είναι κυριολεκτικά ένα τεράστιο πρόβλημα τοξικής ρύπανσης του περιβάλλοντος και αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό (κοντά στο 40%) των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς των ακτών.
Βάσει στατιστικών οι Έλληνες καπνιστές «παράγουν» κάθε χρόνο κοντά στα 22 δισεκατομμύρια αποτσίγαρα, πολλά από τα οποία καταλήγουν στη θάλασσα, μολύνοντας την, δηλητηριάζοντας ψάρια, θαλασσοπούλια και ανθρώπους.

tasakia2Η  ΑΝΕΚ, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά έμπρακτα τη διαχρονική της μέριμνα για το περιβάλλον, μέσα από την πρωτοποριακή της συνεργασία με το Ενυδρείο Κρήτης - CRETAQUARIUM, στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ολοένα και περισσότερων συνανθρώπων μας, προς όφελος του περιβάλλοντος. Εστιάζοντας στη διάσωση της θαλάσσια ζωής, καλεί όλους να  συμβάλλουν δυναμικά στην καταπολέμηση της ρύπανσης του φυσικού μας πλούτου, για να αναδειχθεί η ομορφιά της Ελλάδας μας, για έναν πιο πράσινο πλανήτη, για ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

Η ΑΝΕΚ LINES συμπλέει με το  Ενυδρείο Κρήτης - CRETAQUARIUM ως προς την πρόληψη και καταπολέμηση του αποτσίγαρου και μας καλεί να αλλάξουμε συνήθειες, να κάνουμε την αρχή αξιοποιώντας το εύχρηστο τασάκι παραλίας.

Γιατί οι παραλίες δεν είναι σταχτοδοχεία. Ας τις κρατήσουμε καθαρές!