Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νέοι τετράχρονοι εξωλέμβιοι κινητήρες Yamaha.

Νέοι τετράχρονοι εξωλέμβιοι κινητήρες από την Yamaha!H Yamaha παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τις νέες τετράχρονες εξωλέμβιες στους 4, 5 και 6 ίππους! Είναι εύκολες στη μεταφορά, πιο εύκολες στη χρήση! Ανακαλύψτε τους νέους κινητήρες που μπορείτε να τους μεταφέρετε παντού. Οι νέες F4, F5 και F6 της Yamaha είναι πανεύκολες στη μεταφορά, στην αποθήκευση, στην εκκίνηση και στη χρήση ενώ μπορούν και προσφέρουν απίστευτη δύναμη και απόλυτη αξιοπιστία για να χαρείτε τη θάλασσα με αυτοπεποίθηση! Το συμπαγές τους μέγεθος με τις μεγάλες λαβές, τις κάνουν πολύ εύκολες στη μεταφορά ενώ η εκκίνηση τους γίνεται άμεσα με το μοναδικό σύστημα ανάφλεξης CDI της Yamaha.

Η χαμηλή τους κατανάλωση, ο εύκολος χειρισμός, ο μειωμένος θόρυβος και οι κραδασμοί σε συνεργασία με την απόλυτη αξιοπιστία που συνοδεύει όλες τις εξωλέμβιες της Yamaha, θα σας συναρπάσουν ! Οι νέες F4, F5 και F6 είναι η ιδανική λύση για ψάρεμα, βόλτα στη θάλασσα ή για χρήση σε tender μεγαλύτερου σκάφους. Διαβάστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και θα καταλάβετε:

Νέες τετράχρονες εξωλέμβιες απ' την Yamaha νέα σχεδίαση και νέα χρώματα. • Νέα χρώματα και μοναδικά γραφικά για πρωτοποριακή εμφάνιση.
• Μοναδικό σύστημα που απαγορεύει τη διαρροή λαδιού και άλλων υγρών κατά τη μεταφορά και αποθήκευση σε οποιαδήποτε θέση. Με δύο λόγια….δεν στάζει ποτέ !
• Για μεγαλύτερη άνεση στη χρήση υπάρχει βοηθητική αντλία βενζίνης μέσα στον κινητήρα.
• Μεγάλες λαβές για εύκολη και ασφαλή μεταφορά.
• Σύστημα ανάφλεξης CDI για γρήγορη εκκίνηση σε όλες τις συνθήκες.
• Εύκολη στη χρήση λαγουδέρα με μεγαλύτερη λαβή επιλογέα σε σχέση με
αντίστοιχους κινητήρες του ανταγωνισμού και τεχνολογία που εμπιστεύονται όλοι!

Ιδανικές για ψάρεμα και βόλτες με μικρά σκάφη.Είτε είστε ιδιοκτήτης σκάφους αναψυχής είτε επαγγελματίας, επιλέξτε τον κινητήρα που θα αποδίδει καλύτερα στο σκάφος σας. Κάθε κινητήρας της Yamaha χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογική αιχμή καθώς και ευφυή συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής. Η επιτυχημένη ανάπτυξη των τετράχρονων εξωλεμβίων της Yamaha βασίζεται στην ειδίκευση στους κινητήρες της συγκεκριμένης τεχνολογίας από την αρχή, και όχι από την υιοθέτηση κοινών κινητήρων της γενικότερης αυτοκινητοβιομηχανίας. Επίσης οι ειδικά σχεδιασμένοι κινητήρες θαλάσσης της Yamaha, δεν συμβιβάζονται στα θέματα επιδόσεων, ευχρηστίας και δύναμης, αλλά εξακολουθούν να συμβάλλουν στη διατήρηση του καθαρού θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω πρωτοποριακών - απόλυτα καθαρών - τεχνολογιών καύσεως.

Βοηθητική αντλία καυσίμου.

Βοηθητική αντλία για πιο εύκολη προώθηση του καυσίμου στο καρμπυρατέρ. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, υπάρχει τοποθετημένη επάνω στο σωλήνα καυσίμου, μια μικρή αντλία κάτω ακριβώς από το καπάκι για εύκολη πρόσβαση. Έτσι η μεταφορά καυσίμου στο καρμπυρατέρ είναι σίγουρη, και ο κινητήρας μπορεί να εκκινηθεί άμεσα, ακόμα και μετά από πολύχρονη αποθήκευση.

Εύκολες στη μεταφορά.

Μεγάλη λαβή για εύκολη μερταφορά.Η εύκολη μεταφορά των μικρών εξωλεμβίων είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Οι νέες F4, F5 και F6 είναι η απόλυτη λύση στην εύκολη μεταφορά αφού ενώ έχουν συμπαγές σχήμα, διαθέτουν μεγάλες λαβές, έτσι ώστε να μεταφέρονται πολύ εύκολα από ένα ή δύο άτομα.

Ρύθμιση τριβής τιμόνευσης και γκαζιού.

Οι νέες F4, F5 και F6 είναι πολύ εύκολες στον χειρισμό, χάρη στο απλό σύστημα ρύθμισης τριβής τιμόνευσης και γκαζιού. Έτσι κατά την πλεύση το τιμόνι και το γκάζι ρυθμίζονται με απόλυτη ακρίβεια και πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται μεγάλη σταθερότητα και έλεγχος ακόμα και στις πιο υψηλές στροφές.

Σύστημα ανάφλεξης CDI

Με ηλεκτρονική ανάφλεξη CDI για άμεση εκκίνηση. Θέλετε να χαρείτε τη θάλασσα αμέσως μόλις μπείτε στο νερό χωρίς να χάνετε άλλο χρόνο. Το μοναδικό σύστημα ανάφλεξης CDI της YAMAHA αποτελείται από συμπαγή εξαρτήματα χωρίς ανάγκη για συντήρηση και εξασφαλίζει εύκολη και άμεση εκκίνηση, αξιοπιστία και σταθερή απόδοση αφού δημιουργεί ισχυρό, σταθερό σπινθήρα σε όλες τις ταχύτητες. Παράλληλα ο σταθερός σπινθήρας παρατείνει τη διάρκεια ζωής των μπουζί .

Ενσωματωμένο Δοχείο Καυσίμου.

Για να ευχαριστηθείτε περισσότερο τη θάλασσα χρειάζεστε και επιπλέον χώρο στο σκάφος σας. Έτσι για τις κοντινές σας βόλτες, δεν χρειάζεται να έχετε επιπλέον δοχείο καυσίμου, αφού οι νέες F4, F5 και F6 διαθέτουν ενσωματωμένο δοχείο κάτω από το καπάκι.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ενσωματωμένο δοχείο βενζίνης χωρητικότητας 1.1 λίτρου.Και οι τρεις νέοι κινητήρες είναι τετράχρονοι, μονοκύλινδροι, έχουν κυβισμό 139 cc., ένα καρμπυρατέρ, διαδρομή εμβόλου 62 Χ 46 mm,  σύστημα λίπανσης υγρό κάρτερ, διαθέτουν ηλεκτρονική ανάφλεξη CDI, χειροκίνητη εκκίνηση, σχέση μετάδοσης 13:27  

Οι F6C και F5A έχουν μέγιστο εύρος στροφών 4500-5500 r.p.m. και ο F4B 4000-5000 r.p.m., ενώ η ισχύς στον άξονα της προπέλλας είναι για τον F6C 4.5 kw/5000 r.p.m., για τον F5A 3.7kw/5000 r.p.m. και για τον F4B 2.9 kw/5000 r.p.m.

Προτεινόμενες διαστάσεις καθρέπτη σκάφους (mm) : S : 381 -  L : 508

Βάρος με προπέλα (και για τους τρεις κινητήρες) S : 27 κιλά - L : 28 κιλά

Χωρ/τα δοχείου καυσίμου (λίτρα) : 1.1
Χωρ/τα κάρτερ (λίτρα) : 0.6

Επιπλέον χαρακτηριστικά.

Με τις νέες τετράχρονες εξωλέμβιες της Yamaha όλα είναι ευκολότερα! Σύστημα διεύθυνσης : Λαγουδέρα.

Έλεγχος ταχυτήτων/ γκαζιού : Περιστρεφόμενη λαβή F-N-R / πλευρικός μοχλός. Σύστημα ανύψωσης/ρύθμιση κλίσης : Χειροκίνητο πηνίο φωτισμού/Γεννήτρια ρευμάτος : 12V- 6A

Αριθμός διαθέσιμων προπελών : Έξι, με διαθέσιμα βήματα από 5 in. έως 9 in. για τις τις F6C και F5A, τρεις με διαθέσιμα βήματα από 6.5 έως 9 in. για την F4B