Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Επίδειξη υποκρισίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επί του πιεστηρίου.

Σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ξεχειλίζει η υποκρισία κάποιων βολευτών και, εν προκειμένω, του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος, κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, καταφέρθηκε σήμερα (9.2.2015) εναντίον της Προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου ανακαλώντας την στην τάξη και συμβουλεύοντάς την να εγκαταλείψει την έδρα του Προεδρείου και να κατέβει στα έδρανα όταν επιθυμεί να εκφράσει λόγο ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Τι ενόχλησε όμως τον κ. Μητσοτάκη; Τον ενόχλησε το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Βουλής διάβασε τι ακριβώς προβλέπει το άρθρο 28 του Συντάγματος, στο οποίο ο ίδιος λίγο νωρίτερα αναφέρθηκε, στην προσπάθειά του να πει στον κ. Γιάννη Βαρουφάκη ότι το άρθρο αυτό επιτρέπει την παραχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας όταν το απαιτεί το ευρύτερο συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκνευρίστηκε λοιπόν το νεαρό πολιτικό τέκνο της οικογένειας Μητσοτάκη όταν η Πρόεδρος της Βουλής κατέρριψε το επιχείρημά του διαβάζοντας ολόκληρο το άρθρο του Συντάγματος στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε προκειμένου να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του. Γιατί εκνευρίστηκε; Διότι το άρθρο 28 του Συντάγματος προβλέπει μεν την παραχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας όταν το ευρύτερο συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης το απαιτεί. Δεν προβλέπει όμως την παραχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μέσω ψήφισης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως έκανε η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά μέσω ψηφοφορίας με ενισχυμένη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Δεν άφησε βεβαίως αναπάντητη την επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη η "τσαμπουκαλού" Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και πώς θα ήταν δυνατόν, άλλωστε! Του απάντησε λοιπόν ότι η ανάγνωση άρθρων του Συντάγματος περιλαμβάνεται στα καθήκοντά της ως Προέδρου της Βουλής , αφήνοντας άγαλμα τον Κυριάκο, ο οποίος πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος...