Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ευάγγελος Γούτος : Οι Υπουργοί Οικονομικών χειραγωγούν την περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ!

Αποκλειστική συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Γερμανικής εταιρείας "Hellenic Development Beteiligungs A.G." κ. Ευάγγελου Γούτου στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.

Κάμερα - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Μουσική τίτλων : Γιώργος Ρήγος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HELLENIC DEVELOPMENT BETEILIGUNGS AG κ. Ευάγγελος Γούτος.Τη χαρά του ελεύθερου και αδέσμευτου δημοσιογράφου ένοιωσα και πάλι χθες το βράδυ. Μολονότι απομονωμένος και άνεργος, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω κατά καιρούς την ευκαιρία να δημοσιοποιώ τις τεκμηριωμένες καταγγελίες ανθρώπων που σκοπίμως δεν προβάλλονται από τα καθεστωτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης. Απέναντί μου στάθηκε χθες ένας άνθρωπος που δεν μασούσε τα λόγια του. Ένας επιχειρηματίας που καταθέτει στοιχεία και ονόματα γι' αυτά που καταγγέλει και τα οποία, για ευνόητους λόγους, δεν προβάλλονται, όπως ήδη έγραψα, από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο κ. Ευάγγελος Γούτος, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας "Hellenic Development Beteiligungs A.G." που εδρεύει στο Ντύσσελντορφ. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο υπέβαλε πρόταση με τον τίτλο "Ελλήνων Πολιτεία" http://ellinonpoliteia.org/ για την απόκτηση και αξιοποίηση του Ελληνικού προσφέροντας 21,8 δις ευρώ, τιμή που είναι κατά 10 δις πάνω από την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Την πρόταση αυτή είχε υποβάλει για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2011 η "Ε.Δ. Γούτος Α.Ε.".

Χείμαρρος ο καταγγελτικός λόγος του κ. Ευάγγελου Γούτου στη συνέχεια :

"Από τη στιγμή που έρχεται ο Υπουργός Οικονομικών στο Ελεγκτικό Συνέδριο από κοινού με την Lamda και το ΤΑΙΠΕΔ, είναι ανεπίτρεπτος! Δεν έχει υπάρξει ποτέ σε δυτικό κράτος στην παγκόσμια οικονομία το φαινόμενο να στηρίζει το Υπουργείο Οικονομικών τον μοναδικό προτιμητέο επενδυτή που είναι μόνος του! Και να τους κάνεις άλλη πρόταση για 21.8 δις και να σου απαντά το ΤΑΙΠΕΔ ότι αυτές είναι προτάσεις... άντε μην εκφραστώ...

... Η Ελληνική Οικονομία λειτουργεί με τα πρότυπα του κοτζαμπάση που έχουμε απ' το 1821...

... Η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία στην Ελλάδα είναι μεσίτες! Και οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί!

Όλοι μιλάνε για το χρέος. Το χρέος έχει μία προίκα, συνοδεύεται από περιουσιακά στοιχεία, αλλά κανένας πολιτικός στην Ελλάδα δεν μίλησε μέχρι σήμερα για την προίκα του χρέους. Γιατί; Γιατί απλούστατα το πλιάτσικο γίνεται στην προίκα του χρέους! Παίρνουμε τα χρήματα από τους ευρωπαίους, με Αγγλικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, και θέλουμε να διαχειριζόμαστε την περιουσία του χρέους με Ελληνικό Δίκαιο!".

Από προχθές γίνεται αναφορά στα διεθνή μ.μ.ε. ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Τι λες γι' αυτό;

"Το χρέος είναι βιώσιμο, γιατί όταν εμείς έχουμε υποβάλει πρόταση ύψους 21,8 δις, μόνο για το Ελληνικό, με την αντικειμενική του αξία να είναι στα 11.8 δις, μπορεί κάποιος να μου πει ποια είναι η αξία των 75.000 ακινήτων του Δημοσίου; Μιλάμε ότι αλλάζεις τον παρονομαστή του χρέους, γιατί είναι πάγεια περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν έχουν αποτιμηθεί, σκοπίμως, και αυτή τη στιγμή μιλάμε για πλήρη ανατροπή, γιατί οι ξένοι δεν γνωρίζουν τι περιουσιακά στοιχεία έχουμε εμείς. Μόνοι μας είπαμε ότι τα 75.000 ακίνητα έχουν αξία 25 δις! Για μένα το Γουδή είναι μικρή τιμωρία γι' αυτόν που όρισε αυτή την τιμή! Πίνεις το αίμα του κόσμου, σου φταίει η τρόϊκα, κάνεις πλιάτσικο και εκμεταλλεύεσαι την κοινωνία και λες πότε ότι σου φταίει ο ένας και πότε ότι σου φταίει ο άλλος.

Σαν εταιρεία καταθέσαμε την 1η Ιουλίου μια αναφορά - καταγγελία για απόκρυψη 35 δις ευρώ από τον προϋπολογισμό κράτους μέλους της Ε.Ε. και στρεφόμαστε κατά όλων των υπουργών Οικονομικών και κατά οιουδήποτε τρίτου από το 2011 μέχρι σήμερα".

Ποιος μπορεί να δικάσει όμως αυτή την υπόθεση;

"Υπάρχουν ευθύνες στην Ελλάδα και απ' το Δικαστικό Σώμα. Υπάρχει νόμος από το 2006, σε περιπτώσεις όπως είναι το Ελληνικό, που ορίζει με ποια διαδικασία πρέπει να γίνονται αυτοί οι διαγωνισμοί. Η Ελλάδα έπρεπε απ' το 2006 να ακολουθεί την Ευρωπαϊκή Οδηγία. Ο νόμος 4254 που ψηφίστηκε στις 31 Μαρτίου, και μάλιστα ήταν τότε που έκανε πρόταση μομφής ο "Σύριζα" για να μην περάσει το νομοσχέδιο, τι έλεγε; Πως για ό,τι αφορά το ΤΑΙΠΕΔ ισχύει το Ενωσιακό Δίκαιο. Το Δίκαιο δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Ενωσιακό Δίκαιο δεν έχει ασυλία ο Έλληνας πολιτικός! Στην Ελλάδα η πολιτική ισούται με την ανομία! Δεν μπορεί να έχει ο ευρωπαίος πολίτης τους πληβείους και τους πατρίκιους. Μόνο στην Ελλάδα ισχύει αυτό! Ο "Σύριζα", για μένα, έπρεπε να έχει βάλει δικά του άτομα μέσα στο ΤΑΙΠΕΔ. Δεν θα κάθεσαι έξω απ' το πρόβλημα και θα κάνεις κριτική. Θα μπεις μέσα στο πρόβλημα. Εμείς, σαν εταιρεία, έχουμε ενημερώσει όλα τα κόμματα. Δεν υπάρχει βουλευτής που να μην γνωρίζει το θέμα. Παρ' όλα αυτά ουδείς ενδιαφέρθηκε! Σαν ελληνική εταιρεία βρήκαμε ανταπόκριση από ηγέτη του εξωτερικού ενώ οι Έλληνες μας... γράφανε!".

Δεν είναι καινοφανή αυτά που μου λες.

"Δεν είναι καινοφανή, αλλά αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα δεδομένο στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαϊκές Επιτροπές έχουν ενημερωθεί και λάβε υπ' όψη σου ότι τα χρήματα του χρέους είναι χρήματα φορολογουμένων ευρωπαίων πολιτών και 188 κρατών που εισφέρουν στο Δ.Ν.Τ. Είμαστε το μοναδικό κράτος που δεν έχουμε ιδιώτη πιστωτή, γιατί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαχειρίζεται χρήματα ευρωπαίων πολιτών. Έχουμε αναθεωρήσει όλα τα προγράμματα, που είχαμε υπογράψει για να πάρουμε τα λεφτά, αλλά επειδή είμαστε μάγκες στο κλέψιμο στην Ελλάδα, όπως είμαστε και στις επιδοτήσεις, πάντα μας φταίνε τα φαντάσματα! Η ευθύνη είναι 100% μέσα στην Ελλάδα! Υπάρχει σκόπιμη παραπληροφόρηση του κόσμου για να μην γνωρίζει ποια είναι τα δικαιώματά του. Ξέρει μήπως ο Έλληνας ότι μπορεί να επικαλεστεί την ευρωπαϊκή ιθαγένεια;".

Τι ελπίζεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο;

"Στη νομική βάση εμείς έχουμε εναλλακτική λύση, αλλά δεν θέλω να ανοίξω όλα τα χαρτιά μας τώρα. Οι δικαστές είναι το φρούριο της Δημοκρατίας. Οφείλουν να πάρουν θέση. Πρόκειται για την αντικειμενική αξία 11,8 δις ενός και μόνο ακινήτου! Να πω εδώ και κάτι άλλο. Μιλάμε για επικαρπία 99 ετών και δεν μιλάμε για ψιλή κυριότητα. Γιατί άκουσα ένα δημοσιογράφο χθες το βράδυ, τον Κώνστα, να λέει ότι ο Λάτσης δεν θα το αγόραζε το Ελληνικό. Απλώς έδινε 700 εκατομμύρια για να έχει την χρήση! Δεν κατάλαβα. Όταν έγινε η προκήρυξη μιλούσαν για μετοχές. Εδώ προέκυψε ότι είχε και 30% εξ αδιαιρέτου! Όταν εμένα μου δώσεις ένα ακίνητο που έχει 11 δις αντικειμενική αξία, με δέκα, θα πάρω αύριο ένα δάνειο 5-6 δις ευρώ με το ακίνητο που μου δίνεις εσύ, το δικό σου, θα αγοράσω ένα σκάφος θα το κάνω δώρο στο Λιμεναρχείο, θα είμαι ευεργέτης και δεν θα έχω βγάλει ούτε ένα ευρώ απ' το παντελόνι!

Αυτή η περιουσία είναι δημόσιο αγαθό και εγώ βλέπω εδώ τον Μηταράκη. Τι είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης; Μεσίτης; Τα χρήματα απ' το παράκτιο μέτωπο πηγαίνουν στο χρέος; Δεν πάνε! Είναι παράγκα της οικονομίας! Ο κόσμος παραπληροφορείται. Εμείς έχουμε ζητήσει απ' το Ελεγκτικό Συνέδριο ο,τιδήποτε είναι ανταγωνιστικό με το ΤΑΙΠΕΔ να το ανακαλέσει. 'Οπως επίσης να ανακαλέσει και την απόφαση που πήρε την 27η Φεβρουαρίου του 2014 το υπουργικό συμβούλιο ότι είναι συμφέρουσα η μεταβίβαση του Ελληνικού στον Λάτση".

Αυτά και άλλα πολλά, άκρως ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά, κατέθεσε χθες το βράδυ ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Γούτος μπροστά στο φακό της βιντεοκάμεράς μου. Ακούστε τα. Σας συνιστώ να δείτε ολόκληρο το βίντεο.

Υ.Γ. Είναι σημαντικό, νομίζω, να ρίξει κανείς μια ματιά στην πρόταση της εταιρείας, που εκπροσωπεί ο κ. Ευάγγελος Γούτος, για την αξιοποίηση της έκτασης που καλύπτει το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Το έργο φέρει τον τίτλο "Ελλήνων Πολιτεία" και έχει, εν ολίγοις, ως εξής :

Θεματικό - Οικιστικό Πάρκο Ελλήνων Πολιτεία.
 
Το Μεγαλύτερο Αναπτυξιακό Έργο Παγκοσμίως.
Μία Κοινωνία Έτοιμη να Αναβιώσει το Χρυσό Αιώνα.
Το Αεροδρόμιο Ελληνικού, μια «Χρυσή» Γειτονιά…
 
… Η παγκόσμια γειτονιά της Ελλήνων Πολιτείας!
 
Το έργο Ελλήνων Πολιτεία, είναι ένα οικιστικό μοντέλο αναβίωσης της αρχιτεκτονικής αισθητικής του 5ου αιώνα π. Χ. που προτείνει για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού στην Ελλάδα. Μία μικρή φουτουριστική κοινωνία, εμπνευσμένη  από τον γνωστό «Χρυσό Αιώνα» του Περικλή, μία εποχή δύναμης και δόξας των πόλεων - κρατών της Αθήνας, της Σπάρτης και της Δήλου. Η Ελλήνων Πολιτεία λειτουργεί, πολεοδομικά, βασισμένη στην αρχιτεκτονική του 5ου αιώνα π.Χ.. και, κοινωνιοδομικά, με γνώμονα την κοινωνική ηθική, τη φιλοσοφία και τη γενικότερη νοοτροπία της αρχαίας ελληνικής κοινωνίας των πόλεων κρατών.  Ακόμη και ως προμελέτη, αναμένεται να αναδειχθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το εν λόγω οικολογικό και οικιστικό μοντέλο, υπόσχεται να δώσει το στίγμα της ανάκαμψης και, κατ’ επέκταση, ανάπτυξης της Ελλάδας, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
 
Η Ελλήνων Πολιτεία, δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για ένα νέο αναπτυξιακό  κεφάλαιο στην Ελληνική κοινωνία, μία εποχή οικονομικής προόδου και κοινωνικής ευημερίας!
 
Περιστοιχισμένη από ένα μεγάλο θεματικό πάρκο, κεντρικός πνεύμονας πρασίνου, κόσμημα της πόλης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, θα φιλοξενεί διαδραστικές εκδηλώσεις που θα αποδίδουν την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων (αθλητισμός, οικογένεια, εργασία, ψυχαγωγία κ.ά.).

Η Ελλήνων Πολιτεία, έχει βαθιές αξίες:
 
●     Αποβλέπει στο κοινό καλό και γενικότερο όφελος της Ελλάδας και εν γένει της ευρωπαϊκής κοινότητας.
●     Αποτελεί επανάσταση στον Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την ανοικοδόμηση, καθώς και στην δημιουργία νέων καινοτόμων κατασκευαστικών προϊόντων αφού το όλο έργο εντάσσεται στις πράσινες πόλεις (Eco City).
●     Διατηρώντας πάντα ως εταιρεία τη βασική αρχή της διαφάνειας, η παγκόσμια κοινότητα θα μπορεί να συμβάλλει στη διαδικασία των δημιουργικών ιδεών και να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή τις μελέτες, την κατασκευή και - εν τέλει - την υλοποίηση του εν λόγω έργου. Προσκαλεί ανοιχτά όλες τις ερευνητικές ομάδες του κόσμου, Πανεπιστημιακών και Επιστημονικών Ιδρυμάτων, ανάλογα με την ειδικότητα της καθεμίας, να συμμετέχουν ώστε  να συμβάλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη του έργου “Ελλήνων Πολιτεία”.
●     Προσκαλεί - επί ίσοις όροις - κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη διεθνώς, που θέλει να ζήσει στην “Ελλήνων Πολιτεία”, να γίνει κάτοικος ενός ιδανικού κοινωνού μοντέλου, ανεξαρτήτου κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης.
●     Ενισχύει τον τουρισμό και εντείνει το ενδιαφέρον του κόσμου για τον ελληνικό πολιτισμό.
●     Δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας, από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου, αλλά και κατά την λειτουργία του ως “Ελλήνων Πολιτεία”.
●     To πρώτο καθαρό όφελος για τους πιστωτές της Ελλάδας (κάτοχοι ελληνικού δημοσίου χρέους) και για την  ελληνική κοινωνία είναι η άμεση διαγραφή του δημοσίου χρέους που αναμένεται να ξεπεράσει το ποσόν των 21,8 δις ευρώ.
●     Είναι πρόκληση για εμάς,, ως εταιρεία να συνεργαστούμε με εταιρείες που κατέχουν την τεχνογνωσία - εμπειρία σε εξειδικευμένα έργα, προκειμένου να επιτύχουμε στην Ελλάδα το μέγιστο προσδοκώμενο οικονομικό αποτέλεσμα, μέσω του κύκλου της παγκόσμιας οικονομίας, στη χώρα όπου είναι η δημιουργός της δημοκρατίας και η τοποθεσία όπου γεννήθηκε η ευρωπαϊκή  ιστορία (Ευρώπη: Μετά τον θάνατό της, η Ευρώπη τιμήθηκε ως θεά με το όνομα Ελλωτίς).