Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τι απάντησε η Μαρία Δαμανάκη στο αίτημα για παροχή βοήθειας στον Μιχ. Καλογεράκη.

Τελικώς, ο κ. Δημήτρης Γιωτάκος, συνεργάτης της κυρίας Μαρίας Δαμανάκη, απάντησε σήμερα στο μήνυμά μου της 6ης Ιουνίου 2014 και στο αίτημά μου να βοηθηθεί ο Μιχάλης Καλογεράκης να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στην αποθήκευση του υδρογόνου, που παράγει με δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο, και στη χρήση του στη συνέχεια σαν καύσιμης ύλης για την θέρμανση των σπιτιών και την κίνηση των αυτοκινήτων http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/1529-pos-antimetopizetai-o-mixalis-kalogerakis-apo-kyvernisi-kai-e-e

Ιδού τι απάντησε ο κ. Δημήτρης Γιωτάκος εκ μέρους της κυρίας Μαρίας Δαμανάκη :

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,

Ενημέρωσα την κα Δαμανάκη για τις προσπάθειες του κ. Καλογεράκη στον τομέα της ενέργειας και παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ που επισυνάψατε στο μέηλ που μας στείλατε. Είναι πραγματικά εντυπωσιακές οι εφευρέσεις και αξίζουν μεγαλύτερης προώθησης και προσοχής, μεταξύ άλλων για να προσδιοριστεί με ακρίβεια η βιωσιμότητά τους σε βιομηχανική ή άλλως εκμεταλλεύσιμη κλίμακα.

Σε ό,τι αφορά πιθανή οικονομική βοήθεια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει το ερευνητικό πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και περιλαμβάνει πολλές ερευνητικές δράσεις για τις οποίες θα προκηρυχθούν προσκλήσεις για συμμετοχή, μεταξύ άλλων και στον τομέα της ενέργειας. Οι συμμετοχές πρέπει να είναι συλλογικές και οι ομάδες να περιλαμβάνουν μέλη από τουλάχιστον τρία κράτη μέλη. Θα πρέπει να αναζητηθούν εταίροι στο πλαίσιο αυτό, π.χ. ένα πανεπιστήμιο, ένα ερευνητικό ινστιτούτο κλπ. Για περισσότερες πληροφορίες και για μια πρώτη επαφή θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει συνεννόηση με την ΓΕΓΕΤ (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα (http://www.gsrt.gr/central.aspx?sId=120I474I1218I646I494494&JScript=1).