Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πώς αντιμετωπίζεται ο Μιχάλης Καλογεράκης από Κυβέρνηση και Ε.Ε.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Στις αρχές Ιουνίου έλαβα ένα sms από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο οποίο είμαι διαπιστευμένος σαν δημοσιογράφος, ότι ο Υπουργός κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης θα παραχωρούσε κοινή συνέντευξη Τύπου, την 6η Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο "Metropolitan", με την Γερμανίδα ευρωβουλευτή κυρία Gesine Meissner και την Ελληνίδα Επίτροπο για θέματα θαλασσίων υποθέσεων και αλιείας κυρία Μαρία Δαμανάκη. Θέμα της συνέντευξης Τύπου ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός σε σχέση με τη Ναυτιλία.

Επειδή, λόγω του θέματος της συνέντευξης, προαισθάνθηκα ότι θα μπορούσα να θέσω μια ερώτηση σε σχέση με τις έρευνες και τις δοκιμές του Μιχάλη Καλογεράκη, ελπίζοντας - κατά το "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία" - ότι θα υπήρχε ενδεχομένως κάποιο ενδιαφέρον εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στήριξη του Έλληνα ερευνητή, αποφάσισα να πάω στο ξενοδοχείο "Metropolitan", συνοδεία, βεβαίως, του στοιχειώδους δημοσιογραφικού μου εξοπλισμού.

Μετά το πέρας των ομιλιών του Υπουργού και των κυριών Μαρίας Δαμανάκη και Gesine Meissner, ο λόγος δόθηκε στους δημοσιογράφους. Υπήρξε μόνο μία συνάδελφος, η οποία έθεσε ερώτηση, και εγώ.

Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου με πλησίασε η κυρία Δαμανάκη η οποία επανέλαβε ότι δεν γνωρίζει κάτι για το θέμα που έθιξα και με παρακάλεσε να της δώσω περισσότερες πληροφορίες αποστέλλοντας το σχετικό υλικό  στο Γραφείο της, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του συνεργάτη της κ. Δημήτρη Γιωτάκου. Έστειλα πράγματι μια λεπτομερή αναφορά για τα επιτεύγματα του Μιχάλη Καλογεράκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του κ Γιωτάκου, την ίδια μάλιστα ημέρα.

Από τότε, αν και έχουν περάσει τρεις εβδομάδες, δεν έλαβα καμμία απάντηση, είτε από τον κ. Γιωτάκο είτε από την κυρία Δαμανάκη, πλην μιας αυτοματοποιημένης επιβεβαίωσης ότι το μήνυμά μου ελήφθη αλλά ο παραλήπτης απουσιάζει...

Συζήτησα χθες το θέμα αυτό με τον διαστροφικό αναγνώστη μου, ο οποίος σχολίασε το γεγονός ως εξής :

"Έπρεπε, κανονικά, να σε πάρει εκείνη την ώρα η Δαμανάκη και να σε οδηγήσει στο γραφείο της απαιτώντας να της πεις όσα γνωρίζεις για το θέμα που έθιξες. Και εάν μεν οι πληροφορίες σου ήταν αληθείς θα έπρεπε να δράσει αμέσως και να σταθεί στο πλευρό του Καλογεράκη. Εάν όμως της έλεγες ψέματα θα έπρεπε να σε γ...σει!".

Να τι μου είπε και ο Καλογεράκης όταν του εξιστόρησα το γεγονός :

"Βρε Ιωσήφ, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι τρομερό η Δαμανάκη για να με βοηθήσει. Τη μισή μηνιαία ευρωβουλευτική της αποζημίωση εάν μου έδινε θα αγόραζα τη δεξαμενή και το κομπρεσέρ που χρειάζομαι και τότε ποιος θα μπορέσει να αγνοήσει ένα αυτοκίνητο που θα περιοδεύει στην Ελλάδα καίγοντας σκέτο υδρογόνο;".

Αχ ρε καϋμένε Μιχαλιό. Αυτόν τον τρόπο σκέψης θα μπορούσε να έχει η Δαμανάκη όταν φώναζε "εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο...". Τώρα είναι διαφορετικά...

Δείτε τώρα και ακούστε την ερώτηση που έθεσα, καθώς και τις απαντήσεις που έλαβα από την κυρία Δαμανάκη και την κυρία Meissner. Ο συνήθως λαλίστατος κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ετήρησε σιγήν ιχθύος...