Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Hannibal D-2. Ένας θρύλος πωλείται!

Αν είχα χρήματα θα το αγόραζα σήμερα κι' όλας! Γνώρισα προσφάτως έναν εξαιρετικό άνθρωπο της θάλασσας, ο οποίος έχει στην κατοχή του, από το 1972 - εδώ και 42 συναπτά έτη δηλαδή - το θρυλικό Hannibal D-2 του Αννίβα Αρτέμη. Ο Γιώργος Μ., λοιπόν, αποφάσισε με πόνο ψυχής να πουλήσει το θρυλικό αυτό σκάφος και ήρθε σε επαφή μαζί μου μήπως μπορέσω να τον βοηθήσω αναρτώντας την αγγελία του στο "Rib and Sea".

Είναι αλήθεια πως σκάφη σαν τα Hannibal, τα οποία κατέχουν ξεχωριστή θέση στην ιστορία των σκαφών αναψυχής που ναυπηγήθηκαν στην Ελλάδα από ιδιοφυείς Έλληνες κατασκευαστές, όπως ο Αννίβας, δεν πρέπει να... πωλούνται γιατί, Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς, είναι εντυπωσιακό!απλούστατα, δεν έχουν... τιμή! Πρέπει, κατά την γνώμη μου, να τα αγοράζει η Πολιτεία και να τα εκθέτει σαν πολύτιμη παρακαταθήκη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να τα θαυμάζει ο κόσμος. Κάτι μας είπες τώρα, θα σχολιάσετε, ευλόγως, δεδομένου ότι αυτά μπορούν να γίνουν μόνο σε οργανωμένα Κράτη, οι κυβερνήσεις των οποίων εκτιμούν, προβάλλουν και ενισχύουν το έργο και τις ικανότητες των ευφυών πολιτών τους και δεν τους αναγκάζουν να... κατεβάσουν ρολλά εξ αιτίας μιας σειράς άδικων και παράλογων φορολογικών μέτρων. 

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ HANNIBAL Mod D-2

Αυθεντικό hannibal D-2 ηλικίας 42+ ετών!Το σκάφος παρελήφθη επί trailer, κατασκευής Σάββα, από το Ναυπηγείο Αννίβα Γλυφάδας στις 30-04-1972 με εξωλέμβιο κινητήρα CHRYSLER 85HP S.N. 5328. Το μήκος του σκάφους είναι 4,00 μ. και το πλάτος 2,50μ. Είναι πολυεστερική κατασκευή με ανωδομή μαόνι βερνικωμένο.

Το μοντέλλο αυτό HANNIBAL D-2, με ίδιο κινητήρα CHRYSLER 85HP, κέρδισε πρώτη νίκη στον πρώτο Πανελλήνιο Αγώνα Ταχυπλόων που έγινε στο Φάληρο το 1971 με χειριστή τον κ. Κολιγιάννη, αν θυμάμαι καλά. H χρήση του σκάφους μέχρι το 1994 ήταν 4 περίπου μήνες τον χρόνο για θαλάσσιο σκι.

Το καντράν με τα όργανα ελέγχου. Μέχρι το 1994 το σκάφος λιμενιζόταν μόνιμα επί 4μηνο (κάθε χρόνο) στη 2η Μαρίνα και μετά στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Για την περίοδο ακινησίας (8μηνο) μεταφερόταν σε ιδιόκτητο garage στεγασμένο και προστατευμένο απο τις καιρικές συνθήκες. Το όνομα του σκάφους είναι "PRINCESS HELEN" με αριθ. Νηολογίου: ΛΠ 2006 ΣΤ.

Το 1983 αντεκατεστάθη ο κινητήρας με άλλο εξωλέμβιο 115ΗΡ JOHNSON S.N. J115 TLCTE-J5841115 με τον οποίο και λειτουργεί σήμερα.

Την σχεδίασή του ζήλεψε το... stealth!Από το 1995 μέχρι σήμερα η χρήση του είναι μόνο 10 περίπου ημέρες τον χρόνο για θαλάσσιο σκι στην περιοχή Μηλίνας Μαγνησίας, μεταφερόμενο οδικώς επί trailer. Tην υπόλοιπη χρονική περίοδο φυλάσσεται στo ιδιόκτητο προαναφερθέν στεγασμένο garage.

Ένα... καμπριολέ θαλασσινό αριστούργημα 42+ ετών!  Το σκάφος διαθέτει εν λειτουργία τα εξής όργανα: Ταχύμετρο , Στροφόμετρο, Βολτόμετρο, Αμπερόμετρο, Ωρόμετρο ωρών λειτουργίας μηχανής, Θέση κινητήρα (UP – DOWN), Θερμόμετρο θερ/σίας μηχανής, Ενδειξη χωρ/τος δεξ/νής βενζίνης.

Πληροφορίες : Τηλ. : 6978 896 944 και 210 8942 783

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από την δραστηριότητα των ιδιοκτητών του συγκεκεριμένου hannibal, στο θαλάσσιο σκι, στη Μηλίνα Μαγνησίας.