Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σαμαράς : Είμαστε υπερήφανοι που φθάσαμε την Ελλάδα ως εδώ!

Του Ελευθέριου Ρήνου.

Η ιστορία "ανάπτυξης" των καθαρμάτων της κυβέρνησης τσολάκογλου, έχει γίνει εδώ και χρόνια ιστορία πόνου και θανάτου. Άνθρωποι πεθαίνουν σε μικρές ηλικίες, όπως στην κατοχή. Δεν είναι μόνο αυτοί που αυτοκτονούν. Είναι και αυτοί που επηρρεάζονται από την κρίση και νοιώθουν να τους συνθλίβουν.

Το γήπεδο που θα φτιάξεις κύριε Σαμαρά, από κάτω έχει τάφους, πρόχειρα καλυμμένους. Για αυτό άσε τα παιδάκια να παίζουν μπάλα στο τσιμέντο. Τουλάχιστον δεν κινδυνεύουν να χτυπήσουν κανένα ανθρώπινο οστό. Όταν πρωταγωνιστείς σε πολιτική διαφήμιση για να τάξεις "θα" και "μακέτες", πολιτικά είσαι νεκρός και το πολιτικό σου απολίθωμα θα κάνει παρέα στους σκελετούς αυτών που δολοφόνησες. Ελπίζω να μην βρεθεί πάλι κάποιο "Δίκτυο 21" να σε αναστήσει, με θολοδεξιές στρατηγικές - κατ' αντιστοιχία με τη θολοκουλτούρα της απέναντι πλευράς.

Δεν νομίζω ότι αν βγει ο Σύριζα θα σωθεί η Ελλάδα. Θάλασσα θα τα κάνουν και είναι πασιφανές. Τρεις λαλούν και εννιά χορεύουν, ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θα κάνουν. Αν μαζευτούν δέκα στελέχη του Σύριζα για να σχεδιάσουν την οικονομική πολιτική, είτε θα πρέπει να επιλέξουν κάποιον νέο οικονομικό "τσάρο", είτε θα σφαχτούν μεταξύ τους. Ωστόσο, αν δεν αλλάξει κάτι, έστω και λανθασμένα, κινδυνεύει να πεθάνει και η ίδια η ελπίδα.

Πολλοί έχουν παγιδευτεί και νομίζουν ότι "έτσι γίνονται τα πράγματα, χρωστάς και πεθαίνεις". Αν δεν έχεις ταξιδέψει και δεν έχεις δει πώς ζουν σε άλλες χώρες, τι σημαίνει "σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης", τότε σε καταλαβαίνω. Ακόμη και στις ημέρες δανεικής ευμάρειας, πάλι για τ' ανάθεμα ήμασταν σαν χώρα. Η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων δεν έχει να επιδείξει ουσιαστικά βήματα προόδου. Είναι βήματα υποδούλωσης και διάλυσης μιας ολόκληρης χώρας. Το μπετόν και οι μακέτες δεν είναι πρόοδος.

Επειδή επενδύσεις ΔΕΝ πρόκειται να έρθουν, όσο επιλέγουμε αυτή τη ρότα (αντίθετα δεν θα μείνει κανείς πίσω να θάψει τους πεθαμένους), επειδή η χώρα δεν παράγει ούτε τα απαραίτητα και επειδή πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΚΕΡΔΕΙΣ, δεν μπορείς στα σοβαρά να περιμένεις να παίξεις με τα "μεγάλα παιδιά" στα χρηματιστήρια των αγορών. Αν περιμένεις τον Σαμαρά να βάλει τη χώρα στις αγορές και να δανειζόμαστε με τα επιτόκια της Γερμανίας για να φέρουμε την ανάπτυξη, αυτοκτόνα από τώρα, για να μην πάρεις στο λαιμό σου και τους υπόλοιπους. Αν υπήρχε τέτοια περίπτωση, έστω μια στο εκατομμύριο, ενώ παράλληλα είσαι σε απόλυτη εξάρτηση από τη Γερμανία, η Μέρκελ γιατί να σε αφήσει; Βαρέθηκε να περνάει καλά;

Για να το θέσω πιο απλά, στόχος σου είναι να κάνεις εσωτερική υποτίμηση, να ανεβάζεις τους φόρους (άρα το κόστος κάθε  επένδυσης αυξάνεται) και αφού με κάποιο μαγικό τρόπο τα καταφέρεις, να πάρεις πάλι δανεικά από τις αγορές, μόνο με καλύτερο επιτόκιο. Δηλαδή, ο στόχος σου είναι να μην ξεπληρώσεις ποτέ αυτά που χρωστάς, απλά να πάρεις περισσότερα με την πρώτη ευκαιρία!

Πάντα (σαν χώρα) είσαι και θα είσαι μπατήρης, απλά έδειχνες το μοναδικό καλο πουκάμισο που είχες και το έπαιζες ευγενής. Το πρόβλημά σου λοιπόν δεν ήταν ότι είσαι μπατήρης, ήταν μήπως το μάθει ο γείτονας και χαρεί. Μάγκα, όλοι το ξέρουν ότι έχουμε χρεοκοπήσει, μόνο εμείς το κρύβουμε από τους εαυτούς τους. Σαν τη "Μακεδονια", την άλλη ιστορία επιτυχίας του Σαμαρά.

Πότε θα καταλάβεις ότι πρόοδος σημαίνει παιδεία, κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη; Όσο αποφασίζεις με βάση το ντεκολτέ, τα μπούτια, τη δύναμη του λαμόγιου και το βόλεμα (κοινώς της παρανομία σε βάρος των άλλων), πάντα στα βρωμόνερα θα κάνεις βουτιές. Και αυτό γιατί να με πειράξει, δείγμα της βρωμερής ανθρώπινης φύσης σου είναι. Με ενοχλεί που στην πορεία, βοηθάς με τα δυό σου χερια στην υπουδούλωση και εκτέλεση των συνανθρώπων σου.

Αλλά ξέχασα, έχουμε πετρέλαιο, σπάνιες γαίες, εξωγήϊνη καταγωγή, είμαστε εμείς ο αγαπημένος λαός του Θεού και η Παναγία ήταν Ελληνίδα. Και αν δεν μας σώσει αυτό, θα μας σώσουν οι Ελλάνιοι. Γιατί όταν εμείς είχαμε πολιτισμό, οι υπόλοιποι ήταν στα δέντρα. Να μην σε ξυπνήσω, άσε κοιμήσου και όταν πεθάνεις θα γίνεις αστρόσκονη. "Χαλεπώτερον το φυλάττειν του κτήσασθαι", θυμάσαι.