Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Συμμετοχή του Ν.Ο. Πάρου σε αγώνες Optimist και Κλάσης 420

Στιγμιότυπο από την ιστιοδρομία των σκαφών της Κλάσης 420Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης προετοιμασίας της αγωνιστικής ομάδας στην κατηγορία σκαφών 420, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου του 2015, οι αθλητές του Ν.Ο.Π. Πατέλης Νικόλας και του Δαφερέρας Γιώργος εκπροσώπησαν το νησί μας στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Imperia Winder Regatta 2014 στην πόλη Imperia της Ιταλίας στις 5 – 7 Δεκεμβρίου με σκάφη κατηγορίας 420.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν, κατατάσσοντας τους αθλητές μας στην 17η θέση στις 63 συνολικά συμμετοχές και στην 2η θέση ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στη νέα αγωνιστική χρονιά  οι αθλητές μας θα φέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Συμμετοχή ΝΟΠ σε αγώνες Optimist.

Στιγμιότυπο από την ιστιοδρομία των σκαφών της κατηγορίας Optimist. Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου συμμετείχε στο 6ο Κύπελλο Ερυθρού Σταυρού 2014 που διοργανώθηκε από τον Ι.Ο. Πειραιά από 6 - 7/12/2014 στο Φαληρικό Δέλτα με έξι αθλητές του. Οι αθλητές πραγματοποίησαν μόλις δύο ιστιοδρομίες λόγω μειωμένης έντασης του αέρα. Είχαν όμως την ευκαιρία να βρεθούν με άλλους αθλητές από την Αθήνα και τον Πειραιά και να νοιώσουν μέλη στην μεγάλη οικογένεια της ιστιοπλοΐας. Στις διαφορετικές της Πάρου καιρικές συνθήκες είχαν την ευκαιρία στις δύο μόλις κούρσες σε τρεις διαφορετικούς στόλους να σταθούν επάξια.
    
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Optimist:

Μαλατέστα Πωλίνα 38η θέση σε σύνολο 101 αθλητών.

Optimist 11χρονων αγοριών:

Μπρούσης Βίκτωρ 20η θέση σε σύνολο 117 αθλητών
Ανδρεάδης Γρηγόρης 21η θέση
Παναγιωτίδης Κωνσταντίνος 28η θέση

Optimist 11χρονων κοριτσιών:

Καλακώνα Μαρίνα 34η θέση σε σύνολο 44 αθλητών
Δαφερέρα Θεοφανία 38η θέση