Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δέκα διοργανώσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου. Καλοκαίρι 2014

Έντονη δραστηριότητα  και πολλές διοργανώσεις χαρακτήρισαν και το φετινό καλοκαίρι τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να «αγκαλιάσουμε» πέρα από τους φίλους μας και τους επισκέπτες του νησιού μας, ώστε φεύγοντας να έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η πρώτη δράση ήταν το κάλεσμα σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας μας στις 11 Μαΐου. Αυτό γίνεται σαν μέρος της γενικότερης προετοιμασίας της περιόδου που έρχεται και για τους μικρούς μας φίλους σαν υπόμνηση ότι πρέπει να διατηρούμε το χώρο μας - που μας φιλοξενεί- σαν το σπίτι μας.

Ακολούθησε το Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοσανίδας FUNBOARD 2014, στις  24-28 Ιουνίου. Οι αγώνες έγιναν στην Πούντα της Πάρου. Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν 44, μεταξύ των οποίων 3 κυρίες και 3 νεαροί κάτω των 21. Ο μικρότερος από τους αθλητές ήταν 12 ετών και ο μεγαλύτερος 68 ετών. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσους συμμετείχαν.

Το 2ο Παιδικό Τρίαθλο έγινε στις 13 Ιουλίου με δεκαέξι συμμετοχές παιδιών ηλικίας από 7 έως 15 ετών,  μπροστά και γύρω από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΠ. Οι διαδρομές κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο ήταν προσαρμοσμένες στις ηλικίες των παιδιών και στις καιρικές συνθήκες. Άλλη μια δραστηριότητα του ομίλου μας που απευθύνεται σε παιδιά της Πάρου αλλά και επισκεπτών.

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Cyclades Classic Yacht Race 2014 έγινε στις 11-13 Ιουλίου. Για 2η συνεχόμενη χρονιά  το λιμάνι της  Παροικίας γέμισε με  παραδοσιακά σκάφη φορτωμένα με ναυπηγικές παραδόσεις αιώνων. Φέτος υπήρχε και συμμετοχή από το εξωτερικό. Σκοπός μας είναι τώρα που καθιερώθηκε η διοργάνωση, που γίνεται σε συνεργασία με τον Ν.Ο. Σύρου, να προβληθεί ακόμη περισσότερο και να γίνει ένα από κεντρικά δρώμενα του Αιγαίου και πόλος έλξης των φίλων των κλασσικών σκαφών.  

Κατά την διάρκεια του Αυγούστου, όπως έχει καθιερωθεί πραγματοποιήθηκαν τρία τουρνουά Beach Volley.

Το 15ο Τουρνουά Beach Volley, στις 7-10 Αυγούστου το οποίο συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη φορά, 9 γυναικείες και 17 ανδρικές ομάδες με πολύ υψηλό επίπεδο.

Το 3o Μεικτό Τουρνουά Beach Volley, 16-17 Αυγούστου που διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά με την συμμετοχή 18 ομάδων. Ο αριθμός τον συμμετοχών δείχνει την απήχηση που έχει το άθλημα αυτό στους επισκέπτες του νησιού αλλά και στους ντόπιους αθλητές.

Το 4ο Τουρνουά Beach Volley κάτω των 18, 23-24 Αυγούστου που έγινε για τέταρτη χρονιά, για όλους τους αθλητές των ακαδημιών του ΝΟΠ με την συμμετοχή 9 ομάδων. Οι μικροί αθλητές μας ενθουσίασαν  με το επίπεδό τους και  διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον γονιών και φίλων που ήρθαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.   
    
Άλλη μία διοργάνωση πραγματοποιήθηκε παράλληλα στις  17 Αυγούστου, ο 2ος Διάπλους Παροικιάς «Δ.Γκίκας». Οι συμμετέχοντας αυτή την χρονιά έφθασαν τους 65 και χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με το φύλο και την ηλικία. Θέλουμε του χρόνου να καταφέρουμε οι συμμετοχές να φτάσουν τις 100, γιατί τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν τον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό μας.
    
Για 18η χρονιά πραγματοποιήθηκε το Πρωτάθλημα Κολύμβησης "Γεώργιος Π. Μπίσμπας" στις 31 Αυγούστου. Στους αγώνες έλαβαν μέρος περισσότεροι από 70 αθλητές, ηλικίας από 4 μέχρι 14  ετών, οι οποίοι αγωνίστηκαν ανάλογα με την ηλικία τους σε συνολικά 21 κατηγορίες. Από τους συμμετέχοντες βραβεύτηκαν 60 παιδιά που πήραν θέσεις μεταλλίων ενώ όλα πήραν  αναμνηστικά διπλώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλός μας στα 20 χρόνια που λειτουργεί το τμήμα της κολύμβησης, έχει μάθει να κολυμπούν περισσότερα από τρεις χιλιάδες παιδιά.

Ο κύκλος των φετινών δραστηριοτήτων ολοκληρώθηκε με τον αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης, CYCLADES RACE 2014 στις 19-21 Σεπτεμβρίου. Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «CYCLADES  RACE 2014» διοργανώθηκε από τον Ναυτικό  Όμιλο Σύρου και τoν Ναυτικό Όμιλο Πάρου, από την Παρασκευή 19/9/2014 έως και την Κυριακή 21/9/2014, για σκάφη ανοικτής θάλασσας. Θέλοντας να μεταφέρουμε ένα θετικό μήνυμα στους πολίτες των Κυκλάδων, ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σύρου και το Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Κυκλάδων.

Παράλληλα με τις πιο πάνω διοργανώσεις στο νησί μας, οι αθλητές μας πήραν μέρος και σε άλλες, εντός και εκτός Ελλάδας, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι αθλητές του ΝΟΠ και μέλη της εθνικής ομάδας Πατέλης Νικόλαος και Δαφερέρας Γιώργος, συμμετείχαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που έγινε στη Γερμανία, 25 Ιουλίου – 3 Αυγούστου και στην συνέχεια στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία, 11-18 Αυγούστου.
 
Οι αθλητές μας έχοντας σαν εφόδια τις εμπειρίες από τους παραπάνω αγώνες συνέχισαν το ταξίδι τους για το Βαλκανικό πρωτάθλημα που έγινε στην Ρουμανία, όπου και κατέκτησαν την 1η θέση στην κατηγορία ανδρών της κλάσης 420.

Ακόμη ο ΝΟΠ συμμετείχε  με μεγάλη επιτυχία και στους κολυμβητικούς αγώνες «Βικέλεια» στην Σύρο, με 9 αθλητές του, οι οποίοι επέστρεψαν με συνολικά 36 μετάλλια.

Ραντέβου τον άλλο μήνα στη Σύρο για το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς.