Κυβερνητικός κομματισμός και εσωστρέφεια τροχοπεδούν τη χώρα.

Πηγή : http://www.anixneuseis.gr/?p=100138

Του Δημήτρη Μακροδημόπουλου.

Πότε ένα κράτος χαρακτηρίζεται ως κράτος «ζόμπι»; Με μια έννοια, ως «ζόμπι» χαρακτηρίζεται εκείνο που εξακολουθεί να ζει παρότι η πραγματικότητα στην οποία αντιστοιχεί έχει πεθάνει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η πραγματικότητα έχει πεθάνει! Σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σημαίνει πως υπάρχει μια νέα ζωντανή πραγματικότητα την οποία δεν βλέπουμε επειδή νεκρές ιδέες στοιχειώνουν και συννεφιάζουν το μυαλό μας και μας κάνουν να μην αντιλαμβανόμαστε το καινούργιο.

Βασίλης Λεβέντης. Ο παρεξηγημένος πολιτικός που μπορεί και προβλέπει.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Τον χλεύασαν για τις, γεμάτες δικαιολογημένη οργή, εκρήξεις και τους βαρείς χαρακτηρισμούς που έχει κατά καιρούς εκτοξεύσει για τους ηγέτες των δύο "μεγάλων" πολιτικών κομμάτων που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας μετά το '74. Απομονώθηκε από τα μέσα της μαζικής εξαπάτησης. Δεν εξελέγη ποτέ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, παρά την συνεχή και συνεπή συμμετοχή του στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών και παρά το γεγονός ότι χαίρει της εκτίμησης μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος. Είναι ο πολιτικός που μπόρεσε, με αξιοθαύμαστη ομολογουμένως ακρίβεια, να προβλέψει αυτά που επρόκειτο να συμβούν στη χώρα μας. Είναι ο πολιτικός που συμβούλευσε τον Γιωργάκη Παπανδρέου να σχηματίσει οικουμενική κυβέρνηση, όταν κέρδισε με διαφορά την εκλογική αναμέτρηση του 2009 και αυτός που προβλέπει σήμερα ποιος θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός και ποιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο πολιτικός αυτός είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Καθώς τρέφω, ανέκαθεν, μια ιδιαίτερη προτίμηση στους "περιθωριακούς", "γραφικούς" και απομονωμένους, από τα καθεστωτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης, πολιτικούς - ίσως γιατί είμαι κι' εγώ "περιθωριακός", "γραφικός" και απομονωμένος από τα μέσα αυτά, σαν δημοσιογράφος - επιδιώκω να συζητώ μαζί τους όποτε μου δίνεται η ευκαιρία και όποτε αυτοί αποδέχονται την πρότασή μου για κάτι τέτοιο. Ο Βασίλης Λεβέντης απεδέχθη αμέσως, και με ευχαρίστηση, την πρότασή μου να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη, με εξέπληξε δε ευχάριστα το γεγονός ότι απάντησε πάντοτε ο ίδιος στις τηλεφωνικές κλήσεις μου.

Ακούστε τι μου είπε :

 

Σε επικίνδυνη φάση οι επόμενες ημέρες.

Γράφει ο Δημήτριος Μαντές.

Μετά το πρώτο και καθοριστικό μάθημα που είχαμε το 2008 από το βούλιαγμα της οικονομίας σε διεθνές επίπεδο, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε για ένα δεύτερο κραδασμικό τεστ που αυτή τη φορά θα πονέσει περισσότερο.

Οι ΗΠΑ, με εξωτερικό χρέος που ξεπερνά τα 14 τρις δολάρια, μόλις ανακάλυψε τις τραγικές συνέπειες στην οικονομία της από τις υπερτιμημένες «φούσκες» και τα υποπροϊόντα της χρηματιστηριακής αγοράς, έδιωξε όλο το συρφετό και την πίεση στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρωζώνης και ειδικά της Γερμανίας και της Γαλλίας, μετατοπίζοντας και εξάγοντας το πρόβλημα από το δικό της πεδίο εμβέλειας.

Η Μέρκελ και η ΕΚΤ έκανε ακριβώς το ίδιο. Αφού μέτρησε όσες ζημιές της μετατόπισε το χρέος (τις αμερικάνικες φούσκες) στα κράτη του ευρωπαϊκού νότου με πρώτο την Ελλάδα, ενώ δεν γλίτωσε και η νεοεισαχθείσα Κύπρος με το κούρεμα των καταθέσεων και την υφαρπαγή των καταθετικών ρωσικών κεφαλαίων.

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος:

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο των Δήμων Ελληνικού Αργυρούπολης είναι ήδη γεγονός.«Είναι γεγονός. Το είπαμε και το κάναμε. Μία από τις δέκα βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν και η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τους δημότες μας που έχουν ανάγκη για μια αξιοπρεπή, σταθερή και συνεπή στήριξη.

Αυτό πλέον είναι γεγονός και το εγκαινιάζουμε στις 17 Οκτώβρη 2014, στις 7 το απόγευμα στην Λ. Αργυρουπόλεως (όταν μας επιστραφεί ο δημοτικός χώρος στην οδ. Τριπόλεως 16 θα το μεταφέρουμε εκεί).

Να σημειωθεί ότι την στιγμή που σε άλλους δήμους η λειτουργία του Παντοπωλείου χρηματοδοτείται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τους προϋπολογισμούς τους, εμείς δεν βάζουμε ούτε ένα ευρώ, αφού εξασφαλίσαμε μεγάλες χορηγίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας σε τρόφιμα είδη υγιεινής κ.α. πολλών χιλιάδων ευρώ που θα τα διαχειριστεί Επιτροπή με διαφάνεια και φυσικά με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε αυτή για να ελέγχει τα πάντα και τους πάντες.

Τα ονόματα των χορηγών θα τα ανακοινώσουμε σύντομα. Σας περιμένουμε λοιπόν με μια τσάντα τρόφιμα για την ενίσχυση του 1ου Κοινωνικού Παντοπωλείου μας».

Τοποθέτηση ανεμιστήρα για την βελτίωση της απόδοσης του ψυγείου σε camper.

Κείμενο - Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Τεχνική επιμέλεια : Τάσος Μπάτας.

Γερμανική ποιότητα τοποθέτησης από τα χέρια του Έλληνα τεχνικού της Camper Club Τάσου Μπάτα.Το ψυγείο, στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτά μας, είναι αυτή η ηλεκτρική συσκευή η οποία συχνά μας προβληματίζει. Είτε γιατί σε ημέρες καύσωνα δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα - τα ψυγεία των αυτοκινούμενων δεν λειτουργούν με κομπρεσσέρ και freon, βλέπετε, όπως τα ψυγεία των σπιτιών μας - είτε γιατί το σύστημα τροφοδοσίας του υγραερίου έχει "καπνίσει" και θέλει συντήρηση, είτε γιατί η εξάτμιση του ψυγείου παρεμποδίζεται. Κάτι που πρέπει επίσης να έχει πάντοτε κατά νου ο κάτοχος ενός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου είναι να χρησιμοποιεί προπάνιο και όχι βουτάνιο. Το προπάνιο, εκτός ότι δεν παγώνει κατά την διάρκεια των παγωμένων ημερών του χειμώνα, είναι πιο καθαρό και δεν "ταλαιπωρεί" τα μπεκάκια του υγραερίου.

Αντικατάσταση τσιμούχας στεγανοποίησης (οροφής) αυτοκινούμενου τροχόσπιτου.

Κείμενο - Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Τεχνική επιμέλεια : Τάσος Μπάτας.

Ο πολύ καλός τεχνικός της Camper Club Τάσος Μπάτας εν δράσει.Το σημαντικότερο, αντικειμενικά ακριβότερο και συγχρόνως το πιο "ευάλωτο" τμήμα ενός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου είναι, δίχως άλλο, η υπερκατασκευή του. Το "σπίτι" δηλαδή που τοποθετούν οι κατασκευαστές επάνω στο σασσί του εκάστοτε φορτηγού αυτοκινήτου. Καθώς το "σπίτι" αυτό είναι στην ουσία ένα ανεξάρτητο κομμάτι - άλλο αν στην πορεία ενσωματώνεται στο σασσί του αυτοκινήτου και την καμπίνα οδήγησης - είναι αρκετά ευάλωτο στις ενώσεις. Είτε αυτές γίνονται κάτω από το δάπεδο, είτε γίνονται περιμετρικά και στην οροφή του αυτοκινούμενου. Είναι ευνόητο ότι τα campers που υποφέρουν λιγότερο είναι αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των ενιαίων. Αυτά, δηλαδή, στα οποία το σασσί του αυτοκινήτου είναι ένα με το "σπίτι".

Κάλεσμα της ΕΛ.ΛΑ.Σ. για συμπαράσταση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Κατόπιν της ενημερωτικής αγωνιστικής συγκεντρώσεώς μας που πραγματοποιήθηκε την 21η Σεπτεμβρίου 2014 με σκοπό την προάσπιση του Συντάγματός μας, της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας μας http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/1612-aitisi-akyrosis-olon-ton-paranomon-katoxikon-nomon-sto-a-e-d προσπάθεια που πλαισίωσαν πραγματικοί Έλληνες ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ από διαφόρους πολιτικούς φορείς, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς γιά την ΚΑΤΑΘΕΣΗ των προτάσεών των εν όψει της ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου υποβληθείσης ενστάσεώς μας, η συζήτησης της οποίας ορίστηκε διά την Τετάρτη 12η Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας [Πανεπιστημίου 47- Αρσάκειο Μέγαρο]» ΕΠΙΤΥΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συστήσουμε την:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»

"Αγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος".

Καλημέρα αγωνιστή μου!

Ο καθηγητής και συγγραφέας Δημήτρης Μαντές.Σε διαβάζω ανελλιπώς. Έδωσες ρέστα σήμερα και τα κοινοποίησα παντού. http://www.ribandsea.com/main/index.php/editorial/1658-i-apati-kai-ta-psemata-tou-sorra-kai-tis-e-n-d-exoun-konta-podia Χαρά στο κουράγιο σου "γέρο" μου που διάβασες τόσες πολλές μαλακίες και τις άντεξες σε βαθμό να εξάγεις τόσο χρήσιμα και καταλυτικά συμπεράσματα. Αφ'ενός μεν μου οικονόμησες πολύτιμο χρόνο (δεν θα τους άντεχα 2 ώρες) από την άλλη ανέδειξες την ουσία του πράγματος σε 7 καθοριστικά σημεία.

Έχω να διδαχτώ από σένα και σε ευχαριστώ Ιωσήφ. Η  αντικειμενική δημοσιογραφική "αντίληψη και προσέγγιση" μου έχει λείψει περισσότερο τα τελευταία σκοτεινά χρόνια που διάγει η πατρίδα μας.

Την καλημέρα μου!

Δημήτρης Μαντές

Υ.Γ. Επισυνάπτω και το σχετικό σχόλιο που ανάρτησα χθες στον λογαριασμό μου στο facebook.

Η απάτη και τα ψέματα του Σώρρα και της E.N.D. έχουν κοντά πόδια...

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Πίσω από το εργαλείο της δουλειάς σου μπορείς να κρυφτείς. Πίσω από το δάκτυλό σου, ποτέ!Δεν πρόλαβα να αποτραβηχτώ από τη δύσοσμη υπόθεση Σώρρα - Λαμπράκη - E.N.D., και άρχισαν να παίζουν τα όργανα, μέσα μάλιστα στο στρατόπεδο με τους τρελούς. "Αλλού τα κακαρίσματα κι' αλλού γεννάν' οι κότες", άλλωστε, έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου. Έφτανε η παρουσία του Μανώλη Λαμπράκη προχθές (10.10.2014) στο Ραδιόφωνο του artFM της Κύπρου και στον δημοσιογράφο Νίκο Αμάραντο για να έρθουν τα πάνω κάτω και να ορμήσει ο "πολλά βαρύς" Γιάννης Καλογερόπουλος, σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, και να κάνει το "παλάτι" της E.N.D. των Σώρρα και Λαμπράκη σωστό χοιροστάσιο. Όπως βεβαίως απεδείχθη, "κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια" αφού η φαγωμάρα, μεταξύ Γιάννη Καλογερόπουλου και E.N.D. - Μανώλη Λαμπράκη, ξεκίνησε τον περασμένο Μάϊο, σύμφωνα με δήλωση του τελευταίου.

Και να' σου κορόμηλο το δάκρυ, ανακατεμένο με μπόλικη οργή και πολύ παράπονο, στα σχόλια των προδομένων οπαδών, που μέχρι χθες δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους και τώρα βλέπουν τα πάντα να γκρεμίζονται γύρω τους ενώ ζητούν, συγχρόνως, το κεφάλι του δικού τους Καλογερόπουλου στο πιάτο! Όσο για τον, λαλίστατο συνήθως, Αρτέμη; Αυτός τηρεί σιγήν ιχθύος, προς το παρόν, και ανακοινώνει πως την Τρίτη το απόγευμα (14.10.2014) θα ξεδιαλύνει τα πράγματα μέσα από την δική του διαδικτυακή ραδιοφωνική συχνότητα...

Σύντομες περιπλανήσεις στις Κυκλάδες με τα ιστιοπλοϊκά του Γιώργου Γκρίτση.

Το καλοκαίρι πέρασε αλλά άφησε πίσω του την αλμύρα της θάλασσας, τον αέρα του Αιγαίου, την ομορφιά των Κυκλαδίτικων νησιών. Δείτε το βιντεάκι που μου έστειλε από την Πάρο ο καλός φίλος Γιώργος Γκρίτσης. Έτσι, για να σας φύγει η μελαγχολία που φέρνει μαζί του το φθινόπωρο. Πρόκειται για μια εβδομαδιαία ιστιοπλοϊκή περιπλάνηση στην Πάρο, στη Ρήνεια, στη Δήλο, στη Σύρο και στη Νάξο.

Να σας υπενθυμίσω ότι ο Γιώργος Γκρίτσης είναι ο ιστιοπλόος που έχει "εξορκίσει" τον γύρο του κόσμου, με μικρού μεγέθους ιστιοπλοϊκά σκάφη, και το έχει μετατρέψει από ταξίδι στους πέντε ωκεανούς σε πέρασμα Πέραμα - Παλούκια! http://www.ribandsea.com/main/index.php/face/1318-o-zontanos-thrylos-tis-istioploias-giorgos-gritsis-milaei-sto-r-a-s

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Γώργος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Πάρο, κάνοντας αυτό ακριβώς που του αρέσει. Νοικιάζει ιστιοπλοϊκά σκάφη, με δικούς του skippers, σε Έλληνες και ξένους παραθεριστές : http://www.archipelclub.com/

Πάντα τέτοια Γιώργο!