Συγκέντρωση συμπαράστασης στο Σύνταγμα για την Κυβέρνηση 11.2.2015

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι έζησαν απόψε στιγμές του 2011. Με βασικές διαφορές όμως που συνίσταντο σε ένα ήσυχο, αλλά ιδιαιτέρως "ομιλητικό" πλήθος, χωρίς αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες των ΜΑΤ και δακρυγόνα, χωρίς τους γνωστούς αγνώστους να λερώνουν και να καταστρέφουν την εικόνα και τα γύρω κτίρια, χωρίς μεγάφωνα αυτόκλητων "ηγετίσκων", χωρίς υπερβολές, χωρίς "άμεση δημοκρατία", χωρίς κάγκελλα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Πρωτόγνωρες πράγματι καταστάσεις...

Ο κόσμος, που ειδοποιήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άρχισε να συγκεντρώνεται λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, με την πλατεία μπροστά από το Κοινοβούλιο και τους γύρω δρόμους να γεμίζουν ασφυκτικά μέχρι τις 8. Όλοι σε αναμονή των δραματικών εξελίξεων από την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Βαρουφάκη να αλλάξουν τα δεδομένα ενός αβάστακτου μνημονίου απέναντι σε "εταίρους" που "συζητούν" βάζοντάς τους το όπλο στον κρόταφο. Μένει να δούμε εάν ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει όρθιος ή έχοντας βάλει την ουρά στα σκέλια και τη χώρα σε ένα νέο σκοτεινό τούνελ με άγνωστη ημερομηνία εξόδου...

Αλέξη Τσίπρα, είσαι κουνούπι, αλλά μπορείς να κάνεις την διαφορά!

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες... Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει τις προτάσεις της νεοσύστατης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Eurogroup. Σήμερα έλαβα από ένα φίλο την εικόνα που βλέπετε με το σχόλιο μεταφρασμένο στα ελληνικά : "Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ μικρός, ώστε να είσαι σε θέση να κάνεις την διαφορά, προσπάθησε να κοιμηθείς στο ίδιο δωμάτιο με ένα κουνούπι".

Αποφάσισα να βελτιώσω την έξυπνη αυτή ρήση, που αποδίδεται στον Δαλάϊ Λάμα, προσθέτοντας τρεις ακόμη λέξεις : "or too big" (ή πολύ μεγάλος) για να στείλω το εύλογο μήνυμα στα "μεγάλα" κεφάλια του Eurogroup : "Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ μεγάλος για να κάνεις την διαφορά, προσπάθησε να κοιμηθείς στο ίδιο δωμάτιο με ένα κουνούπι".

Συνεννοηθήκαμε Φράου Μέρκελ, έτσι;

Χαλασμένα τηλέφωνα στην ερμηνεία της απόφασης του Ο.Η.Ε. 68/304/9.9.2014

Ερεύνησε και σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Πολύ μελάνι χύθηκε και ακόμη περισσότερα σχόλια έγιναν από ανεύθυνους, αλλά και "υπεύθυνους", σχολιαστές σε web radio : https://www.youtube.com/watch?v=a7E5uUJGs1s και blogs του διαδικτύου :  http://attikanea.blogspot.gr/2015/02/blog-post_499.html#more και : https://www.youtube.com/watch?v=bPaO9xdB_WQ  σχετικώς με το περιβόητο ψήφισμα 68/304 της 9ης Σεπτεμβρίου 2014 του Ο.Η.Ε. Ακόμη και ο κ. Γεώργιος Αϋφαντής αναφέρθηκε σ' αυτό κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Λαμία : https://www.youtube.com/watch?v=kCxVzCVChDk 

Γιατί ουδείς έκανε τον κόπο να διαβάσει με προσοχή και να μεταφράσει το κείμενο της εν λόγω απόφασης, με αποτέλεσμα ένα ψήφισμα που παραπέμπει ο Ο.Η.Ε. στην επόμενη Σύνοδό του, προκειμένου να ψηφιστεί και να τεθεί σε εφαρμογή, να γίνει όπλο βιαστικής κριτικής στα χέρια κάποιων, οι οποίοι νομίζουν ότι η άσκηση υπεύθυνης δημοσιογραφίας είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. 

Ας δούμε όμως ποιο ακριβώς ήταν το κείμενο και το σκεπτικό των μελών του Ο.Η.Ε. που ψηφίστηκε από την Γενική Συνέλευση της 9ης Σεπτεμβρίου 2014. Οι περισσότερες χώρες μέλη του ΟΗΕ ψήφισαν υπέρ του σχεδίου που κατέθεσαν οι αναπτυσσόμενες χώρες G77 και η Κίνα. Υπέρ ψήφισαν 124 χώρες, κατά 11 (ανάμεσα στις οποίες η Γερμανία) και 41 απείχαν (ανάμεσά τους και η Ελλάδα!).

Επίδειξη υποκρισίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επί του πιεστηρίου.

Σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ξεχειλίζει η υποκρισία κάποιων βολευτών και, εν προκειμένω, του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος, κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, καταφέρθηκε σήμερα (9.2.2015) εναντίον της Προέδρου της Βουλής κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου ανακαλώντας την στην τάξη και συμβουλεύοντάς την να εγκαταλείψει την έδρα του Προεδρείου και να κατέβει στα έδρανα όταν επιθυμεί να εκφράσει λόγο ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Τι ενόχλησε όμως τον κ. Μητσοτάκη; Τον ενόχλησε το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Βουλής διάβασε τι ακριβώς προβλέπει το άρθρο 28 του Συντάγματος, στο οποίο ο ίδιος λίγο νωρίτερα αναφέρθηκε, στην προσπάθειά του να πει στον κ. Γιάννη Βαρουφάκη ότι το άρθρο αυτό επιτρέπει την παραχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας όταν το απαιτεί το ευρύτερο συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διευκρίνιση για το άρθρο μου περί λογιστικού ελέγχου και Αρτέμη Σώρρα.

Απεδείχθη, τελικώς, πως "κατάφερα" να μπερδέψω αρκετούς από τους αναγνώστες και φίλους μου με το πρόσφατο άρθρο μου που είχε τίτλο : "Αλέξη, κάνε λογιστικό έλεγχο του χρέους και δέξου τα λεφτά του Σώρρα!": http://www.ribandsea.com/main/index.php/articles/1787-aleksi-kane-logistiko-elegxo-tou-xreous-kai-deksou-ta-lefta-tou-sorra

Για του λόγου το αληθές, παραθέτω τρία χαρακτηριστικά σχόλια που έφθασαν στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση:

Αλέξη, κάνε λογιστικό έλεγχο του χρέους και δέξου τα λεφτά του Σώρρα!

Σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Δεν γνωρίζω αν θα τηρήσει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνει. Δεν χάνει άλλωστε την ευκαιρία να το επιβεβαιώνει αυτό, όπου σταθεί κι' όπου βρεθεί.

Θα υποθέσω λοιπόν - μολονότι ουδέν ακούγεται περί αυτού μετεκλογικά - ότι θα κάνει εκείνο τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, τον οποίο διατυμπάνιζε τόσο ο ίδιος όσο και οι συνιστώσες του προεκλογικά. Θα αναφέρω, ενδεικτικώς, τη συμμετοχή της Σοφίας Σακοράφα στις κατά καιρούς συγκεντρώσεις που σκοπό είχαν να πείσουν τον λαό περί της ανάγκης διενέργειας λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους και της τιμωρίας αυτών οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία του. Αυτό ήταν, άλλωστε, το "διαβατήριο" της Σοφίας γα τη μετακίνησή της στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την επιλογή της να μην υπογράψει τα μνημόνια όσο ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε εδώ τι έλεγε η Σοφία Σακοράφα σε μια από τις εκδηλώσεις για την συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου : http://www.elegr.gr/details.php?id=467

Τακτική Γενική Συνέλευση "Ναυτίλου".

Στις 28/01/2015 πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ», Χρυσοστόμου Σμύρνης 67, στο Μοσχάτο, η Τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, καθώς επίσης και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων στην Ομοσπονδία.

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους:

Γιώργο Νικολόπουλο (Πρόεδρος), Τηλ.6932-461116
Βαγγέλη Τρίκα (Αντιπρόεδρος), Τηλ. 6937-171468
Νεκτάριο Σταυράκη (Γενικός Γραμματέας), Τηλ. 6945-558172
Μάκη Μανουσιάδη (Ταμίας), Τηλ.6977-592212
Παναγιώτη Καραμεσίνη (Έφορος θαλάσσιων δραστηριοτήτων) Τηλ. 6975-758006
Κώστα Λαζόπουλο (Έφορος εκδηλώσεων εκτός θάλασσας) Τηλ. 6945-850897
Δημήτρη Ζαφείρη (Αναπληρωματικό Μέλος) Τηλ. 6973-316085

Εκπρόσωποι για την Ομοσπονδία παραμένουν οι :

Βαγγέλης Τρίκας, Τηλ.6937-171468
Μάκη Μανουσιάδης, Τηλ.6977-592212

Θα είναι χαρά και τιμή μας να γνωριστούμε από κοντά με ανθρώπους που αγαπούν τη θάλασσα, στο εντευκτήριο του ομίλου μας το οποίο λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 20:30.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία.

Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού "Κασίων Δράση".

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
 
Έχοντας κλείσει 6 σχεδόν μήνες, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, αισθανθήκαμε την ανάγκη, για πρώτη φορά και καθυστερημένα ομολογουμένως, θέλοντας να κάνουμε και την αυτοκριτική μας, να ανακοινώσουμε στο ευρύ κοινό κάποια από τα δρώμενα του Δήμου Κάσου.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως αντιπολίτευση στο νέο δημοτικό σχήμα προσπαθήσαμε πάντα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, να δώσουμε στη συμπολίτευση χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα καθώς επίσης να δείξουμε και την απαραίτητη συμπαράσταση, αρωγή και  πολιτικό πολιτισμό που αρμόζει στο νησί μας, για μια πορεία αναγέννησης του τόπου μακριά από μικροπολιτική και παρασκήνια που τόσο πολύ έχουν βλάψει την Κάσο μας τα τελευταία χρόνια.

Tourism Expo 2015 - 27 έως 30 Μαρτίου 2015 στο Helexpo.

Δύο μεγάλες εκθέσεις μαζί. Το μεγαλύτερο θαλασσινό γεγονός της χρονιάς!
 
27, 28 & 29 Μαρτίου 2015 - Helexpo Μαρούσι.

Έκθεση Ψάρεμα-Σκάφος στο Hellenic Expo από 27-30 Μαρτίου 2015 Ανακοινώνουμε τη νέα έκθεση Θαλάσσιος Τουρισμός - Sea & Tourism Expo, την πρώτη εξειδικευμένη έκθεση που αφορά την αγορά της Ενοικίασης Σκαφών, Μηχανοκίνητα και Ιστιοπλοϊκά, Chartering, Φουσκωτά αλλά και μικρότερα σκάφη για ημερήσιες εκδρομές, σχολές Αυτόνομης Κατάδυσης και Watersports, εξοπλισμός για θαλάσσιες δραστηριότητες, Δήμους, Ιδιωτικές Μαρίνες και Καταλύματα.

Η Sea & Tourism Expo φιλοδοξεί να αποτελέσει το σημείο συνάντησης για επαγγελματίες του κλάδου αλλά και λάτρεις της θάλασσας.

Έχοντας ήδη συνάψει συνεργασίες με σημαντικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η έκθεση θα προβάλλει το Θαλάσσιο Τουρισμό και πιο συγκεκριμένα θα γίνουν εξειδικευμένες καμπάνιες πριν την έκθεση αλλά και εκδηλώσεις - ημερίδες κατά τη διάρκεια της έκθεσης για τις εξής κατηγορίες:

Μεγάλη η θηλιά για μια «μικρή» χώρα.

Πηγή : http://kartesios.com/?p=181474

Χωρίς λόγια...Είναι κάποιοι τίτλοι ζηλευτοί που χωράνε όλο το νόημα του κειμένου, σε λίγες λέξεις. Όπως αυτός που κάνει λόγο για τον διπολικό Σουλτς, ο οποίος «Το πρωί εξυμνεί τον Έλληνα πρωθυπουργό που μάχεται για όλη την Ευρώπη και το βράδυ τρίζει τα δόντια στην κυβέρνηση ώστε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Αυτή η «συμπεριφορά Σουλτς» ακολουθείται πιστά από σχεδόν όλους τους αξιωματούχους με τους οποίους έχουν συναντηθεί μέχρι σήμερα οι Βαρουφάκης και Τσίπρας. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχεις την αίσθηση ότι οι συναντήσεις είναι πενταπλάσιες από αυτές που πραγματικά έχουν γίνει.
 
Όταν ανεβαίνουν διαρκώς ειδήσεις, με διαφορετικές δηλώσεις των ίδιων ανθρώπων και αφορούν στην ίδια συνάντηση, κάπου χάνεται η μπάλα. Κι αν έχεις όρεξη να τη βρεις, τη βρίσκεις. Η μπάλα είναι πάντα χωμένη κάτω από τη φούστα της Μέρκελ. Εκεί δηλαδή που ζουν και οι διάφοροι Σουλτς, Ολάντ, Γιούνκερ, Ρέντσι, Ραχόι και λοιποί ικέτες της γερμανίδας αυτοκράτειρας.