Γιατί χρονοτριβεί η Δικαιοσύνη στην υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα;

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Αφού είναι μαϊμού τα ομόλογα γιατί αυτός είναι ακόμη έξω;Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 πετάχτηκα μέχρι την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (κτίριο 16, γραφείο 10) για να ζητήσω από τον εισαγγελέα ακροάσεων να δώσει εντολή στο Νομικό Τμήμα της Τραπέζης της Ελλάδος, προκειμένου να μου γνωστοποιηθεί το όνομα του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος έχει αναλάβει την διερεύνηση της γνησιότητας του ομολόγου των 100 δις δολλαρίων που έχει καταθέσει ο Αρτέμης Σώρρας και η E.N.D. προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να αγοράσει μετοχές των τραπεζών Εθνικής, Eurobank, Alpha και Πειραιώς. Υπενθυμίζω ότι ανάλογο αίτημα είχα υποβάλλει στον Διευθυντή του Νομικού Τμήματος της Τ.τ.Ε. κ. Βασ. Κωτσοβίλη, αλλά αυτός αρνήθηκε να μου πει το όνομα του εισαγγελέως επειδή, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, κινδύνευε να μηνυθεί για παράβαση καθήκοντος! http://www.ribandsea.com/main/index.php/face/1655-artemis-sorras-e-n-d-i-anaggelia-mias-proanaggeltheisas-apatis

Αξιοπρεπές δείγμα Ναυτικού Σαλονιού 2014

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Το εντυπωσιακό σκάφος της Top Line που επέστρεψε από το δύσκολο ταξίδι στις Αζόρες.Καιρός να αναπνεύσουμε λίγο θαλασσινό αέρα, έστω και στην... ξηρά! Το "Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών" επανήλθε, μετά από τριετή ηχηρή απουσία, και πραγματοποιήθηκε από την 15η μέχρι και την 19η Οκτωβρίου 2014 στις εγκαταστάσεις του Δυτικού Αεροδρομίου Αθηνών, στο Ελληνικό. Επανήλθε εγκαταλείποντας τον γεωγραφικό προσδιορισμό "Αθηνών" και "διεθνές" - τον τελευταίο άλλωστε τίτλο ουδέποτε δικαιολόγησε - αλλά και την αρίθμηση. Από τα ολότελα όμως - και αναφέρομαι στα τρία προηγούμενα χρόνια - καλή κι' η Παναγιώταινα.

Αρκετός ο κόσμος που επισκέφτηκε πάντως την έκθεση, δεδομένου ότι η δίψα για θάλασσα και όνειρα ουδέποτε χάθηκε για τον Έλληνα. Το μεν πνεύμα πρόθυμο, ωστόσο, η τσέπη όμως... ρηχή. Αλλά και όσοι συμπατριώτες, λάτρεις της θάλασσας, βλέπουν με λαχτάρα ένα σκάφος και έχουν κάποια χρήματα στην άκρη, δύσκολα αποφασίζουν να τα διαθέσουν για να το αγοράσουν αντιμετωπίζοντας την ανασφάλεια του αύριο. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα της κεφαλής, αν δεν συμμορφωθούν αυτοί που διοικούν και νομοθετούν, αν δεν αναθεωρήσουν την δολοφονική πολιτική τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, οι πολίτες θα συνεχίσουν να βλέπουν τη θάλασσα μόνο στα όνειρά τους και οι κατασκευαστικές και εισαγωγικές εταιρείες θα κατεβάζουν ρολλά, η μία μετά την άλλη.

Κυβερνητικός κομματισμός και εσωστρέφεια τροχοπεδούν τη χώρα.

Πηγή : http://www.anixneuseis.gr/?p=100138

Του Δημήτρη Μακροδημόπουλου.

Πότε ένα κράτος χαρακτηρίζεται ως κράτος «ζόμπι»; Με μια έννοια, ως «ζόμπι» χαρακτηρίζεται εκείνο που εξακολουθεί να ζει παρότι η πραγματικότητα στην οποία αντιστοιχεί έχει πεθάνει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η πραγματικότητα έχει πεθάνει! Σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σημαίνει πως υπάρχει μια νέα ζωντανή πραγματικότητα την οποία δεν βλέπουμε επειδή νεκρές ιδέες στοιχειώνουν και συννεφιάζουν το μυαλό μας και μας κάνουν να μην αντιλαμβανόμαστε το καινούργιο.

Βασίλης Λεβέντης. Ο παρεξηγημένος πολιτικός που μπορεί και προβλέπει.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Τον χλεύασαν για τις, γεμάτες δικαιολογημένη οργή, εκρήξεις και τους βαρείς χαρακτηρισμούς που έχει κατά καιρούς εκτοξεύσει για τους ηγέτες των δύο "μεγάλων" πολιτικών κομμάτων που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας μετά το '74. Απομονώθηκε από τα μέσα της μαζικής εξαπάτησης. Δεν εξελέγη ποτέ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, παρά την συνεχή και συνεπή συμμετοχή του στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών και παρά το γεγονός ότι χαίρει της εκτίμησης μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος. Είναι ο πολιτικός που μπόρεσε, με αξιοθαύμαστη ομολογουμένως ακρίβεια, να προβλέψει αυτά που επρόκειτο να συμβούν στη χώρα μας. Είναι ο πολιτικός που συμβούλευσε τον Γιωργάκη Παπανδρέου να σχηματίσει οικουμενική κυβέρνηση, όταν κέρδισε με διαφορά την εκλογική αναμέτρηση του 2009 και αυτός που προβλέπει σήμερα ποιος θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός και ποιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο πολιτικός αυτός είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Καθώς τρέφω, ανέκαθεν, μια ιδιαίτερη προτίμηση στους "περιθωριακούς", "γραφικούς" και απομονωμένους, από τα καθεστωτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης, πολιτικούς - ίσως γιατί είμαι κι' εγώ "περιθωριακός", "γραφικός" και απομονωμένος από τα μέσα αυτά, σαν δημοσιογράφος - επιδιώκω να συζητώ μαζί τους όποτε μου δίνεται η ευκαιρία και όποτε αυτοί αποδέχονται την πρότασή μου για κάτι τέτοιο. Ο Βασίλης Λεβέντης απεδέχθη αμέσως, και με ευχαρίστηση, την πρότασή μου να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη, με εξέπληξε δε ευχάριστα το γεγονός ότι απάντησε πάντοτε ο ίδιος στις τηλεφωνικές κλήσεις μου.

Ακούστε τι μου είπε :

 

Σε επικίνδυνη φάση οι επόμενες ημέρες.

Γράφει ο Δημήτριος Μαντές.

ΥΓ. Μερικοί οικονομικοί πίνακες και στοιχεία βασίστηκαν στο άρθρο του Δημήτρη Καζάκη": http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_90.html Συμμερίζομαι απόλυτα την ανησυχία του και θεωρώ ότι όντως υπάρχει σοβαρό θέμα.

Μετά το πρώτο και καθοριστικό μάθημα που είχαμε το 2008 από το βούλιαγμα της οικονομίας σε διεθνές επίπεδο, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε για ένα δεύτερο κραδασμικό τεστ που αυτή τη φορά θα πονέσει περισσότερο.

Οι ΗΠΑ, με εξωτερικό χρέος που ξεπερνά τα 14 τρις δολάρια, μόλις ανακάλυψε τις τραγικές συνέπειες στην οικονομία της από τις υπερτιμημένες «φούσκες» και τα υποπροϊόντα της χρηματιστηριακής αγοράς, έδιωξε όλο το συρφετό και την πίεση στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρωζώνης και ειδικά της Γερμανίας και της Γαλλίας, μετατοπίζοντας και εξάγοντας το πρόβλημα από το δικό της πεδίο εμβέλειας.

Η Μέρκελ και η ΕΚΤ έκανε ακριβώς το ίδιο. Αφού μέτρησε όσες ζημιές της μετατόπισε το χρέος (τις αμερικάνικες φούσκες) στα κράτη του ευρωπαϊκού νότου με πρώτο την Ελλάδα, ενώ δεν γλίτωσε και η νεοεισαχθείσα Κύπρος με το κούρεμα των καταθέσεων και την υφαρπαγή των καταθετικών ρωσικών κεφαλαίων.

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος:

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο των Δήμων Ελληνικού Αργυρούπολης είναι ήδη γεγονός.«Είναι γεγονός. Το είπαμε και το κάναμε. Μία από τις δέκα βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν και η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τους δημότες μας που έχουν ανάγκη για μια αξιοπρεπή, σταθερή και συνεπή στήριξη.

Αυτό πλέον είναι γεγονός και το εγκαινιάζουμε στις 17 Οκτώβρη 2014, στις 7 το απόγευμα στην Λ. Αργυρουπόλεως (όταν μας επιστραφεί ο δημοτικός χώρος στην οδ. Τριπόλεως 16 θα το μεταφέρουμε εκεί).

Να σημειωθεί ότι την στιγμή που σε άλλους δήμους η λειτουργία του Παντοπωλείου χρηματοδοτείται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τους προϋπολογισμούς τους, εμείς δεν βάζουμε ούτε ένα ευρώ, αφού εξασφαλίσαμε μεγάλες χορηγίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας σε τρόφιμα είδη υγιεινής κ.α. πολλών χιλιάδων ευρώ που θα τα διαχειριστεί Επιτροπή με διαφάνεια και φυσικά με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε αυτή για να ελέγχει τα πάντα και τους πάντες.

Τα ονόματα των χορηγών θα τα ανακοινώσουμε σύντομα. Σας περιμένουμε λοιπόν με μια τσάντα τρόφιμα για την ενίσχυση του 1ου Κοινωνικού Παντοπωλείου μας».

Τοποθέτηση ανεμιστήρα για την βελτίωση της απόδοσης του ψυγείου σε camper.

Κείμενο - Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Τεχνική επιμέλεια : Τάσος Μπάτας.

Γερμανική ποιότητα τοποθέτησης από τα χέρια του Έλληνα τεχνικού της Camper Club Τάσου Μπάτα.Το ψυγείο, στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτά μας, είναι αυτή η ηλεκτρική συσκευή η οποία συχνά μας προβληματίζει. Είτε γιατί σε ημέρες καύσωνα δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα - τα ψυγεία των αυτοκινούμενων δεν λειτουργούν με κομπρεσσέρ και freon, βλέπετε, όπως τα ψυγεία των σπιτιών μας - είτε γιατί το σύστημα τροφοδοσίας του υγραερίου έχει "καπνίσει" και θέλει συντήρηση, είτε γιατί η εξάτμιση του ψυγείου παρεμποδίζεται. Κάτι που πρέπει επίσης να έχει πάντοτε κατά νου ο κάτοχος ενός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου είναι να χρησιμοποιεί προπάνιο και όχι βουτάνιο. Το προπάνιο, εκτός ότι δεν παγώνει κατά την διάρκεια των παγωμένων ημερών του χειμώνα, είναι πιο καθαρό και δεν "ταλαιπωρεί" τα μπεκάκια του υγραερίου.

Αντικατάσταση τσιμούχας στεγανοποίησης (οροφής) αυτοκινούμενου τροχόσπιτου.

Κείμενο - Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Τεχνική επιμέλεια : Τάσος Μπάτας.

Ο πολύ καλός τεχνικός της Camper Club Τάσος Μπάτας εν δράσει.Το σημαντικότερο, αντικειμενικά ακριβότερο και συγχρόνως το πιο "ευάλωτο" τμήμα ενός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου είναι, δίχως άλλο, η υπερκατασκευή του. Το "σπίτι" δηλαδή που τοποθετούν οι κατασκευαστές επάνω στο σασσί του εκάστοτε φορτηγού αυτοκινήτου. Καθώς το "σπίτι" αυτό είναι στην ουσία ένα ανεξάρτητο κομμάτι - άλλο αν στην πορεία ενσωματώνεται στο σασσί του αυτοκινήτου και την καμπίνα οδήγησης - είναι αρκετά ευάλωτο στις ενώσεις. Είτε αυτές γίνονται κάτω από το δάπεδο, είτε γίνονται περιμετρικά και στην οροφή του αυτοκινούμενου. Είναι ευνόητο ότι τα campers που υποφέρουν λιγότερο είναι αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των ενιαίων. Αυτά, δηλαδή, στα οποία το σασσί του αυτοκινήτου είναι ένα με το "σπίτι".

Κάλεσμα της ΕΛ.ΛΑ.Σ. για συμπαράσταση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Κατόπιν της ενημερωτικής αγωνιστικής συγκεντρώσεώς μας που πραγματοποιήθηκε την 21η Σεπτεμβρίου 2014 με σκοπό την προάσπιση του Συντάγματός μας, της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας μας http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/1612-aitisi-akyrosis-olon-ton-paranomon-katoxikon-nomon-sto-a-e-d προσπάθεια που πλαισίωσαν πραγματικοί Έλληνες ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ από διαφόρους πολιτικούς φορείς, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς γιά την ΚΑΤΑΘΕΣΗ των προτάσεών των εν όψει της ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου υποβληθείσης ενστάσεώς μας, η συζήτησης της οποίας ορίστηκε διά την Τετάρτη 12η Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας [Πανεπιστημίου 47- Αρσάκειο Μέγαρο]» ΕΠΙΤΥΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συστήσουμε την:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»

"Αγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος".

Καλημέρα αγωνιστή μου!

Ο καθηγητής και συγγραφέας Δημήτρης Μαντές.Σε διαβάζω ανελλιπώς. Έδωσες ρέστα σήμερα και τα κοινοποίησα παντού. http://www.ribandsea.com/main/index.php/editorial/1658-i-apati-kai-ta-psemata-tou-sorra-kai-tis-e-n-d-exoun-konta-podia Χαρά στο κουράγιο σου "γέρο" μου που διάβασες τόσες πολλές μαλακίες και τις άντεξες σε βαθμό να εξάγεις τόσο χρήσιμα και καταλυτικά συμπεράσματα. Αφ'ενός μεν μου οικονόμησες πολύτιμο χρόνο (δεν θα τους άντεχα 2 ώρες) από την άλλη ανέδειξες την ουσία του πράγματος σε 7 καθοριστικά σημεία.

Έχω να διδαχτώ από σένα και σε ευχαριστώ Ιωσήφ. Η  αντικειμενική δημοσιογραφική "αντίληψη και προσέγγιση" μου έχει λείψει περισσότερο τα τελευταία σκοτεινά χρόνια που διάγει η πατρίδα μας.

Την καλημέρα μου!

Δημήτρης Μαντές

Υ.Γ. Επισυνάπτω και το σχετικό σχόλιο που ανάρτησα χθες στον λογαριασμό μου στο facebook.