Πάρτε μια προκαταβολή και τα βρίσκουμε αργότερα.

Μωρ' δε γαμιέστε!

Πηγή : http://kartesios.com/?cat=28!

Αν πάμε σε εκλογές θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Αυτό πλέον το πιστεύουν όλοι – πλην ίσως του Καμπουράκη που πιστεύει ότι η «ψαλίδα» κλείνει. Το πιστεύει και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ο Γεωργιάδης. Το «πιστεύουν» είναι υποκειμενικό. Σωστότερο είναι το «ξέρουν». Γι’ αυτό και από τώρα ο βομβαρδισμός των χαφιέδων έχει σχέση με την καταστροφή που θα έρθει αν γίνουν εκλογές. Εξ αρχής. Ούτε καν θα περιμένουν οι αγορές να γίνουν οι εκλογές, να βγουν τα αποτελέσματα και να υπάρξει κυβέρνηση, απ’ ό,τι λέει η Βούλτεψη.

Δυτική Θράκη : η νέα Ιφιγένεια του Ελληνισμού;

Πηγή : https://averoph.wordpress.com/

Συγκλονίζουν τα στοιχεία και οι αριθμοί που περιέχονται στην ανάλυση του Λεωνίδα Αποσκίτη. Έρχεται αυτή η ανάλυση να επιβεβαιώσει αυτά που εδώ και χρόνια γράφουμε, ενώ ασχολούμαστε με το Κυπριακό (… «αν χαθεί η Κύπρος, σειρά θα έχει άλλο κομμάτι του Ελληνισμού, με πιο πιθανό σενάριο την ενεργοποίηση σεναρίου «Κυπροποίησης» της Θράκης»). Δεν μπορούμε φυσικά να ισχυριστούμε ότι γνωρίζουμε το θέμα σε βάθος, το άρθρο όμως που ακολουθεί, σίγουρα επιβεβαιώνει αυτά που γράφαμε (οι φόβοι μας δεν ήταν τελικά καθόλου αβάσιμοι) και εμπλουτίζει περαιτέρω τις λιγοστές γνώσεις μας. Δυστυχώς φαίνεται ότι η διαδικασία «Κυπροποίησης» της Θράκης έχει φτάσει τελικά σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο, από αυτό που πιστεύαμε. Οι πληθυσμιακές αναλογίες είναι πλέον τέτοιες, που οδηγούμαστε σε… κατάσταση «ώριμου φρούτου», έτοιμου να πέσει από το δέντρο. Τώρα… αν θα περιμένουν την «τελική πτώση» της Κύπρου που θα έρθει με μια «λύση» συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, για να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο της «Κυπροποίησης», αυτό δεν αλλάζει ουσιαστικά την μοίρα του Θρακικού Ελληνισμού. Ο Ελληνισμός χρειάζεται ηγέτες επειγόντως, για να αποτραπούν τα σενάρια τουρκοποίησης της Κύπρου και της Θράκης (καθώς και άλλων κομματιών του Ελληνισμού)…

Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος – Κύπρος

Μαργαρίτα Κωβαίου. Η ζωντανή ιστορία της Σχοινούσας.

Συζήτηση της Μαργαρίτας Κωβαίου με τον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.

Μαργαρίτα Κωβαίου. Η αξιαγάπητη κυρά της Σχοινούσας.Την είδαμε να κάθεται στην "παγκάδα", το πεζούλι έξω από το υπόγειο σπιτάκι της, και πιάσαμε κουβέντα μαζί της. Όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν γι' αυτήν στη Σχοινούσα. Επιφυλακτική, στην αρχή, με τη βιντεοκάμερα που τη στόχευε, άνετη στη συνέχεια και επικοινωνιακή. Ο λόγος για την κυρία Μαργαρίτα Κωβαίου, τη ζωντανή ιστορία της Σχοινούσας. Άνοιξε το κουβάρι των αναμνήσεών της, μας έδειξε τις φωτογραφίες των αγαπημένων της προσώπων, μας μίλησε για τα γλέντια που έκαναν στο καφενείο τους, το ταλέντο της στο χορό, για τις επισκέψεις του Μανώλη Γλέζου, που ερχόταν τακτικά στη Σχοινούσα και δεν έφευγε αν δεν χόρευε ένα χορό μαζί της, για τον Γάλλο που έφερε το νερό στη Χώρα.

Απολαύστε την...

Λαός προσκυνημένος, λαός χαμένος.

Της Κυριακής Παπαδοπούλου.

Ἦλθαν νύχτα στὸ σπίτι μας… Μᾶς ξύπνησαν μὲ χτυπήματα καὶ κλωτσιὲς. Μᾶς βίασαν καὶ κάποιους τοὺς σκότωσαν…. Ὃσους ζήσαμε μᾶς πέταξαν στὸν δρόμο καὶ μᾶς εἶπαν «βαδίζετε»… Ποιὸς νὰ ῥωτήσῃ; Ποιὸς νὰ τολμήσῃ νὰ ῥωτήσῃ; Ἀτέλειωτες ὧρες πορείας κάτω ἀπό καυτό ἣλιο ἢ ἀσταμάτητη βροχή. Μέσα σὲ κρύα καὶ σὲ χιόνια!! Τὰ κορμιά ἒπεφταν κατά γῆς σὰν μυίγες!!! Ἀγαπημένα πρόσωπα ἒμεναν γιά πάντα πίσω, ἂψυχα, χωρίς χαμόγελο καὶ μὲ μίαν πίκραν στὸ βλέμμα. Ἓνα «γιατί;» γέμιζε τὸ εἶναι μας… Ἀλλά, ποιὸς νὰ ἀπαντήσῃ; Κάποιοι ἒφυγαν νύχτα. Φίλησαν πολυαγαπημένα μάτια καὶ χαιρέτησαν γιὰ πάντα. Ξέφυγαν; Ἲσως… Ἲσως νὰ μὴν τοὺς θέρισε ἡ πείνα καὶ ἡ δίψα… Ἲσως νὰ μὴν τοὺς ἒκοψε σπαθί βαρβάρου… Ἲσως νὰ ἀλλαξοπίστησαν γιὰ νὰ ζήσουν… Ἲσως ἁπλῶς νὰ ἒσβησαν λίγα μέτρα παραπέρα…. Ποτέ δὲν θὰ μάθουμε…

Αρχές Δεκέμβρη στη Σχοινούσα.

Γράφει και βιντεοσκοπεί ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

To Express Skopelitis που συνδέει καθημερινώς τη Σχοινούσα με τα γύρω μικρά νησιά και τη Νάξο.Μετά τη Νάξο και την Ηρακλειά το καράβι της "Blue Star Ferries" έπιασε Σχοινούσα. Περασμένα μεσάνυχτα αποβιβαστήκαμε στο ήσυχο και ασφαλές λιμανάκι του νησιού, το Μερσίνι. Επιβάτες μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, δύο μικρά αυτοκίνητα κι' εμείς με το αυτοκινούμενο, όλοι κι' όλοι. Οι επιβάτες έφυγαν προς τη Χώρα, το καράβι έφυγε προς την Αμοργό κι' εμείς παρκάραμε δέκα μέτρα πιο πέρα και πέσαμε στην αγκαλιά του Μορφέα. Τέλεια! Απόλυτη ησυχία και, το κυριότερο, καμμία σκοτούρα για το πού θα βρούμε δωμάτιο να κοιμηθούμε! Αθάνατο αυτοκινούμενο! Μωρέ λες να είχε δίκιο εκείνος ο ηλίθιος υπουργός των Οικονομικών που έβαλε τους κατόχους αυτοκινούμενων να πληρώνουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης; Ε, μην το πάρετε και τοις μετρητοίς! Αστειεύομαι βέβαια! Άκου φόρος πολυτελούς διαβίωσης επειδή τρώω και κοιμάμαι στο αυτοκίνητο! Και ο λεφτάς, που συχνάζει στις σουίτες των ακριβών ξενοδοχείων, γιατί δεν επιβαρύνεται με φόρο πολυτελούς διαβίωσης ρε ηλίθιε Στουρνάρα;

Δήμαρχος, πάση θυσία! Ας είναι και με "μαϊμού" βεβαίωση μονίμου κατοικίας;

Ερευνά και σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η Δήμαρχος της Κάσου κυρία Μαίρη Σορώτου Τσανάκη. Η κυρία Μαίρη Σορώτου Τσανάκη επιζητούσε διακαώς, στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, να λάβει μέρος στις δημοτικές εκλογές σαν υποψηφία Δήμαρχος Κάσου. Γιατί όμως επιζητούσε διακαώς να γίνει Δήμαρχος σε ένα ακριτικό νησί με 800 μόλις μονίμους κατοίκους, ενώ διανύει το πρώτο ήμισυ της έβδομης δεκαετίας της ζωής της και έχει χρηματίσει στο παρελθόν διορισμένη Νομάρχις Πειραιά και Αιτωλοακαρνανίας, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα. Δεν θα μας απασχολήσει ωστόσο αυτό, προς το παρόν...

Η κυρία Τσανάκη ήθελε λοιπόν να γίνει Δήμαρχος στην Κάσο, γνώριζε όμως ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει ο εκλογικός νόμος, προκειμένου να έχει δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στο νησί, αφού ούτε δημότις Κάσου ήταν ούτε μόνιμος κάτοικός της. Έπρεπε λοιπόν να εξασφαλίσει, πάση θυσία, βεβαίωση μονίμου κατοικίας σε κάποιο άλλο νησί του νομού Δωδεκανήσων. Αυτό επετεύχθη στη Λέρο, όπου ο σύζυγός της, κ. Βασίλειος Τσανάκης, ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία, διαθέτει εξοχική κατοικία.

Κέρδη 1.000.000 δολάρια... το λεπτό!

Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Πηγή : http://www.enikos.gr/

«Το λογικό είναι πραγματικό και το πραγματικό λογικό». Πρόκειται για την περίφημη φράση του Χέγκελ. Δηλωτική μιας σαγηνευτικής διαλεκτικής που όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα πρωσικά όρια ενατένισης των πραγμάτων.

Δυο αιώνες μετά και πριν μιλήσουμε για την «λογική» του σημερινού κόσμου ας δούμε στοιχεία της πραγματικότητας που τον συνθέτουν:

Πριν μερικές βδομάδες δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία της οργάνωσης «Oxfam» σύμφωνα με τα οποία το διάστημα Μάρτης 2013 – Μάρτης 2014 οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξαιναν τις συνολικές τους περιουσίες κατά 668 εκατομμύρια δολάρια την… ημέρα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η «ελίτ» αυτής της «ελίτ» έφτασε να κερδίζει σχεδόν 1.000.000 δολάρια το λεπτό (!) κάθε ώρα, κάθε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Συμμετοχή του Ν.Ο. Πάρου σε αγώνες Optimist και Κλάσης 420

Στιγμιότυπο από την ιστιοδρομία των σκαφών της Κλάσης 420Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης προετοιμασίας της αγωνιστικής ομάδας στην κατηγορία σκαφών 420, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου του 2015, οι αθλητές του Ν.Ο.Π. Πατέλης Νικόλας και του Δαφερέρας Γιώργος εκπροσώπησαν το νησί μας στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Imperia Winder Regatta 2014 στην πόλη Imperia της Ιταλίας στις 5 – 7 Δεκεμβρίου με σκάφη κατηγορίας 420.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν, κατατάσσοντας τους αθλητές μας στην 17η θέση στις 63 συνολικά συμμετοχές και στην 2η θέση ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στη νέα αγωνιστική χρονιά  οι αθλητές μας θα φέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν καταθέτει τα όπλα και διεκδικεί το τίμημα της αγοράς μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής».

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Ο Λευτέρης Ρήνος επιμένει με τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής.Την απόφαση της οικογένειάς του, να συνεχίσει να διεκδικεί δικαστικά από την Εθνική Τράπεζα το τίμημα εξαγοράς των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής», που κατέχουν, γνωστοποίησε χθες, με επιστολή του προς τη «δημοκρατική», ο Δρ. Ελευθέριος Ρήνος, μετά την έκδοση απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία κρίθηκε αναρμόδιο το δικαστήριο της Ρόδου για να εξετάσει την αξίωση τους για αποζημίωση ύψους 1.384.833.349.455,66 ευρώ.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», το δικαστήριο έκανε συγκεκριμένα δεκτή την ένσταση της τράπεζας για έλλειψη τοπικής αρμοδιότητας και έκρινε ότι η αγωγή οφείλει να υποβληθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.