Παροχή έκπτωσης σε νεοεισαχθέτες φοιτητές 2014 από την Blue Star Ferries.

Η "BLUE STAR FERRIES" με έντονο το αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας στηρίζει τους νέους φοιτητές, παρέχοντας εκπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειές τους για τις πρώτες τους μετακινήσεις από/προς τον τόπο κατοικίας τους προ/από τον τόπο σπουδών τους, οι οποίες είναι αναγκαίες για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα και για την εύρεση κατοικίας.

Η έκπτωση ανέρχεται σε 50% για τον φοιτητή και την οικογένειά του, εφ' όσον τον συνοδεύει, σε όλες τις θέσεις εκτός από καμπίνα LUX, και ισχύει έως 31 Οκτωβρίου 2014 για τις γραμμές των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, τη Χίο και Μυτιλήνη.

Το βίντεο του Κασιώτικου αποχωρισμού.

Χρωστάω το βίντεο από τον Κασιώτικο αποχωρισμό, το οποίο τραβήχτηκε με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών, καθώς στην προηγούμενη αναχώρηση του πλοίου δεν είχα μαζί μου τη βιντεοκάμερα. Το βίντεο θα αναρτηθεί και στο τέλος του σχετικού άρθρου : 

http://www.ribandsea.com/main/index.php/articles/1572-me-lyres-laooyta-soysta-kai-mantina-d-es-apoxairetoyn-ta-xelidonia-stin-kaso

Απολαύστε το.

Η ANEK LINES δίπλα τους νέους φοιτητές.

Το πλοίο Έλυρος της ΑΝΕΚ LINES.Εν όψει της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους, η ΑΝΕΚ LINES, συγχαίρει τους νέους φοιτητές για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Η ANEK LINES στην προσπάθεια της να στηρίξει έμπρακτα τους νέους φοιτητές προσφέρει ειδικές εκπτώσεις για τις πρώτες μετακινήσεις τους προς και από τον τόπο σπουδών τους:

Αφιερωμένο στον Μιχάλη Ασπρά για να είναι πάντα καλά.

Λόγω κάποιου σοβαρού ατυχήματος που είχα φέτος στην Κάσο, δεν θα μπορέσω να παραμείνω στο νησί μέχρι το πανηγύρι της Παναγίας του Ελλέρου. Ανεβάζω λοιπόν στο YouTube το βίντεο που τράβηξα στην Κάσο, τον Σεπτέμβριο του 2013, αφιερώνοντάς το στον Μιχάλη Ασπρά. Του εύχομαι να είναι πάντα υγιής για να μπορεί να εργάζεται και να τραγουδά για την Παναγιά μέχρι τα βαθειά του γεράματα...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος

4ο Τουρνουά Beach Volley του Ναυτ. Ομίλου Πάρου κάτω των 18.

Για τέταρτη χρονιά διοργανώθηκε το τουρνουά Beach Volley κάτω των 18 για όλους τους αθλητές των ακαδημιών του ΝΟΠ στις εγκαταστάσεις του, στα Λιβάδια, στις 23 – 24 Αυγούστου 2014 με την συμμετοχή 9 ομάδων.
 
Οι μικροί αθλητές μας, ενθουσίασαν με το επίπεδό τους και διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον γονιών και φίλων που ήρθαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.   

Με τους αγώνες  αυτούς ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και φέτος τα τουρνουά Beach Volley στην παραλία του ΝΟΠ αφήνοντας ευχαριστημένους τους συμμετέχοντες καθώς και τους θεατές που συγκεντρώθηκαν για να θαυμάσουν το θέαμα που προσέφεραν οι νεαροί αθλητές.

Ευχαριστούμε την προπονήτριά μας Λακταρίδου Μαρία, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των τουρνουά.

Τα αποτελέσματα για το τουρνουά Beach Volley κάτω των 18 είναι:

1ος Νικητής: Μαγγανάς Πέτρος - Γκόκα Φιλίππα
2ος Νικητής: Καρατζούνη Ελευθερία - Καραφυλλάκης Αριστοτέλης
3ος Νικητής: Κατερίνα Ανδρεοπούλου - Σίφναιος Σάββας

Το λεωφορείο κατέφθασε επιτέλους στην Κάσο!

Του Ιωσήφ Παπαδόπουλου.

Το νέο μίνι λεωφορείο της Κάσου που έφθασε τελικώς στο νησί. Το νέο μίνι λεωφορείο, χωρητικότητας 23 θέσεων και made... in Turkey, κατέφθασε την προηγούμενη εβδομάδα στο λιμάνι της Κάσου με το πλοίο "Πρέβελης". Καιρός ήταν, αφού πολύς λόγος έγινε και πολύ μελάνι χύθηκε γι' αυτό νέο γεφύρι της Άρτας, μετά το λιμάνι και το σφαγείο. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στο νέο λεωφορείο, οι διαστάσεις του οποίου ταιράζουν θαρρείς απολύτως με τα στενά δρομάκια των οικισμών του νησιού, υπάρχει πρόβλεψη και για την εξυπηρέτηση αναπήρων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το επερχόμενο εφιαλτικό μέλλον του Ελληνισμού.

Πηγή : http://pylitonfilon.blogspot.gr/2014/08/40.html#more

Η θέση που τους αξιζει.Με ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν 34 ακαδημαϊκοί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη του ίδιου του Ελληνισμού. Στην επιστολή τους αυτή, οι ακαδημαϊκοί καταθέτουν την θέση τους και τις δικές τους προτάσεις για την απαραίτητη αλλαγή πορείας και πολιτικών επιλογών απέναντι σε υπάρχοντα φαινόμενα που δημιουργούν εφιαλτικές προϋποθέσεις για το μέλλον του ελληνισμού.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Η Λίλα Μαστρομανώλη διδάσκει Κασιώτικους χορούς και παράδοση.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η Λίλα Μαστρομανώλη λίγο πριν φύγει από την αγαπημένη της Κάσο. Η Λίλα Μαστρομανώλη είναι μια νεαρή Κασιώτισσα, στο αίμα της οποίας κυλάει ζωντανή η μουσική και χορευτική, θα έλεγε κανείς, παράδοση του νησιού της. Καθηγήτρια γυμναστικής αγωγής σε σχολείο της Αττικής, η Λίλα, έρχεται κάθε καλοκαίρι στην Κάσο για να διατηρήσει ζωντανές τις εικόνες και τις παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας της.

Είχα την τύχη και την ευκαιρία να παρακολουθήσω και να βιντεοσκοπήσω ένα από τα μαθήματα Κασιώτικων χορών που παρέδωσε στο Θέατρο Ελληνικών Χορών της Δώρας Στράτου στην Πλάκα. Και λέω πως ήταν τύχη και ευκαιρία μαζί, καθώς η Λίλα έχει έναν δικό της ιδιαίτερο τρόπο να μεταδίδει στους άλλους τις γνώσεις της αλλά και την απέραντη αγάπη που τρέφει για το νησί της. Οι μαθητές της δεν έμαθαν μόνο τα βήματα της σούστας ή του ζερβού, αλλά μυήθηκαν στο Κασιώτικο γλέντι όπου όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης και κοινωνικής τάξης γίνονται ένα. Έμαθαν για τη μητριαρχική Κασιώτικη οικογένεια και τον σημαντικό ρόλο που είχε η Κασιώτισσα, καθώς ο άντρας της ταξίδευε με τα καράβια, ακόμη και για τον τρόπο με τον οποίο ζητούσαν τη νύφη.

Δεν θα πω όμως περισσότερα γιατί τα είπε όλα η Λίλα Μαστρομανώλη. Απολαύστε την στο βίντεο που ακολουθεί.

Με λύρες, λαούτα, σούστα και μαντινά(δ)ες αποχαιρετούν τα "χελιδόνια" στην Κάσο.

Σχόλια - Φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ένα ξέφρενο γλέντι έχει ήδη στηθεί έξω απ' το πλοίο.Φαίνεται πως το έθιμο του αποχαιρετισμού των επισκεπτών του καλοκαιριού με λύρες, λαούτα, σούστα και μαντινά(δ)ες επανέρχεται σιγά σιγά τα τελευταία χρόνια στην Κάσο. Έκπληκτοι οι επιβάτες του πλοίου της γραμμής, που έρχονται από τη Ρόδο, τη Χάλκη και την Κάρπαθο, βλέπουν το ξέφρενο γλέντι που έχει στηθεί στον προβλήτα της Κάσου, καθώς ο καταπέλτης ακουμπάει νωχελικά στη στεριά, και δεν πιστεύουν στα μάτια τους.

Βάπτιση παρά θίν' αλός στον Εμπορειό της Κάσου..

Περιγράφει και βιντεοσκοπεί ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Άλλη μια βάπτιση στη θάλασσα έχω βιντεοσκοπήσει, στην Ανάβυσσο, τότε που ο Γιώργος Καρατζαφέρης βάπτισε το κοριτσάκι ενός φίλου. Έμελλε να ξαναδώ το ίδιο έργο φέτος, στον Εμπορειό της Κάσου, με σύσσωμο τον κόσμο του ακριτικού νησιού και όσους επισκέπτες του καλοκαιριού είχαν μείνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο, να παρακολουθούν το πρωτοφανές για την Κάσο θέαμα. Ο παπά Γιάννης, εξαιρετικός και ψύχραιμος, σήκωσε τα ράσα και μπήκε στο νερό κρατώντας προσεκτικά τη Στέλλα Φλωρεντία, με τη νεαρή να απολαμβάνει χωρίς κλάματα το ζεστό νερό της θάλασσας του Εμπορειού και τον κόσμο να ξεσπά σε παρατεταμένο χειροκρότημα. Είναι αυτές οι στιγμές χαράς και ελπίδας που έχουν ανάγκη οι ακρίτες για να συνεχίσουν να ζουν στις απομονωμένες και ξεχασμένες μικρές πατρίδες του Αιγαίου.

Να ζήσεις Στέλλα Φλωρεντία. Σου εύχομαι να μείνεις στο νησί, να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια και να βαπτίσεις κι' εσύ τα παιδιά σου στον Εμπορειό. Μακάρι να κολυμπάς για πάντα στα νερά του, όπου άκουσες για πρώτη φορά το όνομά σου. Το βίντεο που ακολουθεί είναι το μικρό συμβολικό μου δώρο στη σημαντική αυτή στιγμή της ζωής σου...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος