Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Μπάμπης Κωνσταντάτος για το "Πανελλήνιο" Πρωτάθλημα.

Ο συνάδελφος και φίλος Μπάμπης Κωνσταντάτος έστειλε στο "Rib and Sea" το ακόλουθο σχόλιο σχετικώς με το άρθρο μου για τα "πανελλήνια" πρωταθλήματα ταχυπλοίας και την χθεσινή συνάντηση στο ξενοδοχείο "Fenix" της Γλυφάδας : http://www.ribandsea.com/main/index.php/boats/racing/1411-eseis-se-poio-panellinio-protathlima-taxyploias-tha-lavete-meros

Ήμουν κι εγώ εκεί ακάλεστος (δικαιολογημένα, φυσικά, αφού σαν συνταξιούχος πια ΤΙΜΩ αυτή μου την ιδιότητα και απέχω από την ενεργό δημοσιογραφική δράση, αρκούμενος στο ποσό της σύνταξής μου και, βέβαια, μη θέλοντας να κάνω αυτό που στιγμάτιζα όσο ήμουν νόμιμος και ενεργός δημοσιογράφος).

Πήγα, λοιπόν, ακάλεστος, έτσι για να πάρω "μυρουδιά" από θάλασσα και από αγωνιστική ατμόσφαιρα, μια και ο ίδιος έχω λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες φουσκωτών και μάλιστα στο ξεκίνημα αυτού του σπορ. Σαν ακάλεστος δεν έχω το δικαίωμα να εκφέρω γνώμη και αίσθηση από τη μυρουδιά που πήρα από αυτή τη συγκέντρωση, ωστόσο, έχω κάθε δικαίωμα να χειροκροτήσω την άποψη του Ιωσήφ Παπαδόπουλου και να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία στις διοργανώσεις των πρωταθλημάτων, ενώ θέλω να βρίσκομαι κι εγώ κάπου στην παραλία να παρακολουθώ και, ίσως, να νοσταλγώ.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Μπάμπης Κωνσταντάτος

Σύντομο σχόλιο της Σύνταξης.

Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Μπάμπη,

Κατ' αρχάς, το γεγονός ότι συνταξιοδοτήθηκες δεν σημαίνει ότι έπαυσες να είσαι δημοσιογράφος. Δημοσιογράφος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Συνεπώς, ακόμη και όταν δεν είσαι προσκεκλημένος κάπου, είσαι πάντοτε ευπρόσδεκτος. Επίτρεψέ μου όμως να σχολιάσω λίγο την τελευταία σου πρόταση.

Οι αγώνες που πραγματοποιούνται εδώ και μερικά χρόνια δεν έχουν καμμία σχέση με αυτούς στους οποίους λάβαμε κάποτε μέρος εμείς. Τότε υπήρχε ρομαντισμός, χαρά για την συμμετοχή, αλληλεγγύη, δυνατότητα για κάποιον ιδιώτη αγωνιζόμενο να τρέχει έχοντας δεμένη στην πλώρη του σκάφους του ακόμη και μια γλάστρα με βασιλικό! Κίνηση που δέχθηκε κακόπιστη κριτική τότε, ακόμη και από εκδότη περιοδικού της θάλασσας, ενώ εγώ σαν διοργανωτής υπέφερα τα πάνδεινα σ' εκείνο τον αγώνα του 1998 που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα στο πλαίσιο των αγώνων της Formula I, ιδίως από αυτούς οι οποίοι υποστηρίζουν σήμερα με φανατισμό ότι όλα αυτά πρέπει να ξεχαστούν! Και να φανταστείς ότι εκείνους τους αγώνες τους κυνήγησαν τότε αυτοί που σήμερα με περισσή υποκρισία υποστηρίζουν "μαϊμού" πρωταθλήματα, ευαγγελιζόμενοι και υποσχόμενοι την "ευγενή άμιλλα", επιτρέποντας όμως "μαγείρεμα" κινητήρων, βαρών, σκαφών και Κανονισμών!

Συνεπώς, δεν νομίζω ότι θα νοσταλγήσεις τους αγώνες στους οποίους λάβαμε μέρος εμείς, αν σταθείς στην παραλία για να παρακολουθήσεις έναν από τους αγώνες οι οποίοι πραγματοποιούνται σήμερα. Μακάρι να ήταν διαφορετικά.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος