Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ενοχλούν τη δυτική προπαγάνδα οι τοποθετήσεις της δημοσιογράφου Φραγκίσκας Μεγαλούδη που έζησε δύο χρόνια στη Β. Κορέα.

Κλεισμένος στον δικό μου μικρόκοσμο, τον μικρόκοσμο των διαδικτυακών περιοδικών μου, και μην έχοντας ελεύθερο χρόνο να δεχθώ την πλύση εγκεφάλου της μικρής οθόνης, δεν έτυχε να ακούσω το όνομα μιας νεαρής συναδέλφου, της Φραγκίσκας Μεγαλούδη, η οποία, έχοντας ζήσει δύο χρόνια στη Βόρειο Κορέα και έχοντας ήδη εκδώσει ένα βιβλίο με τον αντίστοιχο τίτλο, αναστάτωσε προσφάτως τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με τις πληροφορίες και τις τοποθετήσεις της.

Ήταν επόμενο σε ένα κλίμα "ενημέρωσης" - παραπληροφόρησης, από μέσα που διοικούνται από ανθρώπους τα συμφέροντα των οποίων ταυτίζονται με τα συμφέροντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η νεαρή δημοσιογράφος να υποστεί bullying στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-απομόνωσης από ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν πέρα απ' τη μύτη τους, ενώ τα συστημικά μέσα ενημέρωσης περιορίζουν τον χρόνο των δηλώσεών της στερώντας της συγχρόνως την ευκαιρία να ενημερώσει τον κόσμο και να περιγράψει την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος.

Αυτού του είδους το bullying το έχω ζήσει έντονα κι' εγώ από ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούν, κατά κανόνα, να αντιμετωπίσουν τον λόγο μου και τα στοιχεία που προσκομίζω για να τον στηρίξω. Προσφάτως, κάποιος θαμώνας του facebook, ονόματι Γιώργος Αντωνόπουλος, λωβοτομημένος οπαδός του Αρτέμη Σώρρα, έγραψε τα εξής (τα παραθέτω χωρίς διορθώσεις - και να φανταστεί κανείς ότι ο άνθρωπος αυτός δηλώνει πρώην στέλεχος της Εθνικής Τραπέζης!).

Θεωρώ << Σοφό >> , όποιος , Αναφέρεται στο όνομα << Ελευθέριος Ρήνος >> να Αναφέρει και το Εβραϊκό Όνομά του << Ιωσήφ Παπαδόπουλος >> !!! --- Πρέπει Επιτέλους , ο Αυτόχθων Ιθαγενής Έλληνας , να Ξέρει ότι , από έναν Μεταλλαγμένο << Εκλεκτό >> , σε Ελληναρά , που παριστάνει τον Δήθεν Προστάτη του Έλληνα , αλλά Κρύβει το Εβραϊκό Όνομά του , είναι Εχθρός του Ελληνισμού και η Αποστολή του , είναι , να Διοχετεύει στον Διχασμό , περισσότερο Δηλητήριο , στην κάθε του Ενέργεια του , σε κάθε Κατεύθυνση και σε ότι Αγγίζει ,τον Ελληνισμό !!!

Ο "κύριος" αυτός έκρινε πως είμαι εχθρός του Ελληνισμού και Εβραίος επειδή με λένε Ιωσήφ! Δεν θα περίμενε βεβαίως κανείς υψηλό iq από οπαδό του Αρτέμη Σώρρα...

Διαβάστε το σχόλιο που έκανε στον λογαριασμό της στο facebook η δημοσιογράφος Φραγκίσκα Μεγαλούδη, η οποία, όπως προανέφερα, έζησε δύο χρόνια στη Βόρειο Κορέα. Δεν το κρύβω ότι θα ήθελα να κάνω μια συζήτηση μαζί της. Θα είχε, νομίζω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

fragkiska2"Μέσα στη μηντιακή τρέλλα των ημερών, θα ήθελα να πω λίγα πράγματα. Γνωρίζω πολύ καλά πως μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος, θα με ξεχάσουν και τα κανάλια και οι εκπομπές. Αυτοί όμως που δεν θα με ξεχάσουν είναι οι άνθρωποι που με διάβαζαν απο τότε που ξεκίνησα. Σε αυτούς λοιπόν, οι οποίοι δεν με ενδιαφέρει αν είναι 10 ή 100 ή 1000, χρωστάω να είμαι συνεπής σε λόγια και πράξεις. Ευχαριστώ όλους τους δημοσιογράφους που επικοινωνησαν και επικοινωνούν μαζί μου. Ευχαριστώ και για τα αιτήματα φιλίας - έχω φτάσει το όριο των 5000 εδω και καιρό (εσκεμμένα το διατηρώ στις 4.999) - και αυτός είναι ο λόγος που δεν τα κάνω δεκτά. Το προφίλ είναι δημόσιο και ανοιχτό όμως σε όλους (εξαιρούνται οι κακεντρεχείς). Όταν είσαι ξαφνικά στην επικαιρότητα είναι πολυ δελεαστικό και εύκολο να παρασυρθείς. Πιστεύω όμως πως αυτό που σε προσδιορίζει δεν είναι τα "ναι" που λες αλλά τα "οχι". Και στα "όχι" παραμένω συνεπής.

Αυτές τις μέρες, όπως και παλιότερα, δέχομαι επιθέσεις και δυσφήμηση σε διάφορες σελίδες και προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και σε σχόλια. Ανυπόσταστες κατηγορίες που καταρρίπτονται μόλις κάποιος διαβάσει ολοκληρωμένα όσα έχω πει και γράψει. Ξέρω ότι επικοινωνιακά αυτό πουλάει και μια μερίδα κοινού προτιμά την έτοιμη τροφή. Είναι γεγονός ότι σε κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις δεν έχω καταφέρει να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου. Δεν γκρινιάζω γιατί δεν το κάνουν όλοι οι δημοσιογράφοι και είναι άδικο να γενικεύσω. Όμως όταν συμβαίνει μένουν λάθος εντυπώσεις. Αναγνωρίζω επίσης τον λιγοστό τηλεοπτικό χρόνο αλλά και άνωθεν πιέσεις που υπάρχουν σε διάφορες αποχρώσεις και ένταση. Προσωπικά δεν με τρομάζει, υπήρχα πριν την κρίση στη Βόρεια Κορέα, θα υπάρχω και μετά.

vivlio.megaloudiΖούμε σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο συντηρητικός και απειλητικός. Έναν κόσμο όπου το να συζητάμε για επιθέσεις και πυρηνικά ολοκαυτώματα είναι φυσιολογικό και ο πόλεμος βιώνεται σαν μια απροσδιόριστη έννοια, σαν ένα video game. Οι φωνές της λογικής εκλείπουν και συνεχώς καλούμαστε να λάβουμε ακραία θέση. Είμαστε μαζί τους ή εναντίον τους. Ας μην πέφτουμε στην παγίδα. Ας είμαστε με την αλήθεια, την έρευνα και πάνω από όλα με τον άνθρωπο. Ας αρνηθούμε να γίνουμε η ανθρώπινη ασπίδα στα πολεμικά και γεωπολιτικά παιχνίδια των ισχυρων. Γιατί οι πόλεμοι είναι δικοί τους, οι νεκροί όμως θα είμαστε εμείς.".

Φραγκίσκα Μεγαλούδη.