Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Λευτέρης Ρήνος - Ιωσήφ Παπαδόπουλος. Αναδρομή στη Σωρρολατρεία!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

lefteris.iosifΑρκούσε το αίτημα ενός συνδρομητή μου στο YouTube (Ιωάννης Τζιάσιος) για να ζητήσω από τον Λευτέρη Ρήνο, με την ευκαιρία της πρόσφατης παρουσίας του στην Αθήνα (για την εκδίκαση της μηνυτήριας αναφοράς του κατά του Σώρρα, του Καλογερόπουλου, του Μπαλαντίνα και της Χαραλάμπους), να κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση στο σύνδρομο "Σώρρα". Πώς και πότε δηλαδή εμφανίστηκε ο απίστευτος αυτός τύπος στο προσκήνιο, τι ισχυρίστηκε στην αρχή, προκειμένου να κερδίσει μερικά ευρώ στην υγειά των κορόϊδων που τον πίστεψαν, τι σκαρφίστηκε στη συνέχεια, με τις συναλλαγματικές του θεοπάλαβου Stephen Louis Wozny και τα καταπιστεύματα, και πώς κατέληξε σήμερα, την ώρα που προαλείφεται για πρωθυπουργός, να τον κυνηγά η αστυνομία για κακουργηματική υπεξαίρεση!

Το ηθικό δίδαγμα που βγήκε πάντως από την συζήτησή μου με τον Λευτέρη δεν έχει να κάνει ούτε με την γελοία απάτη των τρισεκατομμυρίων, αυτή καθ' εαυτή, ούτε με τον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα, αλλά με όσους τον πίστεψαν. Αν δεν υπήρχαν αφελείς να τον πιστέψουν και να τον χρηματοδοτούν, ο Σώρρας δεν θα υπήρχε. Θα είχε παραμείνει στην περιοχή των Πατρών και θα ήταν γνωστός σαν ένας γραφικός απατεώνας. Αν δεν υπήρχαν αφελείς ψηφοφόροι να ψηφίζουν τόσα χρόνια ανίκανους και προδότες πολιτικούς, η τύχη της χώρας και όλων ημών θα ήταν εντελώς διαφορετική. Τόσο απλά.

Το κακό είναι - και γι' αυτό δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου - ότι ασχολούμαστε ακόμη, όλοι όσοι διαθέτουμε κοινή λογική, μ' αυτόν τον απατεώνα ο οποίος βιάζει ασύστολα τη νοημοσύνη και την αισθητική μας με την εμφάνιση και τα λόγια του. Όπως είπε όμως ο Λευτέρης, "ο Σώρρας είναι το εργαλείο για να αναδειχθούν όλα τα στραβά της ελληνικής κοινωνίας. Μοιάζει με μικρόβιο που σε προσβάλλει και αναπτύσσεις πυρετό! Γι' αυτό είναι χρήσιμος στην κοινωνία!". 

Όταν τον ρώτησα γιατί πρέπει εμείς να ασχολούμαστε μ' αυτό το μικρόβιο, ο Λευτέρης απάντησε : "Πρέπει να ασχολούμαστε γιατί εμείς είμαστε ο πυρετός που σκοτώνει τα μικρόβια! Αν δεν υπήρχαμε εμείς δεν θα υπήρχαν αντισώματα να φάνε τον Σώρρα!".