Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Λευτέρης Παπανθίμου μιλάει για το ες αεί ανοικτό "Φουρνάρικο" της παλιάς πόλης της Ρόδου.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Λευτέρης Παπανθίμου. Το ίδιο άνετος μπροστά στον φακό, όσο και στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Εντόπισα τον πιο ομιλητικό υπάλληλο του "Φουρνάρικου", τον τεχνίτη ζαχαροπλάστη Λευτέρη Παπανθίμου, ο οποίος ήταν πρόθυμος να μου πει δυο λόγια on camera για τη μία από τις δύο επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές καθ΄όλη την διάρκεια του έτους, 24 ώρες το 24ωρο, στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Άνθρωπος για όλες τις δουλειές ο Λευτέρης, ο οποίος, εκτός από την άνεση που έδειξε μπροστά στον φακό της βιντεοκάμερας, είναι υπεύθυνος για την παραγωγή όλων των προϊόντων που εκτίθενται και πωλούνται στους πάγκους και τις βιτρίνες του "Φουρνάρικου". Από τα ψωμιά και τα παξιμάδια, μέχρι τα σοροπιαστά, τα τσουρέκια και τις τυρόπιττες.

Όλα περνούν απ' τα χέρια του. Υπεύθυνος και για τον τεράστιο ξυλόφουρνο που παραμένει σε ετοιμότητα όλη την ημέρα για να λειτουργεί και ως φούρνος "μικροκυμάτων", όταν οι ανάγκες το απαιτούν. Μια επιχείρηση που, μαζί με το καφεκοπτείο της οικογένειας Καμπέρη, κρατά ζωντανή την παλιά πόλη της Ρόδου κατά την διάρκεια της χειμερίας νάρκης της. Μια νάρκη που ενοχλεί τη Ντίνα, την αδελφή του ιδιοκτήτη του "Φουρνάρικου", που εκφράζει την δυσαρέσκειά της γιατί ο Δήμος Ρόδου δεν διοργανώνει μία έστω εκδήλωση, το στήσιμο μιας φάτνης έστω, προκειμένου η εκπληκτική παλιά πόλη της Ρόδου να μη δείχνει εγκαταλελειμμένη στα μάτια των χειμερινών επισκεπτών και των κατοίκων του νησιού, ιδίως κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.

Μια άποψη που δεν μοιράζεται μαζί της ο κ. Κωνσταντίνος Σαρρής. Δείτε εδώ τι μου είπε : http://www.ribandsea.com/face/2720-kostas-sarris-akomi-perimenoun-ta-dodekanisa-na-tous-dosei-i-ellada-mia-stagona-gala-ap-to-vyzi-tis