Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έλεγχος και καταστολή αντίστασης, ιδεών και συνειδήσεων από το facebook.

peinasmenoiΜόλις προ ολίγου με ειδοποίησε το facebook ότι η φωτογραφία που ανάρτησα σήμερα το πρωί στον λογαριασμό μου, και η οποία είναι αυτή ακριβώς που βλέπετε παραπλεύρως, κρίθηκε ως ακατάλληλη και επικίνδυνη (!?) για την κοινότητα αυτού του μέσου κοινωνικής απομόνωσης, και ως εκ τούτου αφαιρέθηκε.

Το περίεργο είναι ότι τη φωτογραφία αυτή τη βρήκα στον λογαριασμό ενός άλλου διαδικτυακού φίλου, θεώρησα ότι περνάει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα και έκρινα πως θα ήταν καλό να την ανακυκλώσω αναρτώντας την και στον δικό μου λογαριασμό. Πώς γίνεται όμως η ίδια φωτογραφία να είναι κατάλληλη στον λογαριασμό του φίλου μου και ακατάλληλη στον δικό μου; Θα μου πείτε, βεβαίως, ότι ο φίλος μου δεν έχει ανοικτούς λογαριασμούς με το "σύστημα" και τα τσιράκια του, ως εκ τούτου ο ίδιος είναι ακίνδυνος. Συνεπώς είναι ακίνδυνο και το υλικό που δημοσιοποιεί...

Το πρόβλημα όμως δεν σταματά εδώ. Οι διαχειριστές του facebook μου ζήτησαν να συνδεθώ στον λογαριασμό μου, βάζοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό μου, ενώ μέχρι προ ολίγου έμπαινα αυτόματα!

Σαν να μην ήταν όμως ούτε αυτό αρκετό, το facebook δεν δέχθηκε το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έγραψα στα οικεία πλαίσια, αφήνοντάς, με κατ' ουσίαν, έξω από αυτό το μέσο κοινωνικής απομόνωσης, παρακολούθησης και καταστολής της ελεύθερης φωνής και αντίστασης, βάζοντάς με σε καραντίνα για κάποιες ημέρες!

Δεν θα σχολιάσω τίποτε άλλο. Απλώς σκέφτομαι να διαγραφώ από το αισχρό αυτό μέσο παρακολούθησης, ελέγχου συνειδήσεων και κοινωνικής απομόνωσης, μια και αυτά που μου προσφέρει είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μου στερεί.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος