Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Φθάνει πια με τις "διασώσεις" παράνομων μεταναστών Μιλτιάδη!

Σχολιάζει, οργισμένος και αηδιασμένος, ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Εγώ γιατί πρέπει να νοιώθω μετανάστης στη χώρα μου;Έχουν ξεπεράσει πια κάθε όριο τα μηνύματα που λαμβάνω καθημερινώς στο κινητό μου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τους παράνομους μετανάστες που "διασώζονται" από πλωτά του Λιμενικού Σώματος και οδηγούνται με ασφάλεια στα λιμάνια της Χίου, της Μυτιλήνης και της Σάμου. Είμαι βλέπετε διαπιστευμένος, σαν δημοσιογράφος, στο Υπουργείο του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έσπευσε προσφάτως στη Λέσβο για να "αντιμετωπίσει" το πρόβλημα της λαθραίας και αθρόας εισόδου μεταναστών από τα ανατολικά μας σύνορα, κι' εγώ πολύ συγκινήθηκα.

Αν προσθέσει κανείς τους αριθμούς των μεταναστών οι οποίοι, σε καθημερινή βάση, εισβάλλουν παρανόμως στα νησιά, του ανατολικού κυρίως Αιγαίου, σίγουρα θα τρομάξει! Η "φάμπρικα" είναι εξόχως αποδοτική, τα νούμερα απίστευτα και ο κίνδυνος που υπάρχει για τη χώρα μας στο άμεσο μέλλον, εφιαλτικός. Το ισοζύγιο από την  "εισαγωγή" παράνομων μεταναστών δεν ισοσκελίζεται, βλέπετε, με αντίστοιχη "εξαγωγή" τους. Κάθε άλλο μάλιστα. Ενώ η "εισαγωγή" επιτρέπεται - σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις "διευκολύνεται" - η "εξαγωγή" απαγορεύεται ρητώς, κατηγορηματικώς και δια ροπάλου! Ουαί και αλλοίμονο π.χ. εάν σκεφτεί κανείς να "περάσει" παράνομο μετανάστη στην Ιταλία (αφιλοκερδώς έστω) και συλληφθεί!

Καμαρώνει σαν το παγώνι ο κ. Βαρβιτσιώτης και οι παρατρεχάμενοι του Υπουργείου του όταν "διασώζουν" παράνομους μετανάστες και τους οδηγούν με ασφάλεια στα λιμάνια των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Δίνουν τα διαπιστευτήριά τους οι άνθρωποι στους προϊσταμένους των Βρυξελλών. Αυτό ορίζει στο κάτω κάτω η Συνθήκη Σένγκεν για την προστασία των συνόρων. Την προστασία ποίων συνόρων, όμως, δεν μας είπαν. Μάλλον για τα δικά τους σύνορα ενδιαφέρονται οι εκ δυσμών "εταίροι" μας. Έχουν καταλήξει, άλλωστε, στο ασφαλές συμπέρασμα ότι εάν συνεχιστεί η αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως στη Γαλλία επί παραδείγματι, οι χώρες αυτές σε διάστημα είκοσι το πολύ ετών θα είναι μουσουλμανικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Με δεδομένη μάλιστα την υπογεννητικότητα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και τα δεκάδες παιδιά που φέρνουν στον κόσμο οι εξ ανατολών μετανάστες, τα οποία, ως γνωστόν, δεν προστίθενται στα τεκμήρια των σπιτιών και των αυτοκινήτων, όπως συμβαίνει με τα παιδιά των υπολοίπων ιθαγενών, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς και να μαντεύσει ποιος θα είναι ο εθνικός χάρτης της χώρας μας σε λίγα χρόνια. Να μαντεύσει ποια θα είναι η σύνθεση του πληθυσμού, πού θα πάει η εθνική συνοχή, πού θα καταλήξει η ελληνική γλώσσα και κουλτούρα, ποιες θα είναι οι συνέπειες από την απαίτηση ανέγερσης τζαμιών και τη βίαιη επιβολή του μουσουλμανικού θρησκευτικού νόμου, τον οποίον, οσονούπω, θα απαιτήσουν να επιβληθεί οι παράνομοι εξ ανατολών εισβολείς.

Χαίρεται και αυτοδιαφημίζεται σήμερα ο κ. Βαρβιτσιώτης για τις καθημερινές "επιτυχίες" των επιτελών και υφισταμένων του, οι οποίοι διασώζουν και διευκολύνουν την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα. "Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει", δηλαδή, όπως θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Αδυνατεί ωστόσο να σκεφτεί ο Μιλτιάδης πού θα οδηγήσει όλο αυτό. Αδυνατεί - προφανώς δεν επιθυμεί - να βρει τρόπους να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη εισβολή. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν επιθυμεί να βάλει το πρόβλημα στο τραπέζι των δυτικοευρωπαίων προϊσταμένων του και να απαιτήσει επανεξέταση των όσων (κακώς) έχουν συμφωνηθεί. Όταν τα πράγματα φθάσουν στο απροχώρητο και αναγκαστεί να το κάνει, θα είναι ίσως πολύ αργά.

Δεν είμαι ρατσιστής, ούτε ξενόφοβος. Λυπάμαι τους ανθρώπους που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης αδίστακτων δουλεμπόρων και στοιβάζονται σαν τσουβάλια σε βάρκες και σαπιοκάραβα. Νοιάζομαι όμως και ανησυχώ, κυρίως, γι' αυτή τη χώρα που έγινε κουρέλι στα χέρια ανιστόρητων, προδοτών και ηλιθίων. Στο κάτω κάτω δεν είναι υπεύθυνη η χώρα μου για την τύχη αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Δεν είναι υπεύθυνη η Ελλάδα για το χάος το οποίο κάποιοι δημιούργησαν στο Ιράκ, στο Πακιστάν, στην Παλαιστίνη, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη ή στη Συρία. Αυτοί που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στη φυγή της απελπισίας και της απόγνωσης, ας φροντίσουν τώρα να τους "διασώσουν", να τους δώσουν δουλειά και να τους περιθάλψουν στη δική τους πατρίδα, η οποία είναι άλλωστε υπεύθυνη γι' αυτή την παγκόσμια τραγωδία...

Σταματήστε λοιπόν να στέλνετε καθημερινώς μηνύματα στο κινητό μου ότι "διασώσατε" 34, 28, 15 κ.λπ. παράνομους μετανάστες κ. Βαρβιτσιώτη! Έλεος! Διασώστε τους, αλλά τουλάχιστον μη μου το λέτε και κάνετε τα νεύρα νου κορδόνια!