Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ένα trike θα κοιμηθεί απόψε στο Τατόϊ και θα ονειρεύεται αεροπλάνα...

Πέταξε και σχολιάζει ο Βαγέλης Αθανασόπουλος.

Ένα trike στο Τατόϊ!Σήμερα στη 1:30 το μεσημέρι ακούμπησαν οι τροχοί του trike μας στον 21, στο Τατόϊ, στα πλαίσια του Fly In του "Athens Flying Week". Άνεμος Νότιο-Ανατολικός 6 κόμβοι. Ο πύργος μας έλεγε να κάνουμε έξοδο στον αριστερό συνδετήριο ενώ ήμασταν ακόμα στην τελική. Εμείς παρακολουθούσαμε με άγχος έναν τεράστιο σκύλο που διέσχιζε τον διάδρομο αμέριμνος. Παρά το γεγονός ότι «καθίσαμε» μόλις 30 μέτρα μακριά του δεν έδωσε καμία σημασία. Το αναφέραμε στον πύργο αλλά μάλλον ήταν συνηθισμένοι στο συγκεκριμένο… traffic.

Μετά τον σκύλο μάταια ψάχναμε για αριστερό συνδετήριο και αποφασίσαμε να βγούμε αριστερά στο χώμα  για να ελευθερώσουμε τον διάδρομο. Ευτυχώς είδαμε τον Ηλία να μας κάνει σήματα και ακολουθήσαμε τις οδηγίες του. Τον χώρο στάθμευσης μας έδειξε μια κοπελίτσα με καπέλο tropical σαν την Ντόρα, την μικρή εξερευνήτρια. Αργότερα διαπιστώσαμε πως επρόκειτο για την Μαρίνα.

Η πτήση είναι ιστορική διότι για πρώτη φορά ένα trike, με όλα τα νόμιμα έγγραφα, προσγειώνεται στο Τατόϊ. Έχουμε φωτογραφίες trike στο Τατόϊ, από παλαιότερες δεκαετίες, αλλά ή δεν πήγαν πετώντας ή πέταξαν κατ' εξαίρεση με άδεια διοικητή.

Σήμερα όλα πήγαν τέλεια κατά την διάρκεια μιας σύντομης πτήσης 40 λεπτών από το πεδίο υπερελαφρών της Θήβας. Για κάποιο λόγο μας ζήτησαν να περάσουμε την Τανάγρα, 6 μίλια Νότια, ενώ συνήθως πάμε από Χαλκίδα – Ωρωπό. Τελικά μας το επέτρεψαν και ακολουθήσαμε το αρχικό μας σχέδιο. Μικρή κυκλοφορία στρατιωτικών αεροσκαφών, βαρομετρική 1017 και καμία κυκλοφορία από πολιτικό αεροσκάφος, όσο ήμασταν στον αέρα, με εξαίρεση ένα ελικόπτερο που βρήκαμε πάνω από τη λίμνη του Μαραθώνα.

Απόψε ένα trike θα κοιμηθεί στο Τατόϊ και θα ονειρεύεται τα άλλα αεροπλάνα που έρχονται. Περάστε από την έκθεση να μας επισκεφθείτε. Το δικό μας αεροσκάφος ξεχωρίζει από μόνο του.