Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Φρειδερίκος και η ΜΑΤιασμένη αριστερά.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

poustidesΟ Αλαίκσοις δέχθηκε χθες φραστική επίθεση στο Λονδίνο, όπου συνδυάζει οικογενειακές διακοπές - μετά της Μπέττυς και των τέκνων - με δουλειά πρωθυπουργική. Έλληνες τον αποδοκίμασαν για την προδοσία της Μακεδονίας.

Το περιστατικό μού θύμισε την επίσκεψη της βασίλισσας Φρειδερίκης στη βρεταννική πρωτεύουσα το 1963. Τότε που μια άλλη Μπέττυ, η Αμπατιέλου, λέγεται ότι χαστούκισε τη βασίλισσα, ενώ στην πραγματικότητα της επιτέθηκε φραστικά στα πλαίσια του αγώνα της για την αποφυλάκιση του συζύγου της, σημαίνοντος στελέχους του ΚΚΕ. [Ήταν τότε που το Συμβούλιο Χαρίτων απέρριπτε τις αιτήσεις απονομής χάριτος των καταδικασμένων κομμουνιστών. Τί ήταν δηλαδή αυτοί για να τύχουν χάριτος; Ναρκέμποροι, πλαστογράφοι ή απατεώνες που δεν απειλούν την καθεστηκυία τάξη;].
 
Πίσω στην πατρίδα το κυβερνών κώμα θέλησε, λέει, να ενημερώσει τα στελέχη του για τη σπουδαιότητα της συμφωνίας των Πρεσπών. Προς τούτο είχε προγραμματίσει εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Πλην, αγανακτισμένοι πολίτες διαδήλωσαν για μία ακόμη φορά, προκειμένου να αποδοκιμάσουν την εν λόγω συμφωνία ματαιώνοντας την εκδήλωση. Και τότε ανέλαβαν τα ΜΑΤ να καθαρίσουν το τοπίο, ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η εκδήλωση, στην οποία εν τέλει μετέσχον τρεις και ο κούκος. Τα ΜΑΤ, τα οποία θα αφόπλιζε ο ΣΥΡΙΖΑς, όπως διεκήρυσσε πριν γίνει καθεστώς. Πριν προσχωρήσει στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». [Είναι αποκρουστική η εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος της οδού Ηρώδου του Αττικού με τις κλούβες των ΜΑΤ που την έχουν αποκλείσει, για να μην ενοχληθεί ο Αλαίκσοις και ο Πάκης].   

Αλλά η αριστερά δεν το βάζει κάτω. Έχει πολύ σανό στον στάβλο της. Έβγαλε από το συρτάρι τον χωρισμό κράτους-πολιτείας στα πλαίσια της αναθεώρησης του Συντάγματος. Όχι, δεν μίλησαν τα στελέχια του για την κατάργηση του άρθρου 86 που βάζει στο απυρόβλητο τα υπουργικά λαμόγια. Ενδιαφέρει η εκκλησία και η πίστη της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Τί μου θυμίζει, τί μου θυμίζει. Α ναι, φημολογείται  πως ο Κίσσινγκερ είχε πει ότι ο ελληνικός λαός είναι δυσκυβέρνητος, εξ ου και πρέπει να χτυπηθεί στην ιστορία του, στη γλώσσα του και στη θρησκεία του. Και η αριστερά [λέμε και καμμιά μ…..] έθεσε το σχέδιο σε εφαρμογή. Χτυπάει την ιστορία [συμφωνία Πρεσπών], χτυπάει τη γλώσσα [διαλύει την παιδεία] και επιχειρεί να χτυπήσει και τη θρησκεία αφαιρώντας από το Σύνταγμα τα περί κυρίαρχης θρησκείας κ.λπ.  Καλλίτερο λακέ δεν θα μπορούσαν να βρουν οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι από τους προοδευτικούς [λέμε ακόμη μια μ…] πωλητικούς μας.

Και βέβαια, όλοι αυτοί οι δημοκράτες και προοδευτικοί δεν έχουν ψελίσσει κουβέντα για τον θεσμό του δημοψηφίσματος που αποτελεί την κορωνίδα της δημοκρατίας. Αν τολμούν, ας προτείνουν την ένταξη στο Σύνταγμα διάταξης, σύμφωνα με την οποίαν προκηρύσσεται υποχρεωτικώς δημοψήφισμα για οποιοδήποτε θέμα, αν το ζητήσουν 1.000.000 πολιτών, και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση. Λέω εγώ τώρα ως μη προοδευτικός και μη δημοκράτης που είμαι.