Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Εθνική μειοδοσία χωρίς όρια.

Του Δαμιανού Βασιλειάδη (εκπαιδευτικός, συγγραφέας).

«Και η αλήθεια είναι ότι δούλοι δεν μπορούν, ούτε να υπερασπιστούν, ούτε και να ελευθερώσουν τους σκλάβους»       

Γιάννης Πασαλίδης

Ο κύβος ερρίφθη. Η εθνική μειοδοσία είναι υπό εξέλιξη. Ήδη ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε επίσημα ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας για τα Σκόπια, επιβεβαιώνοντας τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια Φιλιπ Ρίκερ: «Η επίλυση της διαφοράς για την ονομασία είναι ευθύνη της ηγεσίας της πΓΔΜ και της Ελλάδας. Πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να επιλυθεί ανά πάσα στιγμή. Χρειάζεται, ωστόσο, προσπάθεια και από τις δύο πλευρές και η ευθύνη είναι δική τους». Όμοιες και οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χόιτ Γι: “Αθήνα και Σκόπια έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να επιλύσουν το ζήτημα της ονομασίας το 2018”, καλώντας την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ να επιδείξουν στις διαπραγματεύσεις “καλή πίστη”. Δηλαδή, με άλλα λόγια μας έστειλε τελεσίγραφο οριστικής επιλύσεως του ονόματος της ΠΓΔΜ εντός του 2018.

Θα εξομοιωθεί για άλλη μια φορά ο θύτης και το θύμα;

Οι δηλώσεις αυτές από επίσημα αμερικανικά χείλια εκφράζουν με την πιο κυνική γλώσσα την θέληση των «άσπονδων ατλαντικών και υπερατλαντικών φίλων και συμμάχων μας» και τη διαχρονική υποχωρητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων να αποδεχτούν και μεταβάλουν τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των γειτόνων  μας επί της ελληνικής Μακεδονίας  σε  δ ι μ ε ρ ε ί ς   δ ι α φ ο ρ έ ς.

Με βάση τίνος διεθνούς δικαίου και ποιων διεθνών συνθηκών αναγορεύονται αυθαίρετα ως διαφορές οι μονομερείς επεκτατικές διεκδικήσεις των γειτόνων μας Σκοπιανών, Τούρκων, Αλβανών;

Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις αναγνωρίζουν και αποδέχονται ως διαφορές τις επεκτατικές διεκδικήσεις των γειτόνων μας; Με ποιο δικαίωμα ένα ξένος (στην περίπτωσή μας η π.ΓΔΜ) απαιτεί μερίδιο από την εθνική μας κληρονομιά, πλαστογραφώντας βάναυσα την ιστορία μας; Δηλαδή με όποιον διεκδικεί ελληνικά εδάφη θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;

Γιατί όμως η τελική λύση του προβλήματος λαμβάνει χώραν  τώρα με αυτήν την κυβέρνηση; Είναι ένα εύλογο ερώτημα, στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε.

Ο κύριος λόγος, κατά την άποψή μας είναι ο εθνομηδενισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή ο εθνομηδενισμός δηλώνει βασικά τον ιστορικό αναθεωρητισμό, την αρνησιπατρία, την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης και ταυτότητας με τελικό στόχο την κατάργηση του έθνους –κράτους και ό,τι αυτό συνεπάγεται στα πλαίσια της κυρίαρχης παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων. Την ίδια πολιτική εφαρμόζει και ο νεοφιλελευθερισμός. Ακριβώς την ίδια.

Για τον λόγο αυτόν οι Αμερικανοί ανέδειξαν στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ από την κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στην οποία βρισκόταν, για να λύσουν τα εθνικά θέματα και όχι τα οικονομικά, όπως νομίζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με πρωταρχικό στόχο την ονομασία των Σκοπίων σε βάρος μας.

Η σκληρή αλήθεια που  βιώνουμε σ’ αυτήν την παρακμιακή φάση της πατρίδας μας είναι ότι τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα υπερτερούν των εθνικών. Όλη ή προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ελληνικό λαό, ταυτίζονται με τις επιδιώξεις των Αμερικανών και των «άσπονδων φίλων και συμμάχων μας» του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δουλοπρέπεια χωρίς όρια. Αν σέβεται ο πολιτικός κόσμος τον ελληνικό λαό και τον θεωρεί πολίτη και όχι υπήκοο, ας κάνει δημοψήφισμα, για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Μας είχε προειδοποιήσει μάλιστα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Βελιγραδίου, όταν είπε στον δικό μας πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρη Παξινό:  “Οι συμφωνίες διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας υπήρχαν και περίμεναν την ώρα. Υπάρχουν όμως και για εσάς!!” Ασφαλώς ο Σέρβος πρόεδρος εννοούσε και τον διαμελισμό της Ελλάδας, αρχής γενομένης από το πρόβλημα των Σκοπίων.  Και φυσικά ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται.

Ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς εκφράζει ποιητικά την όλη τραγικότητα της κρίσης που περνάει στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία και της εξάρτησης από τα ξένα και ντόπια συμφέροντα με το ποίημά του ΓΥΡΙΖΕ, που περιγράφει την Ρωμιοσύνη ως πόρνη.

Γύριζε, μη σταθής ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη,  
ο ψεύτης είδωλο είν᾿ εδώ, το προσκυνά η πλεμπάγια,
η Αλήθεια τόπο νά σταθή μια σπιθαμή δέ θάβρη.
Αλάργα. Μόρα της ψυχής τής χώρας τα μουράγια.
Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους
κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός κα δασκαλοκρατιέται.  
Δεν έχεις, ΄Ολυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η ΄Οσσα,
ραγιάδες έχεις, μάννα γή, σκυφτούς για το χαράτσι,  
κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι.
λύκοι, ώ κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!