Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μισαλλόδοξοι, ρατσιστές, σιχάματα που είμαστε εμείς οι Έλληνες.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

maria.giannakakiΚαι Εθνικό Συμβούλιο κατά του ρατσισμού διαθέτομεν [ν. 4356/2015 περί συμφώνου συμβίωσης ομοφύλων] με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

«α. Τον σχεδιασμό πολιτικών πρόληψης και καταπολέμησης του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας προς διασφάλιση της προστασίας ατόμων και ομάδων που στοχοποιούνται λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, κοινωνικής προέλευσης, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή χαρακτηριστικών φύλου.»

Αποτελείται από 18 νοματαίους, εξ ων οι 17 είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Μόνον ο εκπρόσωπος της ΓΣΣΕ δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Ούτε ένας εκπρόσωπος π.χ. του ΣΕΒ ή της ΓΕΣΕΒΕ ή των Δικηγορικών Συλλόγων ή των Πανεπιστημίων.  

Πάμε παρακάτω:  υπάρχει και το άρθρο  14 ν. 2101/1992 περί κυρώσεως της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, το οποίο ορίζει:

« 1. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη σέβονται το δικαίωμα του παιδιού για ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας.

….

3. Η ελευθερία της δήλωσης της θρησκείας του ή των πεποιθήσεών του μπορεί να υπόκειται μόνο στους περιορισμούς που ορίζονται από το νόμο και που είναι αναγκαίοι για τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της δημόσιας υγείας και των δημόσιων ηθών ή των ελευθεριών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των άλλων.»

Κι’ έτσι, η αρμοδία για την πάταξη του ρατσισμού κ. Γιαννακάκη έβγαλε στα μανταλάκια τον πατέρα του μαθητή που δεν γούσταρε να διδάσκεται το παιδί του ο,τιδήποτε άλλο πέραν των σχετικών με την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία. Και αυτό το θεωρεί η εν λόγω κερία μισαλλοδοξία. Και η ελευθερία των θρησκευτικών πεποιθήσεων του παιδιού κερία μου; Δηλαδή μόνον οι μουσουλμάνοι και οι εβραίοι έχουν δικαίωμα στην ελευθερία των θρησκευτικών πεποιθήσεων;   

Εγώ, λοιπόν, ως διακεκριμένος ρατσιστής και μισαλλόδοξος θα στοχοποιήσω την κερία υπενθυμίζοντας ότι ο σύζυγός της κατελήφθη να υπηρετεί στον Δήμο Κορυδαλλού με πλαστό πτυχίο. Η κερία έπεσε από τα σύννεφα και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του συζύγου της. Δεν εγνώριζε ότι ο σύζυγος εργαζόταν στο Δήμο Κορυδαλλού με πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics. Είχε προσληφθεί το 1980 με απολυτήριο Λυκείου, αλλά μετά παρουσίασε το εν λόγω φτυχίο. Μόλις απεκαλύφθη η πομπή του και ανθίστηκε ο κύριος της κερίας την προδιαγεγραμμένη αποπομπή του, υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης. Πάντως, πρόλαβε να επιμορφώσει τους σπουδαστές του «Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης», όπου δίδασκε παρακαλώ με το πτυχίο μαϊμού. Αλήθεια η κερία από τις συζητήσεις με τον σύζυγό της δεν είχε καταλάβει τίποτε περί της επιστημοσύνης του;

Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που λέει … «στο σπίτι του μαϊμουδιάρη δεν μιλάνε για μισαλλοδοξίες».

Αλήθεια, τί απέγινε ο συνταξιοδοτηθείς σύζυγος;  Επέστρεψε το επίδομα πτυχίου που εισέπραττε επί έτη; Το επιμίσθιον του καθηγητή στο ΕΚΔΔΑ, το οποίον εισέπραττε άνευ νομίμου αιτίας, το επέστρεψε;  Η σύνταξή του πώς υπολογίσθηκε; Με τον μισθό περιλαμβανομένου του επιδόματος φτυχίου; Το εφ’ άρπαξ;

Και θα συνεχίσω «στοχοποιώντας» και τον κ. Κουρουμπλή, επειδή είναι γεγονός ότι ο εν λόγω υπουργός έχει μία  μορφή αναπηρίας. Είναι δυνατόν να ανταποκρίνεται πλήρως σε υπουργικά καθήκοντα χωρίς όραση; Όταν πήγε π.χ. στο Λονδίνο για να συζητήσει, λέει, τη μεταφορά τού City στον Πειραιά [εδώ καγχάζομεν εκατοντάκις] πώς αντιλαμβανόταν τις αντιδράσεις των συνομιλητών του; Τους μορφασμούς τους, τα μειδιάματα κ.λπ., τη γλώσσα του σώματος τέλος πάντων, που αποτελούν μέρος μιας διαπραγμάτευσης; Ο Πρόεδρος Ρούσβελτ  ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά έβλεπε. Ο Σόιμπλε είναι ομοίως καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά βλέπει. Δεν έχω διαβάσει για αρχηγό κράτους αόμματο. Για τραγουδιστές ναι. Για τηλεφωνητές ομοίως. Αλλά για υπουργό που στερείται όρασης να πραγματοποιεί αυτοψίες σε Ειδομένη και Σαρωνικό μόνον με τον κ. Κουρουμπλή το συνειδητοποίησα.  

Αλήθεια, όταν σε όλα τα υπουργεία, σε όλον τον κρατικό μηχανισμό επικρατεί η ασυδοσία, η ατιμωρησία, η ατσιδοσύνη και εν γένει γίνεται το «έλα να δεις», τι να δει ο καημένος ο κ. Κουρουμπλής, αφού δεν βλέπουν ούτε οι ανοιχτομάτηδες υπουργοί;