Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δημοσιογράφοι μ.μ.ε. Κατά παραγγελίαν φίμωση και παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

skitso.dimosiografonΚαθώς η κρίση στο λειτούργημα της ενημέρωσης συνεχίζεται και οξύνεται, κι' εγώ θίγομαι, προσωπικώς, και οργίζομαι με την κατάντια των "συναδέλφων" που, πεσμένοι στα γόνατα, υπηρετούν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης των μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεργολάβων, αποφάσισα να ασχοληθώ για άλλη μια φορά με το αγκάθι της ενημέρωσης-παραπλάνησης.

Αφορμή η είδηση της επικείμενης επίσκεψης του Μανώλη Μακρόν, του Προέδρου της Γαλλίας ντε, και οι πανηγυρισμοἰ των δημοσιογράφων για τους λόγους της επίσκεψής του και της σηματοδότησης του ενδιαφέροντός του Γάλλου Προέδρου για την Ελλάδα. Ποιο ενδιαφέρον ρε "διανοούμενες πόρνες" της ενημέρωσης, όπως είπε ο Αμερικανός αρχισυντάκτης των New York Times John Swinton; Σιγά την πρεμούρα που έχει ο Μανώλης Μακρόν για την Ελλάδα! Η ικανοποίηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών που σέρνει μαζί του, και μόνο, είναι που τον καίει : http://www.ribandsea.com/articles/3193-o-macron-erxetai-gia-na-faei-tin-evath-me-tin-voitheia-tou-tsipra

Έχω ξανα-πει και έχω ξανα-γράψει ότι αν οι δημοσιογράφοι και οι δικαστικοί εκτελούσαν, ως ώφειλαν, το δημοσιογραφικό και το δικαστικό τους λειτούργημα, η πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας θα ήταν πολύ διαφορετική. Τουτέστιν δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ, αφού οι πολιτικοί δεν θα μπορούσαν να αυθαιρετούν και να κλέβουν αναισχύντως το δημόσιο ταμείο, δεχόμενοι αυστηρή κριτική από τους δημοσιογράφους των μ.μ.ε., αφ' ετέρου δεν θα έμεναν ατιμώρητοι από την Δικαιοσύνη για τις παράνομες πράξεις τους.

Προχθές ο Ν. Χατζηνικολάου - σαφές δείγμα δημοσιογράφου "παντός καιρού" - απέλυσε τον γνωστό και καταξιωμένο σκιτσογράφο-αρθρογράφο Στάθη Σταυρόπουλο, ο οποίος αρθρογραφούσε στις στήλες του e.nikos.gr και στην Κυριακάτικη "Real News". Αν και οι λόγοι είναι προφανείς, ο εκδότης της εν λόγω εφημερίδας ισχυρίστηκε ότι ο Στάθης Σταυρόπουλος δεν απελύθη, απλώς "διεκόπη"η συνεργασἰα του για οικονομικούς λόγους... http://www.iskra.gr/%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%ce%ba%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%81/  

Δεν θέλω να γράψω πολλά. Τα παραδείγματα παραπληροφόρησης των πολιτών εκ μέρους των δημοσιογράφων, αλλά και ατιμωρησίας των επίορκων πολιτικών εκ μέρους των δικαστών, είναι άπειρα. Δείτε το σατιρικό βίντεο που ακολουθεί και το οποίο, κατά τη γνώμη μου, περιγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.