Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γιατί οι επιχειρηματίες αγοράζουν ΜΜΕ;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

Ρητορικόν το ερώτημα.

mmeΗ είδηση: ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε σε πλειστηριασμό τα σήματα «ΕΘΝΟΣ», «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ».

Μεταφράζω από τα γερμανικά.

«Αυτοί είναι σε μεγάλο ποσοστό μέλη της ονομαζόμενης “elite”, δηλαδή των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει πολλά χρήματα και εξουσία και φυσικά είναι στενά συνδεδεμένοι με την πολιτική. Η Liz Mohn και ο Friede Springer συνδέονται πολύ στενά με την Α. Μέρκελ και το CDU.

Οι εκδόσεις Burde είναι επίσης, όπως μπορεί κανείς να τις χαρακτηρίσει, αθώες ως «συντηρητικές» - γι’ αυτό και τον καιρό των Ναζί δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το γεγονός  ότι και τότε (όπως και σήμερα ακόμα πολύ μεγάλες και πλούσιες εταιρείες και οι ιδιοκτήτες τους) κάποιος εμφανιζόταν να ακολουθεί τη λογική του δεξιού κράτους.

Ο Holtzbrinckk έχει επίσης ένα θαυμάσιο παρελθόν Ναζί. Αυτό δεν ισχύει πλέον, αλλά δεν έγινε αριστερός και βοήθησε το CDU να ενδυναμωθεί.

Και οι δύο είναι δισεκατομμυριούχοι, άρα κορυφή 0,001% (δηλαδή άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη περιουσία και ως εκ τούτου περισσότερη δύναμη  από το 50% του συνολικού πληθυσμού μαζί).

Έτσι. Και τώρα έχουμε τα τρία μεγαλύτερα ΜΜΕ με ξεκάθαρη την πολιτική τους κατεύθυνση».

Και μετά απορούμε που η Μέρκελ ξεσκίζει στις δημοσκοπήσεις τον Σουλτς.
Και μία λεπτομέρεια. Τον πλειστηριασμό των σημάτων της «ΠΗΓΑΣΟΣ» του Μόμπολα δεν απέτρεψαν οι ακτιβιστές τών πλειστηριασμών που προπηλακίζουν συμβολαιογράφους για να μην εκπλειστηριασθεί η πρώτη κατοικία κάποιου φουκαρά. Και τούτο, διότι τα ΜΜΕ δεν φταίνε καθόλου για το οικονομικό χάλι μας, για τα Μνημόνια, για την εξαθλίωση μεγάλου μέρους του λαού, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με δικά μας χρήματα, για την αδυναμία του απλού πολίτη να αποπληρώσει το τραπεζικό δάνειό του μαζί με ΕΝΦΙΑ, δεκάδες έμμεσους φόρους, φόρο εισοδήματος με μειωμένο στο μισό το αφορολόγητο με … με … με …