Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Και τώρα η Γεωργιάννα. Ταβάνι στην ξεφτίλα, απόπατος στην υποτέλεια.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

stournariΧαμός και πάλι με τη Δικαιοσύνη. Σε δεύτερο βαθμό δικάζεται ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, επειδή για ένα διάστημα ήταν ταυτοχρόνως Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και υπάλληλος του ΔΝΤ.  Για να συμπληρώσει, είπε, τον χρόνο συνταξιοδότησής του. Χάθηκε ρε αδερφέ να ψηφίσει το ΔΣ του ΔΝΤ μία διάταξη στον Κανονισμό του που να του αναγνωρίζει πλασματικό χρόνο;   

Στην άλλη υπόθεση, την πιο σοβαρή, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απεφάνθη για πρώτη φορά με το Βούλευμα 1149/2015 ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σχετική με το έλλειμμα έτους 2009. Το βούλευμα αναιρέθηκε, αλλά οι εφέτες εξέδωσαν νέο απαλλακτικό βούλευμα, κατά του οποίου άσκησε νέα αναίρεση προχθές η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Διάστικτη από ίχνη DNA η δικογραφία, αλλά δεν ήταν αρκετά για την παραπομπή του.

Έγραφαν, μεταξύ άλλων, οι Εφέτες στο ως άνω πρώτο αναιρεθέν βούλευμα:

«στις 03.10.2011, κατόπιν σειράς επαφών του τόσο με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Παπακωνσταντίνου όσο και με το στέλεχος του ΔΝΤ Paul Thomsen δημοσιεύθηκε ο ν. 4021/2011, με το άρθρο 51 του οποίου αφ' ενός μεν θεωρήθηκε λήξασα  η θητεία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ, πλην της δικής του και του Κων/νου Σκορδά, αφ' ετέρου δε ορίστηκε ότι μέχρι την αντικατάσταση των ως άνω απομακρυνθέτων μελών, οι αρμοδιότητες του συλλογικού οργάνου θα ασκούνταν από αυτόν».

Τόσο απλά και με τόση διαφάνεια. Για να είναι αξιόπιστα τα στοιχεία που ενδιέφεραν τη Eurostat παρενέβη ο κ. Τόμσεν παρά τω Ποπάϊ, προκειμένου να γίνει η Γεωργιάννα Μονάρχης της ΕΛΣΤΑΤ επί ημερών Ντέπιουτη.   

Όσο για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από τον Ποπάϊ και την παρέα του αντιγράφω για μία ακόμη φορά Γιάννη Στουρνάρα εξεταζόμενο ως μάρτυρα ενώπιον Ειδικής Επιτροπής Έρευνας της Βουλής. Ήταν Δεκέμβριος του 2010. Τότε που ο νυν Διοικητής της ΤτΕ και τέως υπουργός Οικονομικών ήταν Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, ήτοι μίας κλειστής λέσχης εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν ένα σκασμό τραπεζικό δανεισμό και χρωστάνε στο Δημόσιο άλλον ένα πιο μεγάλο σκασμό λεφτά. Έλεγε, λοιπόν, ο γκουρού της οικονομίας:

«Δεν ήταν και πολύ σοφό αυτό που έγινε. Έχω και εγώ πολλά και σοβαρά ερωτήματα. Η κάθε χώρα χρησιμοποιεί το Σύστημα Εθνικών Λογαριασμών και τις γκρίζες ζώνες προς όφελός της. Δεν ωφελεί εδώ να πας να κάνεις το καλό παιδί, γιατί όταν οι άλλοι μετακινούν τα γκολπόστ, εσύ θα φας γκολ. Υπέβαλα το ερώτημα αν το BBC ή η France Telecom είναι στη γενική κυβέρνηση και δεν έλαβα απάντηση …. Η Γερμανία έβγαλε τα νοσοκομεία και το ΙΚΑ της (από το λογαριασμό γενικής κυβέρνησης), ενώ η Γαλλία πέρασε το κόστος του ασφαλιστικού στην Telecom, δηλαδή εκτός κυβέρνησης»

Γιατί στη δίκη της Γεωργιάννας δεν είναι μάρτυς κατηγορίας ο κ. Στουρνάρας;  

Υ.Γ. Με τη δίκη Βαξεβάνη – κυρίας Στουρνάρα τί απέγινε ρε παιδιά; Θα με φάει η αγωνία.

elstatΔεν αγωνιώ καθόλου για το πόσα θα πληρώσω για την υπεράσπιση τηςelstat2 Γεωργιάννας που θα αθωωθεί μετά βεβαιότητος κατ’ εντολήν των δανειστών. Ξέρω, διότι  με κυβερνά η άμωμος, άσπιλος και αμόλυντος πρωτηφοροαριστερά που θα πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή με πολιορκητικό κριό την κυρά Βασίλω.  Φαντάζομαι ότι η κατωτέρω διάταξη που θα ψηφίσουν οι Συριζανέλοι είναι νομοτεχνικώς άρτια χάρη στις γνώσεις και στην εμπειρία τής κυρά Βασίλως.

Ρε άει πηδηχτείτε ρε!