Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Με € 258 εκ. 15.000 παιδάκια σε παιδικούς σταθμούς, με € 2,5 δισ. πόσα;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

agalmaΤο ΣτE εν Ολομελεία απεφάνθη ότι δεν είναι συνταγματικώς ανεκτόν να παρατείνεται αενάως η προθεσμία παραγραφής τού δικαιώματος του Δημοσίου να ελέγχει τους φορολογουμένους και να επιβάλει φόρους. Σωστόν. Η λεπτομέρεια: εξ αφορμής υπόθεσης εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών που της είχε επιβληθεί το 2002  φόρος € 4 εκ. με προσαυξήσεις € 11 εκ.

Το συγκεκριμένο νομικό ζήτημα είχε απασχολήσει επανειλημμένως το ΣτΕ, το οποίο αποφαινόταν κατ’ εξακολούθηση μονότονα ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την παράταση αυτή, αρκεί η παράταση να ψηφίζεται πριν εκπνεύσει η προθεσμία παραγραφής, αρχική ή κατά παράταση.

Αναμενόμενη, παρά ταύτα, η απόφαση της Ολομέλειας μετά τις λίαν πρόσφατες προειδοποιητικές αποφάσεις των Τμημάτων. Για να το χωνέψουμε αργά-αργά, μη μας πέσει βαρύ. Όπως τα Μνημόνια. Πάνε και οι λίστες Lagarde, Μπόργιανς κ.λπ. Θα γίνει επανάληψη της δίκης του Ποπάι, τώρα που το ΣτΕ απεφάνθη ότι και να ήθελε δεν μπορούσε να κάνει τίποτε με τη λίστα, οπότε η διαγραφή των συγγενών του απ’ αυτήν ήταν άνευ σημασίας;

Καημένε Νικολούδη που ήσουν έτοιμος να εισπράξεις € 2,5 δισ. Τώρα εξηγείται γιατί αναδομήθηκες.

Ο Πάγκαλος δικαιώνεται για μία ακόμη φορά. Για όλα φταίει ο τυροπιτάς που δεν κόβει απόδειξη. Κι’ ο καστανάς, κι’ ο περιπτεράς, κι’ ο βαρκάρης, κι’ ο λαχειοπώλης, κι’ ο κουλουράς.

Η κ. Όλγα της Αριστεράς θα μας πει πόσα παιδάκια δεν θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς μετά από αυτή την απόφαση; Πόσοι νοσηλευτές δεν θα προσληφθούν; Εγώ ήξερα ότι η θεία Όλγα ξέρει. Όπως ήξερε τότε που το ΣτΕ ακύρωσε τον διαγωνισμό της πλάκας για τηλεοπτικές άδειες.  

Ο κ. Παπασταύρου θα ζητήσει τώρα πίσω τα λεφτά του; Ο κ. Μπόμπολας;

Ο κ. Σάμπι Μιονής θα κοιμάται ήσυχος.

Ανησυχώ που σοσιαλιστές, κεντρώοι και σοσιαλδημοκράτες  δεν συμμαχούν με τους κεντροαριστερούς για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη σε μακρόπνοο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας με θετικό προοδευτικό πρόσημο.

Τι έχουν αυτές οι ρημάδες οι επενδύσεις και δεν έρχονται; Τόσα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν κάνει γι’ αυτό το λόγο οι υπουργάρες μας. Κι’ οι επενδυτές που συνωθούνται στην πόρτα του πρωθυπουργού, γιατί δεν μπαίνουν μέσα ρε γαμώ το;

Με απασχολεί, πάντως, η εξέλιξη της υπόθεσης της φίλης της κ. Στουρνάρα, η οποία μαγνητοσκοπούσε τη δίκη Βαξεβάνη. Παρά τον νόμο; Ποιό νόμο; Οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων είναι δημόσιες. Γιατί να μην μαγνητοσκοπούνται; Στις αστικές δίκες τουλάχιστον μαγνητοφωνούνται. Στις ποινικές γιατί όχι;
Ανακαλύψαμε και το σκάνδαλο «Ερρίκος Ντυνάν». Εκεί να δεις παραγραφή που θα πέσει.

Τα πράγματα είναι προφανή. Απλή αριθμητική των τριών όρχεων. Και  οι φοιτητές του ΑΠΘ να απαιτούν από τον Πρύτανη να τους πει τη γνώμη του για το ΝΑΤΟ, ενώ οι αστυνομικοί διαδηλώνουν αύριο στα Εξάρχεια και τα πρακτοράκια στον μπιντέ.                 

Μη ρωτάτε τί θα πει «βαθύ κράτος» και την πέφτετε στην Τουρκία. Το βαθύ κράτος είναι παντού. Κι’ όταν ξεσαλώνει, του ξεφεύγουν μερικοί πόντοι, για να μας θυμίζει ποιός είναι το αφεντικό. Μη δίνετε σημασία σe Noor1, Siemens, C4-I, Νovartis, Depuis, στα υποβρύχια, στον Μαντέλη, στον Γιάννο, στον Άκη. Είναι για ξεκάρφωμα. Πετάμε σαβούρα, για να συνεχίσουμε το ταξίδι. Μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα διορισθούν οι παλαιοί διαχειριστές ή θα επαναδιορισθούν οι νέοι.

Να προσθέω κάτι κι΄ εγώ;

Μου έδωσες καλή πάσα, φίλε Σωτήρη, με το σχόλιό σου περί βιντεοσκόπησης των δικαστικών συνεδριάσεων και δη εκείνων που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και υπάρχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την ενημέρωση του πόπολου, που υποφέρει από τις παλινωδίες, τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες των ταγών της εξουσίας.

Θα σου πω, λοιπόν, ότι βίωσα ένα παρόμοιο δικαστικό πραξικόπημα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας όταν την 12η Νοεμβρίου 2014 ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου μου απαγόρευσε να βιντεοσκοπήσω την προσφυγή του αποκόμματος "Ε.ΛΑ.Σ", με το αίτημα να καταργηθούν όλοι οι παράνομοι νόμοι που έχουν ψηφιστεί από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και σήμερα. Αιτιολογία; "Είθισται", απεφάνθη ο μεγάλος πρόεδρας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, "να μην βιντεοσκοπούνται οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων αλλά μόνο η προεκφώνηση των υποθέσεων"! http://www.ribandsea.com/editorial/1694-borei-kaneis-na-stirizetai-pia-sti-dikaiosyni

Ακούς Σωτήρη μου; Είθισται! Αν δεν φοβόμουν μήπως πάρει ανάποδες ο μεγάλος πρόεδρας και αναβάλλει την εκδίκαση της υπόθεσης, θα το τραβούσα λίγο το σχοινί και θα του έλεγα ότι όπου υπάρχει νόμος το "έθιμο" πάει περίπατο. Και τί νόμος! Συνταγματικός! Που κατοχυρώνει το δικαίωμα - υποχρέωση του δημοσιογράφου να ενημερώνει τον κόσμο, ιδίως σε υποθέσεις υψίστου δημοσίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος.

Αυτά...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.