Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ψηφίζουμε "ΟΧΙ" για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ισονομία, Ισοπολιτεία, Αξιοπρέπεια.

Της Μαρίας Εξαρχουλάκου (δικηγόρου Αθηνών).
                                      
ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ:
 
1) Επιβολή ΦΠΑ 23%, σε τουρισμό (ξενοδοχεία-εστίαση, δηλ. καταστροφή σε μια βασική μονάδα εσόδων της χώρας).
2) Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ εντός του 2016.: Δηλ. σε απλά ελληνικά: ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
3) Η ελληνική κυβέρνηση θα εποπτεύει τους δημοσιονομικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανόμενων και των πιθανών δικαστικών αποφάσεων, και θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων. Δηλ. δεν έχει καμιά σημασία η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αφού θα έχει σαν αποτέλεσμα τη λήψη άλλων ισοδύναμων μέτρων, ήτοι ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΘΕΣΜΟΥ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ουσιαστικά.
4) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ/ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:
α) εφαρμογή μεταρρυθμίσεων του 2010 και 2012,
β) συνταξιοδότηση στα 67 έτη,
γ) ένα (1) ενιαίο επικουρικό ταμείο, (ΕΤΕΑ), που θα χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, με αναδρομική ισχύ, 1/1/2015, (δηλ. ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών συντάξεων από 1/1/2015).
δ) Εξάλειψη του ΕΚΑΣ, σε όλους, σταδιακά, με αρχή 20% των δικαιούχων, άμεσα.
ε) αύξηση εισφορών υγείας από τους συνταξιούχους σε 6%, και στις επικουρικές, δηλ. έμμεση μείωση των συντάξεων.
στ) κατάργηση σταδιακά όλων τις χρηματοδοτούμενων από το κράτος εξαιρέσεων.
ζ) Παροχή στους συνταξιοδοτούμενους από 30/6/2015 μόνο της βασικής, εγγυημένης, αναλογικής και στη βάση ελέγχου των πόρων σύνταξη, μετά τη συμπλήρωση του νομίμου ορίου συνταξιοδότησης, που σήμερα είναι στα 67 έτη, ήτοι: ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, που θα πεθάνει από την πείνα πριν τα 67 ή θα ζει έως τότε από τα συσσίτια.
η) Κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων στη χρηματοδότηση των συντάξεων και αντιστάθμιση με τη μείωση των παροχών ή την αύξηση των εισφορών, σε συγκεκριμένα ταμεία, με ισχύ από 31 Οκτωβρίου 2015, (ήτοι ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, θα μείνει τίποτα τελικά;).
θ) Κατάργηση ΟΓΑ ή συγχώνευση με άλλα ταμεία, με καταβολή αναλογικής σύνταξης: Αγρότες ξεχάστε τη σύνταξη που παίρνατε.
ι)  Αντιστάθμιση των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. για τις περικοπές του 2012. δηλ. ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Τι νόημα έχει συνεπώς η προσφυγή στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!
5) Περιορισμός του αριθμού των αγροτών, δηλ. μείωση ακόμα περισσότερο της αγροτικής παραγωγής.
6) κατάργηση της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών και φορολόγηση με 23-25% και χρήση ατομικών μπλοκ, ήτοι: εξαφάνιση της αγροτικής τάξης - κατάργηση επιδοτήσεων στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.
7)  ΑΥΞΗΣΗ της εισφοράς αλληλεγγύης (από πού άραγε; Ούτε σάλιο δεν θα έχει μείνει).
8)  100% προκαταβολή φόρου για το εταιρικό εισόδημα, καθώς και για το ατομικό εισόδημα ελευθέρων επαγγελματιών (ήτοι, συνάδελφοι, εσείς που ετοιμάζεστε να ψηφίσετε ΝΑΙ, ΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ).
9)  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ! (ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μέτρο αυτό αφορά κυρίως όσους εξέδωσαν ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ και αναφέρεται και σε άλλες παραβάσεις ήσσονος σημασίας. Αποσκοπεί στην αποφυγή μεγάλων ποινικών ευθυνών του οικονομικού παρακράτους, (π.χ. κατασκευαστικές και όλες τις μεγάλες, αλλά και μικρές επιχειρήσεις) και στην απαλλαγή τους, αλλά και στην μη καταβολή τεράστιων ποσών που οφείλονται από παραβάσεις τέτοιου είδους.
ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΩΣ ΜΕΤΡΟ; Η υπογράφουσα το κείμενο, μετά λόγου γνώσεως (και λόγω γνώσεων αλλά κυρίως εμπειρίας), πιστεύει ακράδαντα ότι στη σύνταξη του κειμένου έχουν συμβάλλει Ελληνες νομικοί και οικονομολόγοι, οι οποίοι προστατεύουν την ντόπια ΔΙΑΦΘΟΡΑ και ΔΙΑΠΛΟΚΗ που ζει επί σειρά ετών εις βάρος μας. ΟΙ ΞΕΝΟΙ εταίροι μας! ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ και θέλουν να το αποδεχθούμε!
10) ΜΕΙΩΣΗ στο μισό των δαπανών για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.
11) ΜΕΙΩΣΗ των στρατιωτικών δαπανών κατά 400 εκατομ. ευρώ, που θα περιλαμβάνει μείωση προσωπικού (πώς δηλ. με απολύσεις;) και προμηθειών, ήτοι: ΚΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ για τους «ΕΤΑΙΡΟΥΣ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ.
12) ΑΥΞΗΣΗ της φορολογίας ακινήτων εάν αναπροσαρμοσθούν οι αντικειμενικές αξίες προς τα κάτω! «Προκειμένου να διασφαλιστούν τα φορολογικά έσοδα των ετών 2015 και 2016 ύψους 2,65 δις. ευρώ και προσαρμογή του εναλλακτικού κατώτατου ορίου ατομικής φορολογίας εισοδήματος (σε απλά Ελληνικά: ξέχνα το σπίτι σου!).
13)  Πλήρης υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας (ΙΝΝ prescription), χωρίς εξαιρέσεις, ίδε  ΓΕΝΟΣΗΜΑ, ήτοι: Εξαφάνιση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας. (Ερώτημα: ποιοί φέρνουν τα ΓΕΝΟΣΗΜΑ στην Ελλάδα;).
14)   ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:
α) «Η κυβέρνηση δεσμεύεται απαρέγκλιτα να μην θεσπίσει νέες ρυθμίσεις για την καταβολή δόσεων ή άλλη αμνηστία ή άλλες μορφές διακανονισμού, ούτε να επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις, ήτοι ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ. Η αδυναμία πληρωμών οδηγεί σε κατασχέσεις, το γνωρίζουμε πλέον.
β) «... εφαρμόσουν μέτρα για τη βελτίωση της είσπραξης φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, μέσω της ενίσχυσης εργαλείων εφαρμογής, όπως οι κατασχέσεις...».
γ) «... να αποκλειστούν όσοι δεν πληρώνουν τρέχουσες υποχρεώσεις, να θεσπίσουν προϋποθέσεις για τη μείωση των προθεσμιών για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν νωρίτερα και να θεσπίσουν επιτόκια με βάση την αγορά. Ητοι σε λίγο ΟΛΟΙ όσοι πήραν μια ανάσα θα έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, διότι θα αδυνατήσει κι’ άλλο η φοροδοτική μας ικανότητα και μετά ακολουθεί η κατάσχεση και οι ποινικές διώξεις.
δ) Αυτοματοποίηση του μηχανισμού ηλεκτρονικής κατάσχεσης και κατάργηση του ποσοστού 25% επί των ποσών που θα κατάσχονται (ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!).
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
1)  Η ιδιωτική διοίκηση των ελληνικών τραπεζών θα γίνει σεβαστή. (ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!). Η κυβέρνηση δεν θα παρεμβαίνει στη διαδικασία λήψης καθημερινών αποφάσεων και διοίκησης των τραπεζών, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τις αρχές της αγοράς. Τα μέλη του Δ.Σ. και η ανώτατη διοίκηση θα διορίζονται (;) σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικότερες προβλέψεις του νόμου για το ΤΧΣ, όσον αφορά στα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων που συμμετείχαν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών. Η ανεξαρτησία του ΤΧΣ θα είναι απολύτως σεβαστή και η δομή της διοίκησής του θα παραμείνει αμετάβλητη. (ΔΗΛ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΤΧΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ). Δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο δημοσιονομικής πολιτικής που να υπονομεύει τη φερεγγυότητα των τραπεζών. (ΑΡΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ).
2) Μεταρρύθμιση του Νόμου ΚΑΤΣΕΛΗ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
3) Εναρξη των πλειστηριασμών από 1/1/2016.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οι Αρχές θα επανεξετάσουν, μέσω διαβούλευσης, το υφιστάμενο πλαίσιο για τις μαζικές απολύσεις, τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις (ΔΗΛ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΛΠ.).
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ιδιωτικοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ,  πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων και του Ελληνικού, τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ, (ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ) στοΝ φορέα ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ, ολοκλήρωση των όρων πώλησης των λιμανιών Πειραιά, Θεσσαλονίκης και του διαχειριστή των σιδηροδρόμων, προώθηση του διαγωνισμού για την επέκταση της συμφωνίας παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και την πώληση των μετοχών.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
1)  Μεταρρύθμιση για την αγορά φυσικού αερίου και το συγκεκριμένο οδικό χάρτη της (ΆΡΑ η συμφωνία με τη  Ρωσία πάει περίπατο;).
2)  Αναθεώρησει τιμολογίων ΔΕΗ με βάση το κόστος   (ΒΛΕΠΕ ΑΥΞΗΣΗ
3)  Η κυβέρνηση θα λάβει μη αναστρέψιμα μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ΑΔΜΗΕ. (Ητοι: Πλήρης εξάρτηση από τον ιδιωτικό φορέα που θα αγοράσει τη διανομή ενέργειας και που όταν θα κλείνει το κουμπί θα παραλύει τη χώρα!).
Δημόσια Διοίκηση
1)  Μείωση μισθών των ειδικών μισθολογίων θα υιοθετηθούν έως το τέλος του Νοεμβρίου 2015.
2)  Διασφάλιση της πτωτικής πορεία του μισθολογικού κόστους σε σχέση με το ΑΕΠ, έως το 2019.
3)  Προσωρινές διαταγές δεν θα εφαρμόζονται.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
1)  Νέα τροποποίηση Κ.Πολ.Δ.
2)  Επιλεκτική αύξηση των δικαστικών παραβόλων.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ», ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ «ΘΕΣΜΩΝ».
Για την βιωσιμότητα του χρέους αναφέρονται στο τέλος και μας λένε κάποια στιγμή θα το δούμε και αυτό! (Υποθέτω μετά θάνατον! Τον δικό μας θάνατο εννοώ.).
ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ:  ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥΝ-ΠΛΗΡΩΣ: ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΟΧΙ!