Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

stories

Ένας από τους αρχιτέκτονες της σημερινής χρεοκοπίας απεβίωσε, ζωή σε λόγου μας.

Του Δημήτρη Καζάκη.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απεβίωσε λίγους μήνες πριν κλείσει τα 99. Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά συνέβη. Είναι γεγονός. Απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σε ανακοίνωσή της, η οικογένειά του ανέφερε: «Σήμερα στη 01:00 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν».

Κι αμέσως άρχισαν οι ευλογίες στον «μέγα πολιτικό» Κ. Μητσοτάκη για να ξεχάσουμε ποιος αληθινά ήταν. «Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

Περισσότερα...

«Και να αδερφέ μου που μάθαμε να συζητάμε ήσυχα κι’ απλά» [Ρίτσος].

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

kyr.kammenosΠαρασκευή απόγευμα, ώρα 16:00. Χτυπάει το τηλέφωνο στο γραφείο. Με ζητάει μία υπάλληλος της ΑΑΔΕ. Παραξενεύτηκα. Υπερωρίες; Μου είχε απαντήσει προ καιρού σε ένα γραπτό αίτημα δίνοντας λύση σε πρόβλημα που δημιουργούσε ο προϊστάμενος ΔΟΥ τινός.  Ήθελε να με ενημερώσει περαιτέρω ότι το πρόβλημα που της ανέφερα θα λυνόταν και με νέα εγκύκλιο, ώστε η λύση να επεκταθεί και σε παρόμοιες περιπτώσεις.  Την ευχαρίστησα και έμεινα κάγκελο στην καρέκλα. Δεν είναι δυνατόν, αναλογίσθηκα. Κι’ έτσι που καθόμουν, έκλεισα τα μάτια και ονειρεύτηκα.

Περισσότερα...

Τη σημερινή ημέρα του πατέρα αμαύρωσε η πουστοπαρέλαση.

Του Σωτήρη Καλαμίτση.

paterasΟ κ. Νικολόπουλος, του Χριστιανοκοινωνικού κώματος, δεν υπουργοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015, όταν ανήκε στους ΑΝΕΛ, εξ αιτίας του τιτιβίσματος που είχε κάνει για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου την 28.08.2014: «Από την Ευρώπη των εθνών-κρατών, στην Ευρώπη των πουσταριών!!! Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του».

Εν συνεχεία θαυμάσαμε τη φωτογραφία των κυριών των αρχηγών κρατών σε κάποια εκδήλωση. Ήταν και η αρσενική κυρία του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Περισσότερα...

Politico: Γιατί η Ελλάδα είναι «de facto αποικία» της Γερμανίας; Ο Τσίπρας εισπράττει χλευασμό.

Αν και οι γερμανοί αξιωματούχοι δεν θα το πουν δημοσίως, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα σαν ένα παράδειγμα, ήταν πάντα μέρος του σχεδίου τους.    

H Ελλάδα είναι «de facto αποικία» της Γερμανίας επισημαίνει σε ανάλυση της σήμερα 14 Ιουνίου 2017 η εφημερίδα Politico.

Κάνοντας μία αναδρομή στη μέχρι τώρα πορεία, όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως αποικία της Γερμανίας λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραματίζει όλα αυτά τα χρόνια στην οικονομική κρίση.

Περισσότερα...

Το άφατο της μπαλαφάρας και άλλα τινά.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

mpalafasΩς μη φυσικός κάνω χρήση των κανόνων της λογικής και του απλού νόμου του Νεύτωνα περί βαρύτητος, για να εξηγήσω διάφορα φαινόμενα. Αυτός είναι ο λόγος που διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να σφηνώθηκε στο κεφαλάκι του μικρού Μάριου μία βολίδα  που έπεσε από ψηλά, επειδή, όπως λέγεται, εκεί στο Μενίδι πυροβολούν στον αέρα είτε για να γιορτάσουν τη μη προφυλάκιση ενός εμπλεκόμενου στη διακίνηση ναρκωτικών είτε για να ειδοποιήσουν τα δυστυχή πρεζόνια ότι αφίχθη φρέσκο πράμα πρώτης ποιότητος και πρέπει να σπεύσουν για τη δόση τους δίκην ελληνικής κυβερνήσεως που την ειδοποιούν για το νέο γιδογκρούπ. Μία βολίδα που πορεύεται προς τα ύψη λαμβάνει κάποια στιγμή την άγουσα προς το έδαφος με σαφώς μειωμένη τη διατρητική ισχύ της. Αν πέσει πάνω σε ψευδάργυρο, θα προκαλέσει βαθούλωμα. Αν πέσει πάνω σε γυαλί, θα το ραγίσει ή θα το σπάσει. Αν πέσει στο κρανίο ενός μικρού παιδιού, θα του προκαλέσει σοβαρή εκδορά, αλλά δεν είναι δυνατόν να σφηνωθεί στο κρανίο του προκαλώντας θανατηφόρο τραύμα.  Απλά πράγματα.

Περισσότερα...