Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ… επανέρχεται για δεύτερη σεζόν.

tokorakifotoΗ ανατρεπτική μαύρη κωμωδία του Βασίλη Αναστασίου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – και για 9 μόνο παραστάσεις - στο θέατρο ΜΠΕΛΛΟΣ, από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια παράσταση με κινηματογραφικές αναφορές, που εξελίσσεται μια βραδιά στο υπόγειο ενός γραφείου τελετών, με διαρκείς αναφορές στον Θεό, τη ζωή, τον θάνατο. Ένα έργο, που την προηγούμενη σεζόν αγαπήθηκε ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς, τόσο για την ιδιαίτερη γραφή του όσο και για το θέμα, που πραγματεύεται.

Βρισκόμαστε συγκεκριμένα σε μια επαρχιακή πόλη, κάπου στην Ελλάδα, στο γραφείο τελετών «Εις τόπον χλοερόν», όπου κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει. Ο ιδιοκτήτης Νίνο έχει την ιδιότητα να δίνει ζωή στα πτώματα που ταριχεύει.

Ένας δολοφονημένος δικαστής, μια περίεργη σνομπ γριά και ένας νεαρός διεμφυλικός είναι τα τελευταία του «δημιουργήματα».

Οι συζητήσεις και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις του νεαρού νεκροθάφτη, με τα ζωντανεμένα πτώματα του, δίνουν και παίρνουν κατά τη διάρκεια αυτής της  «μαγικής» βραδιάς. Ερωτήματα ετών θα βρουν απαντήσεις όταν το ρολόι σημάνει 7.00 το πρωί, οι τρεις άμαξες θα ξαναγίνουν νεροκολοκύθες, κάθε πτώμα θα επιστρέψει στο φέρετρο του και ο Νίνο, απελευθερωμένος πια θα μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω, να βγει στο φως και στην αληθινή ζωή.

Ο συγγραφέας Βασίλης Αναστασίου βάζει τα πρόσωπα του έργου να θέτουν όλα εκείνα τα ερωτήματα για το θαύμα της ζωής, την αγωνία και το άγνωστο του θανάτου. Να αυτοσαρκάζονται και να «νικούν» με τον τρόπο τους τον ίδιο τον θάνατο.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βασίλη Αναστασίου, casting Αλέξανδρου Λιακόπουλου, μουσική επιμέλεια Γιώργη Κοντοπόδη, κοστούμια Ledio Konxholli.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Τετάρτη και Πέμπτη στις 21 : 30
Τιμές εισιτηρίων : 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, Α.Μ.Ε.Α.)

Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά.
Σκηνοθεσία : Βασίλης Αναστασίου.
Βοηθός σκηνοθέτη  Μαρία Μακαρόνη.
Παίζουν ( με σειρά εμφάνισης ) Γιώργης Κοντοπόδης, Λορέντζος Φραγκούλης, Γιώργος Ντάβος.
Συμμετέχει η Αννίτα Μαυρομιχάλη.

Παραστάσεις από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου.

Το ταμείο του θεάτρου λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) απο τις 17 : 30 - 22 : 30