Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αντίδραση του συνδυασμού της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κάσου.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Η ενημέρωση μιας κοινωνίας είναι πρώτιστο μέλημα όσων ασκούν διοίκηση.

Ο δημοτικός συνδυασμός "Κασίων Δράση" έχει δημοσιεύσει δελτία τύπου, τόσα, όσα έχει τη δυνατότητα από την θέση της αντιπολίτευσης που βρίσκεται, χωρίς αυτό να μεταφράζεται, ότι δεν δίνει τις μάχες εκεί που πρέπει και όταν πρέπει, πάντα για το καλό του νησιού και των κατοίκων του.

Για αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έρχεται ο δημοτικός συνδυασμός «Κασίων Δράση» να ενημερώσει όλους τους απανταχού Κασιώτες και Κασιώτισσες φίλους και φίλες της Κάσου, ότι στα σχεδόν 4 χρόνια διοίκησης του νησιού από την σημερινή δημοτική αρχή, συμμετείχε η Αντιπολίτευση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέτοντας προτάσεις, απόψεις και λύσεις για όλα γενικώς τα θέματα και προβλήματα της Κάσου, βοηθώντας παράλληλα πάντα σε ό,τι της ζητήθηκε με ήθος, αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια.

Ωστόσο τα γεγονότα αναγκάζουν την αντιπολίτευση να δώσει μια εικόνα σε όλους «τι εστί Δημοτική Αρχή Κάσου με Δήμαρχο την κα Μαίρη Σορώτου Τσανάκη»:

α) Δεκέμβριος 2016. Συνεδρίαση για Έγκριση – ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.  Η «Κασίων Δράση» κατέθεσε τεκμηριωμένα τις αντιρρήσεις και απόψεις της, νόμιμο, θεμιτό και δημοκρατικό, για να εισπράξει την υβριστική απάντηση της κα Δημάρχου «Είσαστε όλοι προδότες της Κάσου, για φτύσιμο»

β) Απρίλιος 2018. Συνεδρίαση Δ.Σ με επίμαχο θέμα την λειτουργία του πολύπαθου Δημοτικού Σφαγείου. Και ενώ έβαινε προς εξεύρεση τρόπου λειτουργίας του, δυναμίτισε την συζήτηση με απαράδεκτο υβριστικό, ανήθικο και ανέντιμο τρόπο, αποκαλώντας την αντιπολίτευση «ρουφιάνους», χωρίς απολύτως κανένα λόγο ή πράξη της αντιπολίτευσης, επιτέθηκε η κα Δήμαρχος : «Είσαστε ρουφιάνοι και θα το ξαναπώ αυτό, και προδότες για φτύσιμο».

Ζητήθηκε από την αντιπολίτευση να πάρει όλες τις ύβρεις, συκοφαντίες πίσω και να ζητήσει συγνώμη. Η απάντηση : «Από αυτούς ποτέ. Και θα τους ξαναπώ ρουφιάνους και προδότες γιατί αυτό είναι». Χωρίς να την επαναφέρουν στην τάξη, ούτε η Πρόεδρος του Δ.Σ, όπως όφειλε σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες, αλλά ούτε και κανείς από την πλειοψηφία.

Τέτοιου είδους φαινόμενα πλήττουν την ανάπτυξη και πρόοδο του νησιού, πλήττουν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές, ύβρεις και συκοφαντίες σε Δημοτικό Συμβούλιο είναι πρωτοφανείς, πρωτόγνωρες και ξενόφερτες για μια κοινωνία όπως αυτή της Κάσου. Μειώνουν και προσβάλουν τους θεσμούς που ορκίστηκαν να υπηρετούν και μας παραπέμπουν σε μαύρες εποχές.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και σήμερα, η αντιπολίτευση δεν έχει τύχει την καλύτερη αντιμετώπιση από την σημερινή Δημοτική Αρχή και υπομένει ένα συνεχές «πολιτικό και προσωπικό μπούλινγκ». Για πολλά πανελλαδικά φαινόμενα και πρωτιές κομπάζει η κα Δήμαρχος. Ας συμπεριλάβει και αυτά των ύβρεων και συκοφαντιών της.

Ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις της αντιπολίτευσης, να δώσει έκταση και δημοσιότητα σε τέτοιου είδους υβριστικές, προσβλητικές και αντιδημοκρατικές επιθέσεις από μέρους της Δημάρχου που νόμιμα εκπροσωπεί τον Δήμο και όλον τον Κασιώτικο λαό, αντιθέτως οι προσπάθειες της προσανατολιζόταν στο να χαμηλώνουν οι τόνοι, να προσπερνιούνται οι φραστικές υβριστικές επιθέσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ευγένεια και η αξιοπρέπεια είναι αδυναμία για χάρη της Κάσου, αλλά επειδή όλα τα πράγματα έχουν και τα όρια τους, η υπομονή, η λογική και η αυτοσυγκράτηση όλων των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης εξαντλήθηκε (γιατί το συνεχές υβρεολόγιο επεκτάθηκε και σε προσωπικό επίπεδο), θεωρήσαμε ότι πρέπει να γνωρίζουν όλοι σε τι επίπεδο πολιτικού πολιτισμού βρίσκεται ο Δήμος της Κάσου από τα ξενόφερτα ήθη συμπεριφοράς σε αιρετούς και όχι μόνο γιατί στο πρόσωπο της αντιπολίτευσης δεν θίγονται μόνο οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, αλλά θίγονται όλοι όσοι στήριξαν αυτή την δημοτική παράταξη και κατ’ επέκταση όλοι οι Κασιώτες και η Δημοκρατία που μόνο στόχο και σκοπό θα’πρεπε να είχε την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του νησιού, που γι’ αυτό την εξέλεξε ο Κασιώτικος Λαός.  

Εν κατακλείδι, είναι προφανές ότι με συμπεριφορές τέτοιου επιπέδου, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι δυνατόν να εκπληρώσει την λειτουργία του για το καλό της Κάσου.         

Κάσος, 18-04-2018
Εκ της Δημοτικής Παράταξης «Κασίων Δράση»

Σχόλιο "Rib and Sea".

Δεν επιθυμώ να σχολιάσω το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Κασίων Δράση". Θα περιοριστώ μόνο σε μία και μόνο παρατήρηση, όσον αφορά την πρόταση του συντάκτη του (σκοπίμως την υπογράμμισα) ο οποίος, αναφερόμενος στη Δήμαρχο της Κάσου κυρία Μαίρη Σορώτου Τσανάκη, γράφει πως νόμιμα εκπροσωπεί τον Δήμο και όλον τον Κασιώτικο λαό...

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η κυρία Μαίρη Σορώτου Τσανάκη ΔΕΝ εκπροσωπεί νόμιμα τον Δήμο Κάσου ούτε βεβαίως τον Κασιώτικο λαό, για τον απλούστατο λόγο ότι παρανόμως μετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2014 αφού είχε σοβαρό κώλυμμα εκλογιμότητας. Το γεγονός ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη κώφευσε (περιέργως) στις επώνυμες και τεκμηριωμένες καταγγελίες μου δεν απαλλάσσει την κυρία Τσανάκη των ευθυνών της, ούτε την νομιμοποιεί σαν εκπρόσωπο του Δήμου Κάσου.

Εάν η κυρία Τσανάκη πιστεύει ότι οι καταγγελίες μου αυτές την θίγουν και είναι συκοφαντικές, δεν έχει παρά να μου υποβάλλει μήνυση. Θα αναλάβει όμως μετά και το κόστος αναψηλάφισης αυτής της υπόθεσης που αφήνει έκθετη τόσο την ίδια και τον σύζυγό της, όσο και εκείνους τους δικαστικούς λειτουργούς και εισαγγελείς της Ρόδου που εποίησαν την νήσσαν.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος