Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Διημερίδα για το Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοσίων υπηρεσιών, των ΟΤΑ, των σχολικών μονάδων και των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του νησιού της Καρπάθου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διημερίδα για το Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Μαρτίου του 2018.

Τον υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναδάκη ο οποίος συντονίζει το κυβερνητικό έργο εκπροσώπησε η κυρία Αναστασία Σαπουνά και ο κύριος Θεοδόσης Μαστρομηνάς  σε τοπικό επίπεδο, ένώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  ήταν ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής. Οι εκπρόσωπος του Δήμου Καρπάθου κ. Πάρης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν το Δήμο Καρπάθου, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων αναφέρθηκαν μεταξύ των άλλων στο κτηριακό πρόβλημα του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Καρπάθου και στο θέμα των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών. Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων αναφέρθηκαν στα προβλήματα των κλάδων τους. Και ζήτησαν από την κ. Σαπουνά να τα μεταβιβάσει στον κύριο Βερναδάκη για την προώθηση της επίλυσής τους. Από τους παραγωγικούς φορείς συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Αλιέων Καρπάθου, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων και του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ

Ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου αναφέρθηκε στα βασικότερα προβλήματα που απασχολούν τα δύο νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου και Κάσου, όπως το συγκοινωνιακό, την υποστελέχωση των υπηρεσιών, την αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α, την εξαίρεση της Καρπάθου από το μεταφορικό ισοδύναμο, στους ακριβούς ναύλους και τη μείωση των επιδοτήσεων, στις τιμές των καυσίμων, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τις διακομιδές και την άρνηση του ΕΚΑΒ να καλύπτει σοβαρά περιστατικά, στο κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών ΙΚΑ, ΔΟΥ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ., στο οργανόγραμμα του νέου Νοσοκομείου της Καρπάθου και έκανε ενημέρωση για την πορεία των έργων στο νοσοκομείο και στο φράγμα Σχοινά και στο κτήριο του Γυμνασίου –Λυκείου Κάσου.

Στη συνέχεια της δεύτερης ημέρας η κ. Σαπουνά συνοδευόμενη από τον κ. Έπαρχο και τον κ. Μαστρομηνά,  επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείο της Καρπάθου όπου ζητήθηκε η ενίσχυσή του με προσωπικό και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων των δύο νησιών και το Υποθηκοφυλακείο Καρπάθου όπου είχε ενημέρωση από τον υποθηκοφύλακα κ. Γιάννη Διακονή. Η κυρία Σαπουνά ενημέρωσε τον κ. Διακονή ότι δημιουργείται  τμήμα Κτηματολογίου στην Κάρπαθο το οποίο ουσιαστικά αναβαθμίζει και δεν καταργεί το Υποθηκοφυλακείο.

Η κυρία Σαπουνά  και ο Επαρχος ζήτησαν από όλους τους συμμετέχοντες να υποβάλουν υπομνήματα τα οποία θα συμπεριληφθούν στα συνολικά αιτήματα κατά το Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρουσία του Πρωθυπουργού που θα γίνει στη Ρόδο και τη Σύρο αντίστοιχα το προσεχές διάστημα.