Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η ΑΝΕΚ LINES αρωγός της ημερίδας: “WE DO LOCAL - Όταν η παράδοση συναντά τη φιλοξενία. Διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τριτογενή/ξενοδοχειακό”.

anek.do.local1Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “We Do Local - Όταν η παράδοση συναντά τη φιλοξενία…Διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τριτογενή/ξενοδοχειακό” που διοργάνωσε η εταιρεία “Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.”,  χθες Κυριακή (15/10) στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑNEK LINES στα Χανιά.

anek.do.local3Ξενοδόχοι, παραγωγοί και φορείς της Κρήτης ενημερώθηκαν κατά την διάρκεια της ημερίδας για το “We Do Local”, το νέο πρότυπο πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων και πλοίων, και πως αυτό συμβάλει στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας μέσω της αλληλεπίδρασης με τον πολιτισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες, συνθέτοντας έτσι ένα στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να δώσει το στίγμα για την βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Κατά την έναρξη της ημερίδας ο Πρόεδρος της “Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ” Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ο σκοπός της εταιρείας είναι η προώθηση του προτύπου “We Do Local” στην Ελλάδα και το Εξωτερικό μέσα από πληθώρα προωθητικών ενεργειών, η ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου των μελών του καθώς και η προώθηση όλων των πιστοποιημένων μελών του στις εκάστοτε ενδιαφερόμενες αγορές.

anek.do.local4Από την πλευρά του ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ, που χειρίζεται το πρότυπο “We Do Local”, Ανδρέας Μεταξάς, ανέφερε : “Στόχος μας είναι να διαδώσουμε τα τοπικά ήθη και έθιμα, να παρουσιάσουμε  την τοπική κουζίνα, να υποστηρίξουμε τους τοπικούς παραγωγούς, να στηρίξουμε το τοπικό εργατικό δυναμικό, λειτουργώντας πάνω από όλα με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία”

Στο πλαίσιο της ημερίδας ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες που έλαβαν χώρα από διακεκριμένους προσκεκλημένους, επιχειρήσεων και εμπλεκόμενων φορέων του τουριστικού και αγροδιατροφικού τομέα, όπως ο κύριοι Καραταράκης, Κόντης, Μπαμπαγιούρης, Λυραράκης, Μαρκαντωνάκης και Κορτέσης.

anek.do.local5Το “We Do Local” είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαεπτά σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και την Local Food Experts sce. Oι επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση την φιλοσοφία του We do local, πιστοποιούνται για το σύνολο των ενεργειών που πράττουν για την στήριξη και προβολή του τόπου τους. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύονται, προωθούνται για τις υπηρεσίες τους μέσω του  ενιαίου σήματος του We do local, λαμβάνοντας έτσι στα χέρια τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης.

anek.do.local2Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΤΕ και του ΞΕΕ, με την υποστήριξη και συνεργασία της ΑΝΕΚ LINES.

Στο πνεύμα του “πράττωμεν τοπικά” και οι νόστιμες Κρητικές γευστικές επιλογές που επεφύλαξε η ΑΝΕΚ στους συνέδρους κατά την διάρκεια της ημερίδας. Μάλιστα κατά την έξοδο τους οι παριστάμενοι παρέλαβαν συμβολικά δώρα, μεταξύ των οποίων ένα καλαίσθητο λεύκωμα που κυκλοφόρησε για τα 50 Χρόνια της ΑΝΕΚ.

50 Χρόνια δυναμικής παρουσίας ΑΝΕΚ LINES
50  Χρόνια με σεβασμό στον τόπο και την παράδοση.
50 Χρόνια ΑΝΕΚ LINES. Kαι συνεχίζουμε με πλώρη το μέλλον!